Facebook Pixel Sportdog.gr | Όταν οι Iron Maiden έβαλαν φωτιά στο γήπεδο του Ατρομήτου! (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2020-10-02 22:29:00

Όταν οι Iron Maiden έβαλαν φωτιά στο γήπεδο του Ατρομήτου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Όταν οι Iron Maiden έβαλαν φωτιά στο γήπεδο του Ατρομήτου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οκτώβριος του 1999: Οι επανενωμένοι Iron Maiden κλείνουν την παγκόσμια περιοδεία τους στη χώρα μας!

Ξεκινώντας από τον Καναδά, δίνουν 16 συναυλίες στην Βόρεια Αμερική, άλλες 12 σε ευρωπαϊκό έδαφος μέσα στο Σεπτέμβριο, για να κλείσουν τα shows τους στο γήπεδο του Περιστερίου την 1η Οκτώβρη του ίδιου έτους.

Οι Βρετανοί κολοσσοί της heavy metal είχαν αναθερμάνει το ενδιαφέρον του κόσμου εκείνη την περίοδο, με τον Bruce Dickinson και τον Adrian Smith να επιστρέφουν στο συγκρότημα μετά από απουσία αρκετών χρόνων και τον Blaze Bayley να αποτελεί παρελθόν.

Μετά από δυο δίσκους με τους Maiden, ο Blaze δεν κατάφερε να μπει στα παπούτσια του Dickinson, αφού ο Bruce ήταν αυτός που είχε συνδέσει το όνομά του με τις τεράστιες επιτυχίες τους στα ’80s και την εκτόξευση του ονόματός τους.

Η επιστροφή του, λοιπόν, σήμανε μια νέα περίοδο για την μπάντα και το ενδιαφέρον του metal κόσμου για το tour εκείνο αλλά και η προσμονή για κάποια μελλοντική κυκλοφορία, είχαν χτυπήσει κόκκινο.

Οι Iron Maiden θα προσγειωθούν στη χώρα μας την 1/10/1999 και θα βάλουν φωτιά στο Περιστέρι. Από την έναρξη της συναυλίας ο ενθουσιασμός του ελληνικού κοινού ήταν έκδηλος και η αναμονή τεράστια.

Μετά το ‘Transylvania’ που έπαιξε από tape για να ζεστάνει το κοινό, τα λόγια του Ουίνστον Τσώρτσιλ ηχούν στην ατμόσφαιρα, τα καπνογόνα ανάβουν και από τα πρώτα riffs του ‘Aces High’ επικρατεί πανικός! Ο καπνός μεταφέρεται στο stage και ο Bruce Dickinson εμφανίζεται με έναν πυροσβεστήρα:

 

 

 

 

 

Οι Iron Maiden έπαιξαν συνολικά 17 κομμάτια εκείνο το βράδυ, με τα ‘Number of The Beast’, ‘Hallowed Be Thy Name’ και ‘Run To The Hills’ στο encore.

Αναλυτικότερα η setlist:

Aces High

Wrathchild

The Trooper

2 Minutes to Midnight

The Clansman

Wasted Years

Killers

Futureal

Man on the Edge

Powerslave

Phantom of the Opera

The Evil That Men Do

Fear of the Dark

Iron Maiden

Encore:

The Number of the Beast

Hallowed Be Thy Name

Run to the Hills

ΠΗΓΗ: rockoverdose.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags