Facebook Pixel Προειδοποίηση από Έλληνα στρατηγό! Να ετοιμαστεί η κοινωνία για όλα τα ενδεχόμενα με Τουρκία
Life
| 2022-12-03 19:21:00

Προειδοποίηση από Έλληνα στρατηγό! Να ετοιμαστεί η κοινωνία για όλα τα ενδεχόμενα με Τουρκία

του Γεωπόλδου
Προειδοποίηση από Έλληνα στρατηγό! Να ετοιμαστεί η κοινωνία για όλα τα ενδεχόμενα με Τουρκία

Η στρατηγική σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ελίτ της χώρας, έχει εμποτίσει και την κοινωνία, σε θέσεις με στόχευση πλήρους δορυφοροποίησης της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ευρωμεσογειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας ( ΠΕΜΑΣ) , αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Λουκόπουλος, σε μια γεωπολιτική ανάλυση εφ όλης της ύλης στον 98.4 για τις εξελίξεις με επίκεντρο τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και τα γεωστρατηγική οφέλη και ζημίες , των μεγάλων παιχτών ισχύος στην ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Λουκόπουλος με άξονα τις κινήσεις της Τουρκίας και τον ρόλο που έχει αναλάβει να διαδραματίσει μεταξύ του σύμπλοκου Δύσης και Ευρασίας, επισημαίνει πως η στρατηγική σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ελίτ της χώρας, έχει εμποτίσει και την κοινωνία, σε θέσεις με στόχευση πλήρους δορυφοροποίησης της Ελλάδας και της Κύπρου .

Σημειώνει ότι η Τουρκία φαίνεται ότι μπαίνει σε φάση εξομάλυνσης των σχέσεων με την Αίγυπτο, με κυριάρχο θέμα τους “Αδελφούς Μουσουλμάνους” , θέμα μείζον για την πολιτική τάξη της Αιγύπτου. Αυτό , όπως είπε, δεν σημαίνει αλλαγή στην συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου, όμως από την άλλη υποδηλώνει τον κυνισμό στις διεθνείς σχέσεις. Ζήτημα που η Ελληνική πολιτική τάξη πρέπει να το αντιληφθεί γενικότερα, προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη για όλα τα ενδεχόμενα με την Τουρκία και κυρίως , προβαίνοντας σε ενέργειες, άσκησης και υποστήριξης των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της κυριαρχίας της Ελλάδας , στηριζόμενη στις δυνάμεις της και όχι καλλιεργώντας προσδοκίες για τις όποιες συμμαχίες. Όπως είπε χαρακτηριστικά, στον κυνισμό των διεθνών σχέσεων, κανείς δεν θα σου δώσει κάτι απλόχερα , ιδίως από την στιγμή που μπορεί να σου το πουλήσει.

Ακούστε την παρέμβασή του:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags