Facebook Pixel Sportdog.gr | Τι δεν πρέπει να απουσιάζει ποτέ από ένα μπάρμπεκιου
Life
| 2020-02-08 04:33:00

Τι δεν πρέπει να απουσιάζει ποτέ από ένα μπάρμπεκιου

Sportdog Team
Τι δεν πρέπει να απουσιάζει ποτέ από ένα μπάρμπεκιου

Με αυτά τα φαγητά γίνεται το bbq το σωστό, το μάγκικο.

Κανόνισες επιτέλους με τους φίλους σου να βρεθείτε στον κήπο του εξοχικού και να κάνετε εκείνο το μπάρμπεκιου που καιρό κανονίζατε εν όψει Δεκαπενταύγουστου. Για να μην ντροπιαστείς, φρόντισε να έχεις προμηθευτεί τα παρακάτω. Αλλιώς παραγγείλ'τε πιτόγυρα καλύτερα.

Παϊδάκια

Κάθε μπάρμπεκιου που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να ξεκινά και να τελειώνει με παϊδάκια. Όλοι τα αγαπούν και όλοι τα τιμούν. Φρόντισε μόνο να προμηθευτείς μεγάλες ποσότητες και μη διστάσεις να πειραματιστείς με διαφορετικά είδη κρέατος, μαρινάδες και σάλτσες.

Μπιφτέκια

Ακόμη κι αν δε φέρεις κανένα απολύτως άλλο κρέας ή συνοδευτικό σε ένα μπάρμπεκιου, έχε μαζί σου μπιφτέκια. Είναι από τις τροφές που ξέρουν πώς να κάνουν ευτυχισμένο έναν άνθρωπο. Είτε straight, είτε μέσα σε ψωμάκι με μαγιονέζα, μουστάρδα, κέτσαπ, τυρί (μπέργκερ δηλαδή), θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο.

Λουκάνικα

Τα απλώνεις το ένα δίπλα στο άλλο. Τι όμορφο θέαμα. Ενδεχομένως από τις πιο λαχταριστές εικόνες σε μια μάζωξη με αποκλειστικό σκοπό το ξεκοίλιασμα με φίλους. Ακόμη και οι αμερικανιές είναι ευπρόσδεκτες, οπότε μη ντραπείς να ξαπλώσεις δίπλα τους στη σχάρα και δυο ψωμάκια, πριν τα βουτήξεις στην πικάντικη μουστάρδα.

Κοτόπουλο

Αν ένα φαγητό διχάζει σε ένα τέτοιο event αυτό είναι σίγουρα το κοτόπουλο. Οι μισοί το θέλουν πολύ και μάλιστα ξεκινούν από αυτό και οι άλλοι μισοί υποστηρίζουν πως στο τέλος ο μόνος που θα το φάει θα είναι ο σκύλος. Να σου πω όμως κάτι; Σκέφτεσαι κάποιο κρέας που να ταιριάζει καλύτερα με την bbq sauce;

Χοιρινή μπριζόλα και πανσέτες

Αν δεν επρόκειτο για τα αυτονόητα, θα ήταν πιο ψηλά στη λίστα. Είναι ποτέ δυνατόν να λείπουν από το ραντεβού με τα κάρβουνα; Όσο απλό κι αν ακούγεται, αν είναι μάστορας ο ψήστης μπορεί και να περάσεις ολόκληρη την ημέρα τρώγοντας αποκλειστικά αυτά.

Tηγανητές πατάτες

Έχεις τα παϊδάκια σου, έχεις τα μπιφτέκια και τα λουκάνικά σου, έχει τις μπριζόλες και τις πανσέτες, έχεις και το κοτόπουλο. Με τι θα τα συνοδέψεις; Ακριβώς. Η τηγανητή πατάτα είναι αυτό που πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι σου. Πάει με όλα και δεν έχει περαιτέρω απαιτήσεις.

Σαλάτες

Ο αφανής ήρωας του κάθε μπάρμπεκιου. Αυτός που αθόρυβα θα φτάσει στο τραπέζι, θα κάτσει στη γωνιά του και θα επέμβει όποτε χρειαστεί για να επιδράσει σχεδόν καταλυτικά, αποτελώντας το αντίβαρο σε όλα τα υπόλοιπα. Και μπράβο της.

Σάλτσες και αλοιφές

Οι πιο πολλοί δεν έχουν σκεφτεί τις εν λόγω προσθήκες αλλά αντιλαμβάνονται την απουσία όταν έρθει η στιγμή να χρησιμοποιήσουν «κάτι νόστιμο για να γλιστράει το κρέας». Μην είσαι ένας από αυτούς τους τύπους.

ΠΗΓΗ: gr.askmen.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags