Facebook Pixel Sportdog.gr | Πεινάσατε πουλάκια μου; Έτσι θα φτιάξετε τέλειες τηγανητές πατάτες
Life
| 2020-08-28 20:49:00

Πεινάσατε πουλάκια μου; Έτσι θα φτιάξετε τέλειες τηγανητές πατάτες

Sportdog Team
Πεινάσατε πουλάκια μου; Έτσι θα φτιάξετε τέλειες τηγανητές πατάτες

Έτσι θα φτιάξετε τις καλύτερες τηγανητές πατάτες που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Ρίξτε μια ματιά στις συμβουλές του in2life.

Διαλέξτε τις σωστές πατάτες

Προτιμήστε τις πατάτες με σφιχτό σκουρόχρωμο «δέρμα», με έντονο άρωμα, καθώς αυτές θα δώσουν περισσότερη γεύση και θα τηγανιστούν ιδανικά.

Κόψτε τις ομοιόμορφα

Πρέπει όλες οι πατάτες που θα κόψετε να είναι περίπου ίδιου μήκους και πάχους, για να τηγανιστούν ομοιόμορφα στους ίδιους χρόνους και να μην έχετε στο τέλος κάποιες καμένες και κάποιες άψητες στην ίδια μερίδα.

Αφήστε τη φλούδα

Το καθάρισμα είναι προαιρετικό. Για πιο… country style αποτέλεσμα μπορείτε να αφήσετε την φλούδα, αρκεί να έχετε πλύνει πολύ καλά την πατάτα προτού την κόψετε.

Βάλτε τις πατάτες σε νερό

Τοποθετήστε τις κομμένες πατάτες σε ένα μπολ με νερό και αφήστε τις για τουλάχιστον μισή ώρα. Έτσι, θα απομακρυνθεί το περιττό άμυλο από την επιφάνειά τους και θα αποφύγετε να μαυρίσουν απότομα στο τηγάνισμα. Αφού τις βγάλετε από το νερό, αφήστε τις να στραγγίξουν καλά σε χαρτί. Σημείωση: Μπορείτε να αλατίσετε το νερό στο οποίο θα τις αφήσετε.

Τηγανίστε στο σωστό λάδι

Το ελαιόλαδο θα δώσει πιο έντονο και ίσως υπερβολικά «βαρύ» γευστικό αποτέλεσμα. Για πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα, προτιμήστε το ραφινέ ελαιόλαδο. Σε κάθε περίπτωση, προτιμήστε τα φυτικά λάδια και όχι αυτά με ζωικό λίπος – μια συνηθισμένη επιλογή είναι και το ηλιέλαιο.

Μην παραγεμίζετε το τηγάνι

Κάντε δύο ή περισσότερες τηγανιές και όχι μία και παραγεμισμένη, για να τηγανιστεί σωστά κάθε πατάτα.

Διπλοτηγανίστε τις

Η πιο πλούσια γεύση και το καλύτερο χρυσαφένιο χρώμα στην τηγανητή πατάτα δίνεται με την εξής διαδικασία: Αφού κάψει το λάδι, ρίχνετε τις πατάτες, τις αφήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθούν καλά μέσα, αλλά χωρίς να πάρουν χρώμα. Τότε, τις αποσύρετε και τις αφήνετε για λίγα λεπτά να κρυώσουν σε απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια, και αφού ξανακάψει το λάδι, τις βάζετε για δεύτερη φορά στο τηγάνι μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσαφένιο χρώμα με τραγανή κρούστα. Αφού τις βγάλετε, τοποθετείτε και πάλι σε απορροφητικό χαρτί.

Αλατίστε και σερβίρετε

Άφθονο αλάτι ή ανθός αλατιού είναι ιδανικοί «σύντροφοι» για τις πατάτες. Φροντίστε να μην τις καλύψετε στο τηγάνι ή στο πιάτο, για να παραμείνουν ζεστές. Αν το κάνετε, θα μαλακώσουν ανεπανόρθωτα και θα χάσουν την τραγανότητά τους.

Η γκουρμέ τηγανητή πατάτα

Ένας εναλλακτικός, πιο φίνος αλλά και μπελαλίδικος τρόπος μαγειρέματος της πατάτας είναι να βράσετε τις πατάτες πρώτα σε νερό για είκοσι λεπτά και στη συνέχεια τις βάλετε στην κατάψυξη για μία ώρα. Στη συνέχεια τηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία για να ψηθούν μέσα και τέλος σε υψηλή θερμοκρασία για να γίνουν κριτσανιστές εξωτερικά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags