Facebook Pixel Μήνυμα στην Τουρκία! Ελληνικές και Γαλλικές δυνάμεις απλώνονται στην Ανατολική Μεσόγειο
Life
| 2022-11-27 21:36:00

Μήνυμα στην Τουρκία! Ελληνικές και Γαλλικές δυνάμεις απλώνονται στην Ανατολική Μεσόγειο

του Γεωπόλδου
Μήνυμα στην Τουρκία! Ελληνικές και Γαλλικές δυνάμεις απλώνονται στην Ανατολική Μεσόγειο

Το Γαλλικό Επιτελείο ανέβασε στο λογαριασμό του στο τουίττερ έναν εκπληκτικό χάρτη με το ”άπλωμα” των γαλλικών και ελληνικών ΕΔ στη Μεσόγειο.

Ως γνωστόν, είχαμε συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων με μονάδες της ομάδας συνοδείας Task Force 473 του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle, πραγματοποιήθηκε από 23 έως 25 Νοεμβρίου, στη θαλάσσια περιοχή του νότιου Ιονίου, ανατολικά και νότια της Πελοποννήσου και νότια της Κρήτης.

Όπως ανακοινώθηκε, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με μαχητικά αεροσκάφη Rafale F3R για πρώτη φορά καθώς και με F-16 Block 30, Block 50, Block 52+, Block 52+ Advanced και F-4.

Από από τη ναυτική δύναμη TF 473 συμμετείχε το αεροπλανοφόρο Charles are Gaulle από το οποίο επιχειρούσαν μαχητικά αεροσκάφη Rafale-M και αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου E2C Hawkeye.

Κατά την διάρκεια της συνεκπαίδευσης, εκτελέστηκαν επιθετικές επιχειρήσεις, επίθεση/προστασία μονάδος υψηλής αξίας, μικτές επιχειρήσεις εναέριας υπεροχής, εκπαίδευση εναέριας μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών, αεροπορική συνδρομή σε ναυτικές επιχειρήσεις αλλά και ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο πεδίο βολής Καράβια.

Η ενδιαφέρουσα ανακοίνωση των Γάλλων

Στόχος: ενίσχυση της κοινής στρατηγικής μας κουλτούρας και διατήρηση υψηλού επιπέδου διαλειτουργικότητα/

Ειδικά σενάρια δράσης Ελλήνων και Γάλλων σε θάλασσα και αέρα.

Το Carrier Strike Group (GAN) συνεχίζει την αποστολή ANTARES που ξεκίνησε στις 15 Νοεμβρίου, σε στενό συντονισμό με τις ναυτικές δυνάμεις των συμμάχων χωρών. Αυτή η συνεργασία ενισχύει την ικανότητα του ΝΑΤΟ να εξασφαλίσει τις προσεγγίσεις στην Ευρώπη με μια αξιόπιστη δύναμη επέμβασης, ικανή να επέμβει γρήγορα από την ανοιχτή θάλασσα.

Από την έναρξη της αποστολής ANTARES, το GAN συντονίζει τις επιχειρήσεις του και μοιράζεται την επίγνωση της κατάστασης με τις άλλες Συμμαχικές αεροπορικές και θαλάσσιες δυνάμεις που είναι παρόντες στη Μεσόγειο, όπου βρίσκονται τρία αεροπλανοφόρα: το USS George HW Bush του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το Cavour του Ιταλικού Ναυτικού και του Σαρλ Ντε Γκωλ του Γαλλικού Ναυτικού.

Επιπλέον, το Carrier Air Group πραγματοποίησε ασκήσεις αεράμυνας υψηλής έντασης με F16 και Rafales της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και με μαχητικά Typhoon της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας και αεροσκάφη που επιβιβάστηκαν στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS George H. W. Bush. Αυτή η ακολουθία εκπαίδευσης δοκίμασε την ικανότητα να πολεμάμε μαζί για να αντιμετωπίσουμε στόχους στην ξηρά, στη θάλασσα και στον αέρα. Αυτός ο τύπος άσκησης εκπαιδεύεται σε επιχειρήσεις πολλαπλού περιβάλλοντος και απεικονίζει την αξιοπιστία της αποτρεπτικής και αμυντικής στάσης του ΝΑΤΟ.

Τέλος, στις 23 Νοεμβρίου, περιπολία Rafale έλαβε μέρος για πρώτη φορά στο σύστημα Air Shielding που τέθηκε υπό τον έλεγχο του ΝΑΤΟ, στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας. Με τα εποχούμενα αεροσκάφη του, το GAN συμβάλλει στην ενίσχυση της στρατηγικής αλληλεγγύης της Γαλλίας με τους συμμάχους και τους εταίρους της.

Η έναρξη της αποστολής ANTARES καταδεικνύει τον υψηλό βαθμό διαλειτουργικότητας των συμμάχων του ΝΑΤΟ σε όλα τα περιβάλλοντα, για την εγγύηση της ασφάλειας του ευρωατλαντικού χώρου.

Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι μακροχρόνιος. Αντιπροσωπεύει μεγάλη απειλή για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Ευρώπης και ολόκληρης της λεκάνης της Μεσογείου. Η Γαλλία, μια εξισορροπητική δύναμη και κορυφαίος στρατιωτικός παίκτης, αναπτύσσει την ομάδα μάχης μεταφορέων (GAN), μαζί με τους συμμάχους και τους στρατηγικούς της εταίρους σε περιοχές μείζονος ενδιαφέροντος για τη Γαλλία, την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ.

ΠΗΓΗ: directus.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags