Facebook Pixel Sportdog.gr | Έτσι θα φτιάξεις το τέλειο σπιτικό burger!
Life
| 2020-08-31 23:19:00

Έτσι θα φτιάξεις το τέλειο σπιτικό burger!

Sportdog Team
Έτσι θα φτιάξεις το τέλειο σπιτικό burger!

 Τα burgers έχουν πλέον περάσει σε ένα άλλο επίπεδο.

Ποιος μπορεί να διαφωνήσει ότι το χειροποίητο σπιτικό Burger μπορεί γίνει το απόλυτο meal για όλη την παρέα; Όχι, δεν είναι fast! Και όχι, δεν είναι πανεύκολο! Θέλει σίγουρα τον χρόνο του, ιδίως αν αποφασίσεις να το παρασκευάσεις εξ ολοκλήρου με τα χεράκια σου! Είναι όμως πεντανόστιμο. Είναι απόλυτα υγιεινό. Είναι ακριβώς όπως εσύ το προτιμάς και σαφώς πιο οικονομικό! Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε αποζημιώσει! Εμείς σου προτείνουμε μερικές ιδέες για το πώς μπορείς να φτιάξεις το πιο τέλειο και υγιεινό σπιτικό burger μόνος σου! Διάλεξε τα υλικά που ταιριάζουν στον δικό σου ουρανίσκο και... καλή απόλαυση!

Τι θα χρειαστείς

Ψωμάκια μπριός (υλικά για 10 τεμάχια)

1 ½ φλιτζάνι χλιαρό γάλα

1 αυγό

4 κουταλιές βούτυρο (60 γρ.)

2 κουταλιές ζάχαρη

1 φακελάκι ξερή μαγιά ή 25g φρέσκια

1 κουταλάκι αλάτι

500g αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό και σπόρους της επιλογής σου για πασπάλισμα (σουσάμι, βρώμη, παπαρουνόσπορο)

Ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα με την ζάχαρη, την μαγιά, το αυγό και το βούτυρο λιωμένο. Ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι χωριστά. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς, όταν αυτό έχει αφρίσει, και ζυμώνουμε. Το ζυμάρι θα πρέπει να είναι αρκετά μαλακό (θα κολλάει λίγο). Το αφήνουμε να φουσκώσει σε ένα μπολ που έχουμε λαδώσει. Το ζυμώνουμε πάλι λίγο και το χωρίζουμε σε 10 μέρη. Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη για 45-60 λεπτά. Τα αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού διαλυμένο με 2 κ. σούπας νερό και πασπαλίζουμε με σπόρους της αρεσκείας μας. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 180-190 βαθμούς και μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα μέχρι να κρυώσουν για να μείνουν μαλακά. Δες περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Μπιφτέκια

1 ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά

Αλάτι

Πιπέρι

Προαιρετικά:

2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 αυγά

1 κούπα φρυγανιά

1 σκόρδο ψιλοκομμένο

Ρίγανη ή θυμάρι

Λίγο ξίδι

Λίγο νερό για το ζύμωμα

Το αυθεντικό μπιφτέκι για burger απαιτεί μόνο καλό κιμά με λίγο λίπος, περασμένο μία φορά από την μηχανή, πιπέρι και αλάτι. Παρ' όλα αυτά, μπορείς να προσθέσεις και άλλα υλικά που θα το βοηθήσουν να μείνει ζουμερό και αφράτο. Σε αυτήν την περίπτωση φρόντισε να ζυμώσεις καλά τον κιμά για να ενωθούν σωστά και ομοιόμορφα τα υλικά. Αν δεν διαθέτεις ΒΒQ ή αν απλώς δεν έχεις όρεξη για ψήσιμο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το γκριλ του φούρνου σου, φροντίζοντας πάντα να μην ψηθούν παραπάνω αλλά να παραμείνουν ζουμερά!

Άλλα υλικά για το σερβίρισμα

Τυρί cheddar ή ροκφόρ ή και γραβιέρα (αναλόγως τα γούστα..)

Μπέικον: Ψήνουμε το μπέικον στο τηγάνι και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό. Το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Μανιτάρια: Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε λίγο ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Αν έχουμε ψήσει μπέικον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο τηγάνι με το λίπος από το μπέικον.

Μαρούλι

Ντομάτα σε φέτες

Κρεμμύδι ωμό σε ροδέλες

Onion Rings

Καραμελωμένα κρεμμύδια

Σος

Κουρκούτι για Onion Rings (για 4 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες)

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά λάδι

1 φλιτζάνι μπύρα

Αλάτι/Πιπέρι

Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός. Βουτάμε τα κρεμμύδια στον χυλό και μετά στο καυτό λάδι σε μεγάλο τηγάνι για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Καραμελωμένα κρεμμύδια

6-7 μεγάλα κρεμμύδια

1 κουταλιά ζάχαρη (προαιρετικό)

2 κουταλιές βαλσάμικο

2 κουταλιές ελαιόλαδο ή βούτυρο λιωμένο

Αλάτι-πιπέρι

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες (όχι πολύ λεπτές) και τα βάζουμε στο τηγάνι, όπου έχουμε ζεστάνει το λάδι/βούτυρο. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το αλάτι. Όταν μαλακώσουν (μετά από 10 λεπτά περίπου) ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε ακόμα περισσότερο τη φωτιά και τα αφήνουμε αρκετή ώρα, ανακατεύοντας τακτικά. Όταν είναι έτοιμα (χρειάζονται τουλάχιστον 20 λεπτά) ρίχνουμε το ξύδι και το πιπέρι και τα αφήνουμε άλλα 5 λεπτά περίπου.

BBQ Sause

½ κούπα καστανή ζάχαρη

½ κούπα κέτσαπ

¼ κούπα ξίδι

¼ κούπα νερό

2 κουταλιές μουστάρδα

1 κουταλιά της σούπας Worcestershire σος

1 κουταλάκι πάπρικα

1 κουταλάκι αλάτι

½ κουταλάκι πιπέρι

¼ κουταλάκι τσίλι σος

Σος μαγιονέζας με πίκλες

½ κούπα μαγιονέζα

2 κουταλιές μουστάρδα

1 κουταλάκι μέλι

2 κουταλιές ξίδι

2 κουταλιές λάδι

Ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί

½ κουταλάκι αλάτι

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags