Facebook Pixel Sportdog.gr | Τα ρούχα που γεννήθηκαν στα γήπεδα και έγιναν fashion trends
Life
| 2020-08-31 04:33:00

Τα ρούχα που γεννήθηκαν στα γήπεδα και έγιναν fashion trends

Sportdog Team
Τα ρούχα που γεννήθηκαν στα γήπεδα και έγιναν fashion trends

«Ήταν στα '60s, όταν τα φούτερ ξεκίνησαν να φοριούνται από τους φοιτητές στα πανεπιστήμια και λίγα χρόνια μετά έγιναν μόδα στη hoodie μορφή τους μέσα από την hip hop κουλτούρα, κάνοντάς το αθλητικό στυλ fashion trend», αναφέρει ο Nick Paulson-Ellis, ιδρυτής του e-shop αθλητικής ένδυσης The Sports Edit.

Και η αλήθεια είναι ότι ειδικά τα τελευταία χρόνια, το αθλητικό ή καλύτερο το athleisure look όπως το ονομάζουν οι Αμερικάνοι, έχει εξελιχθεί στο απόλυτο trend της εποχής. Πρόκειται για εκείνο το ντύσιμο που σε θέλει πιο χαλαρό στην καθημερινότητα σου, χωρίς ωστόσο να χάνεις στο ελάχιστο τη φινέτσα σου, «παντρεύοντας» ιδανικά την άνεση με την κομψότητα.

Με αφορμή λοιπόν την athleisure τάση, που εδώ και καιρό βρίσκεται στο ραντάρ των μεγαλύτερων οίκων, συγκεντρώσαμε τα ρούχα, υποδήματα και αξεσουάρ που γεννήθηκαν στα γήπεδα και καθιερώθηκαν ως statement κομμάτια στο χώρο της μόδας.

Ποδόσφαιρο - Sneakers με λαστιχένια σόλα

«Η λαστιχένια σόλα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1917 και αποτέλεσε δημιουργία της The United States Rubber Company, γνωστή σήμερα ως Keds. Πέρασαν αρκετές δεκαετίες μέχρι να γίνει τάση το συγκεκριμένο υλικό στα 70s και 80s χάρη στους Βρετανούς οπαδούς που ταξίδευαν στην Ευρώπη για να δουν από κοντά τις αγαπημένες τους ποδοσφαιρικές ομάδες», εξηγεί ο Robert Stewart, ιδρυτής της εταιρείας Sneakers ER.

Πώς θα τα φορέσεις: Το πιο πασπαρτού υπόδημα ταιριάζει άνετα τόσο με τζην όσο και με κοστούμι, μεταμορφώνοντας αυτομάτως ένα βαρετό look, σε ενδιαφέρον και στιλάτο.

Αμερικάνικο football - Φούτερ/Πουλόβερ

«Το βαμβακερό πουλόβερ δημιουργήθηκε από τον Benjamin Russell Jr, παίκτη του αμερικάνικου ποδοσφαίρου που είχε βαρεθεί τα μάλλινα ζέρσεϊ», αναφέρει ο Paulson-Ellis.

Πώς να το φορέσεις: Ένα ακόμη πασπαρτού κομμάτι, αυτή τη φορά ρούχο και όχι υπόδημα, που φοριέται από το γυμναστήριο και τις casual εμφανίσεις σου με τζην και μπουφάν, μέχρι με khaki παντελόνι, σακάκι και oxfords παπούτσια.

Μπέιζμπολ - Baseball cap

«Μπορεί κάποτε το να φοράς το καπέλο του μπέιζμπολ έξω από το γήπεδο να αποτελούσε στιλιστικό ατόπημα, ωστόσο σήμερα έχει αναχθεί στο απόλυτο αντρικό αξεσουάρ, είτε έχει ήλιο, είτε ρίχνει καρεκλοπόδαρα», διευκρινίζει το σχεδιαστικό τμήμα της Gant, της εταιρείας που από το 1974 λανσάρει τη δική της αθλητική σειρά ένδυσης. Για την ιστορία να πούμε ότι η ομάδα μπέιζμπολ Brooklyn Excelsiors ήταν εκείνη που φόρεσε πρώτη φορά baseball cap, προκειμένου να προφυλαχθεί από τον ήλιο.

Πώς να το φορέσεις: Το συνδυάζεις με το look σου, ανάλογα με το ύφασμά του. Ένα βαμβακερό καπέλο ταιριάζει για παράδειγμα καλύτερα με ένα τζην και bomber jacket, ενώ ένα μάλλινο με ένα παλτό ή καμπαρντίνα και chino.

Πόλο - Oxford πουκάμισο

«Πρόκειται για το πουκάμισο που συνδέθηκε με την αριστοκρατική κοινωνία της Βρετανίας και με τους αθλητές του πόλο με άλογα. Το πουκάμισο με την χαρακτηριστική σταυρωτή ύφανση και τον ακόμη πιο χαρακτηριστικό γιακά με τα κουμπιά, που έχει καταφέρει να επιβιώσει μέχρι σήμερα κυρίως χάρη στον πολύπλευρο, τόσο preppy, όσο και εναλλακτικό, χαρακτήρα του», λέει ο Olie Arnold, style director του Mr Porter.

Πώς να το φορέσεις: Οι συνδυασμοί αμέτρητοι. Αγαπημένος μας, μέσα από πουλόβερ το χειμώνα, πάνω από το λευκό t-shirt το καλοκαίρι. Τσεκάρεις περισσότερα στο link που ακολουθεί.

Τένις - Polo μπλουζάκι

«Αποτελεί παιδί του René Lacoste που γεννήθηκε στα 30s», αναφέρει ο Paulson-Ellis και προσθέτει: «Μέσα σ' ένα polo κάθε άντρας δείχνει κομψός και μετρημένος. Είναι η πιο σίγουρη λύση αν θες να δείξεις λίγο geek ή έστω λίγο πιο ώριμος απ' ό,τι είσαι».

Πώς να το φορέσεις: Τo πιο στιβαρό κοντομάνικo μπλουζάκι, λόγω υφάσματος και design, που αποπνέει σοβαρότητα και κομψότητα, αρκεί να το φοράς πάντα με το γιακά κατεβασμένο. Συνδυάζεται ιδανικά με slim παντελόνια και sneakers.

Κρίκετ - Mάλλινο πλεκτό με V λαιμόκοψη

«Ο ιθύνων νους πίσω από το μάλλινο πλεκτό πουλόβερ με τη V λαιμόκοψη είναι η Kent & Curwen, που δημιούργησε τη δεκαετία του 1930 πουλόβερ από μαλλί για να απορροφά τον ιδρώτα. Πρόσωπο της εταιρείας είναι σήμερα ο David Beckham», εξηγεί ο Chris Gove, creative director του brand Percival.

Πώς να το φορέσεις: Το συνδυάζεις με τα πάντα, από τζην μέχρι παντελόνι κοστουμιού και το φοράς πάντα από πάνω από ένα πουκάμισο.

Κωπηλασία - Αθλητικό σακάκι

«Γνωστό και ως blazer, το αθλητικό σακάκι είναι κοντύτερο σε μήκος και έχει πιο κομψή εφαρμογή από το σακάκι κοστουμιού. Απέκτησε δημοφιλία από το 1829, όταν οι παίκτες των ομάδων κωπηλασίας φορούσαν διαφορετικά χρώματα σακάκια για να μπορούν εύκολα να τους διαχωρίσουν.

Πώς να το φορέσεις: Με πλεκτό πουλόβερ, chino παντελόνι και sneakers για smart casual εμφανίσεις.

ΠΗΓΗ: gr.askmen.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags