Facebook Pixel Sportdog.gr | Απίστευτη ιστορία! Ο πατέρας του ντράμερ των Metallica ήταν ο πιο... ροκ τενίστας
Life
| 2021-02-10 20:37:00

Απίστευτη ιστορία! Ο πατέρας του ντράμερ των Metallica ήταν ο πιο... ροκ τενίστας

Sportdog Team
Απίστευτη ιστορία! Ο πατέρας του ντράμερ των Metallica ήταν ο πιο... ροκ τενίστας

Ο Τόρμπεν Ούλριχ γεννήθηκε στις 4 Οκτωβρίου του 1928 και έχει κάνει πάρα πολλά πράγματα στο παρελθόν. Είναι ένας Δανός τενίστας, συγγραφέας, μουσικός, σκηνοθέτης, ποιητής, ηθοποιός, ζωγράφος, κριτικός και πατέρας του ντράμερ των Metallica, Λαρς.

Το γονίδιο της αντισφαίρισης

Ο Σκανδιναβός αθλητής μεγάλωσε στην Κοπεγχάγη και ήταν γιος της Ούλα Μέγιερ και του Άινερ Ούλριχ, οι οποίοι ήταν πρωταθλητές του τένις. Έτσι και ο γιος τους δεν μπορούσε να πάρει άλλον δρόμο εκτός από αυτόν της αντισφαίρισης.

Ο Τόρμπεν Ούλριχ ήταν από τους καλύτερους παίκτες της εποχής του, αφού έκανε 14 εμφανίσεις στο Roland Garros μεταξύ του 1948 και του 1973 , φτάνοντας στους «16» μία μόνο φορά, το 1959, όταν νικήθηκε από τον τελικό πρωταθλητή Νίκολα Πιετρανγκέλι. Ωστόσο, η νίκη δεν ήταν ποτέ το κύριο κίνητρο του Ούλριχ.

Ο Δανός έπαιζε για τη διασκέδασή του και διακρινόταν για το καλό χιούμορ του και την ανέμελη προσέγγισή του. Ο άντρας από τον Βορρά δεν ήταν ένας νευρικός τύπος και έδινε έναν αέρα ηρεμίας.

Ο ξεχωριστός Τόρμπεν... χίπις

Ξεχώριζε αγωνιστικά για το ιδιόμορφο στιλ του, το οποίο ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές, ιδίως στα τέλη της δεκαετίας του 1960, μια εποχή που η επανάσταση των χίπις ήταν σε πλήρη εξέλιξη και τα μακριά μαλλιά γύρω από το κεφάλι του σε κοτσίδες.

Ο Τόρμπεν έφτασε μέχρι το νούμερο 96 της παγκόσμιας κατάταξης και είχε τη συνήθεια να... κλωτσάει εναντίον της εξουσίας, καθώς το 1956, σταμάτησε έναν αγώνα έπειτα από μια αμφιλεγόμενη απόφαση του διαιτητή.

Η φυλακή και τα βράδια στα κλαμπ

Το ελεύθερο πνεύμα του, τον έστειλε και αρκετούς μήνες στη φυλακή, αφού τιμωρήθηκε αρνούμενος να φορέσει στολή, ενώ έκανε τη στρατιωτική του θητεία.

Ήταν απρόθυμος να ακολουθήσει τους κανόνες κατά τη διάρκεια των τουρνουά, καθώς υπήρχε ένας ταλαντούχος παίκτης κλαρινέτου και σαξόφωνου, και τα βράδια του πριν τα παιχνίδια του Roland Garros τα πέρναγε στην περιοχή Saint-Germain-des-Prés, ζώντας το πάθος του για τη τζαζ στο θρυλικό υπόγειο κλαμπ Vieux-Colombier με έναν φίλο του.

Ως αποτέλεσμα των... συναυλιών του για όλη τη διάρκεια της νύχτας δεν ήταν ποτέ διαθέσιμος για να παίξει το επόμενο πρωί, αφού ήταν αδύνατο να βρεθεί στο κορτ πριν από τις 2 μ.μ. επειδή πάντα κοιμόταν.

Η μεγάλη του αγάπη για μουσική δεν ήταν μόνο στο να παίζει, αλλά παρακολουθούσε φεστιβάλ και συναυλίες, έγραφε στήλες σε μια μεγάλη εβδομαδιαία εφημερίδα και φιλοξενούνταν σε ραδιοφωνικές εκπομπές.

Ο... τενίστας γιος που έγινε ντράμερ των Metallica

Πάντως, έχει μεταδώσει αυτή την αγάπη του στον γιο του Λαρς, τον ντράμερ των Metallica. Ο Λαρς απέτυχε να γίνει επαγγελματίας παίκτης του τένις, παρά τα μαθήματα του μπαμπά, και τον οδήγησε στην πορεία του σχηματισμού του συγκροτήματος Metallica.

Η οικογένεια του ντράμερ μετακόμισε από την Κοπεγχάγη της Δανίας στην Καλιφόρνια στα 16 του, ώστε να μπορέσει να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του Τόρμπεν και να γίνει επαγγελματίας του τένις. Δεν τα κατάφερε, αλλά δεν το μετάνιωσε.

Η... έντυπη μουσική

Ο Δανός τενίστας εργαζόταν για το πρακτορείο ειδήσεων Reuters στην Κοπεγχάγη στα τέλη της δεκαετίας του 1940 και άρχισε να γράφει για περιοδικά μουσικής τζαζ της Δανίας. Στη δεκαετία του 1950 έγραφε για μουσική στις δανικές εφημερίδες «Information» και «Politiken», έγραψε για σύγχρονα περιοδικά τζαζ μουσικής και ήταν συντάκτης του λογοτεχνικού περιοδικού «Bazar».

Στη δεκαετία του 1960 είχε εβδομαδιαία μουσική στήλη και έγραφε κριτικές για τζαζ και εκθέσεις για ποικίλα πολιτιστικά θέματα για την εφημερίδα της πατρίδας του «BT». Στη δεκαετία του 1970 συνέβαλε στη μουσική σε περιοδικό και στη δεκαετία του 1980 και του 1990 επέστρεψε στην πληροφόρηση - κριτική για τη μουσική, την ταινία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Το 2003 εκδόθηκε μια ανθολογία των γραπτών του από τη δεκαετία του 1940 έως τη δεκαετία του 2000 και δύο βιβλία ποίησης (στα αγγλικά) δημοσιεύθηκαν το 2005.

Έβγαλε άλμπουμ στα 92 του

Αν και είναι στην ηλικία των 92, ο Τόρμπεν Ούλριχ εξακολουθεί να έχει μια μακριά γενειάδα και το τρυφερό βλέμμα του παίκτη που κέρδισε το θαυμασμό κατά τη διάρκεια της καριέρας του, αφού όταν έχει καλλιεργήσει το φημισμένο ανεξάρτητο πνεύμα του με τη ζωγραφική, τη λογοτεχνία, το χορό και, φυσικά, τη μουσική.

Όταν πέθανε διαιτητής από μπαλάκι του τένις και άλλαξαν οι κανόνες για τους κριτές - Βίντεο

Ο μπαμπάς του Λαρς Ούλριχ, έχει αποδείξει ότι η μουσική δεν έχει όριο ηλικίας, αφού μόλις κυκλοφόρησε έναν δίσκο. Το νέο άλμπουμ που κυκλοφόρησε μπορεί να μην είναι ροκ, αλλά η λεγόμενη εξερεύνηση του «αθλητισμού, φιλοσοφίας και μυστικισμού» μέσω προφορικής λέξης και τσέλο ακούγεται επίσης πολύ ενδιαφέρον.

Σε μια ανάρτηση στο Instagram με τον ντράμερ με τον μπαμπά του -αλλιώς γνωστό ως "Heavy Metal Gandalf"- ο Λαρς εξηγεί: «Αυτός είναι ο μπαμπάς μου. 92 ετών και μόλις ξεκίνησε… Όπως κανείς στην ηλικία του, βγάζει έναν άλλο δίσκο…».

Ο δίσκος έχει τίτλο Oakland Moments: Cello, Voice, Reuniting (Rejoicing) και είναι η πρώτη ηχογράφηση από το ντουέτο Τόρμπεν Ούλριχ και Λόρι Γκόλντστον, που έχουν ενωθεί με το όνομα Obscure & Terrible.

ΠΗΓΗ: sputniknews.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags