26/05/20 - 23:14

Ελεύθερη πτώση από το διάστημα! Ο άνθρωπος που έσπασε όλα τα ρεκόρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ελεύθερη πτώση από το διάστημα! Ο άνθρωπος που έσπασε όλα τα ρεκόρ (ΒΙΝΤΕΟ)
923views

Ο Φέλιξ Μπάουμγκάρτνερ με ελεύθερη πτώση από ύψος 39 χιλιομέτρων κατάφερε να καταρρίψει το σχετικό παγκόσμιο ρεκόρ και να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που κατόρθωσε να σπάσει το φράγμα του ήχου.

Τον Ιανουάριο του 2010 ανακοίνωσε ότι με τη βοήθεια ομάδας επιστημόνων και χορηγό τη Red Bull θα επιχειρήσει να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ πτώσης με αλεξίπτωτο, τόσο από πλευράς ύψους όσο και ταχύτητας.

Στην αρχή ο Μπαουμγκάρτνερ προσβλήθηκε από κλειστοφοβία, επειδή κατά τη διάρκεια της προπόνησης έμενε για πολλή ώρα κλεισμένος μέσα σε μια ειδική στολή υπό πίεση, απαραίτητη για το άλμα.

Κατόρθωσε να το ξεπεράσει με τη βοήθεια ενός αθλητικού ψυχολόγου. Μετά από μία αναβολή λόγω καιρικών συνθηκών (9 Οκτωβρίου 2012), το διπλό ρεκόρ καταρρίφθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2012, όταν ο αυστριακός αλεξιπτωτιστής πραγματοποίησε το άλμα από ύψος 39.045 χιλιομέτρων στον ουρανό του Νέου Μεξικού.

Κατά τη διάρκεια της ελεύθερης πτώσης του ανέπτυξε ταχύτητα 1.342 χλμ/ώρα κι έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έσπασε το φράγμα του ήχου.

 

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για τις κορυφαίες ομάδες και σπόρ, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ