Facebook Pixel Sportdog.gr | Εδώ σας θέλουμε! Πώς θα φτιάξετε τις πιο καλοκαιρινές μακαρονάδες
Life
| 2020-08-29 22:44:00

Εδώ σας θέλουμε! Πώς θα φτιάξετε τις πιο καλοκαιρινές μακαρονάδες

Sportdog Team
Εδώ σας θέλουμε! Πώς θα φτιάξετε τις πιο καλοκαιρινές μακαρονάδες

Γιατί ναι μεν δεν παύεις να είσαι μακαρονάς το καλοκαίρι, αλλά από την άλλη μια αχνιστή μπολονέζ δεν είναι το καλύτερό σου πριν την παραλία.

 

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με ντοματίνια και ξινομυζήθρα

Υλικά:

500 γρ. λιγκουίνι, 500 γρ. ντοματίνια μακρόστενα, 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο, 1/3 φλ. ελαιόλαδο, 1 πρέζα ζάχαρη, 250 γρ. ξινομυζήθρα, 2 κ.σ. κάππαρη, 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος, 1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα ντοματίνια. Πάντα σε χαμηλή φωτιά, τα σοτάρουμε 5-6 λεπτά να μαραθούν. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τα μυρωδικά. Προσθέτουμε την ξινομυζήθρα και την κάππαρη.

Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε 1/2 φλ. τσαγιού νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά όλα μαζί. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα αμέσως.

Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Καλοκαιρινή Μακαρονάδα Λαχανικών

Υλικά:

1 πακέτο σπαγκέτι, 2 κολοκυθάκια, 1 πιπεριά, 1 κρεμμύδι, 1 κούπα αρακά, 10-15 μανιτάρια λευκά, ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα, κόβουμε όλα τα λαχανικά σε λεπτές λωρίδες (τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές) και σε λεπτές φέτες (μανιτάρια και κρεμμύδια). Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά με ελαιόλαδο. Μόλις κάψει ελαφρώς, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Αφήνουμε να σοταριστούν για 5-6 λεπτά και ρίχνουμε τον αρακά και τα ντοματίνια. Μόλις σοταριστούν ελαφρώς, ρίχνουμε και 1 κούπα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια.

Χαμηλώνουμε, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, μεταφέρουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα από τον ζωμό των ζυμαρικών. Σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Η συνταγή είναι της Madame Ginger

Καλοκαιρινή χωριάτικη μακαρονάδα

Υλικά:

500 γρ. σκιουφιχτά, 4 ντομάτες μέτριες αποφλοιωμένες χωρίς σπόρους και ζουμί, 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, +επιπλέον για το σερβίρισμα, 50 γρ. βασιλικό φρέσκο, 3 κλ. ρίγανη φρέσκια μόνο τα φύλλα, 50 γρ. ελιές κομμένες σε ροδέλες, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε ροδέλες, 1/2 κ.γλ. αλάτι, 1/4 κ.γλ. πιπέρι, 2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο προαιρετικά

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Παράλληλα, ψιλοκόβουμε σε κύβους τις δύο ντομάτες και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Τις άλλες δύο τις περνάμε από το μούλτι μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το ζουμί στο μπολ και ανακατεύουμε με τα κυβάκια της ντομάτας. Ψιλοκόβουμε το βασιλικό και τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε με την ντομάτα. Προσθέτουμε τις ελιές, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το αλάτι και το πιπέρι.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και, αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με καβουρντισμένο κουκουνάρι και το επιπλέον ελαιόλαδο.

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Σπαγγέτι με σάλτσα αβοκάντο

Υλικά:

500 γρ. σπαγγέτι βρασμένα, κάσιους τριμμένο για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα αβοκάντο: 250 γρ. αβοκάντο καθαρισμένο, 10 γρ. σκόρδο λιωμένο, 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο χοντροκομμένο, 30 γρ. χυμός λεμονιού, 30 γρ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο, 10 γρ. βασιλικός, 6 γρ. αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα βρασμένα, ζεστά ζυμαρικά σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Για το σερβίρισμα, βάζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα και γαρνίρουμε με το αβοκάντο και το τριμμένο κάσιους.

Για τη σάλτσα αβοκάντο: Στον κάδο ενός μπλέντερ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Καθώς μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά, κρατάμε ½ της κούπας από το νερό των ζυμαρικών. Προσθέτουμε το νερό των ζυμαρικών στο μείγμα με το αβοκάντο και τα αναμειγνύουμε στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Η συνταγή είναι του Γιάννη Λουκάκου

ΠΗΓΗ: in2life.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags