Facebook Pixel Sportdog.gr | Το Μάιο στο Viasat Histοry ανακαλύπτουμε τα Μυστήρια του Δούρειου Ίππου
Life
| 2021-04-28 19:04:00

Το Μάιο στο Viasat Histοry ανακαλύπτουμε τα Μυστήρια του Δούρειου Ίππου

Sportdog Team
Το Μάιο στο Viasat Histοry ανακαλύπτουμε τα Μυστήρια του Δούρειου Ίππου

Η ιστορία του Δούρειου Ίππου είναι πιθανόν μία από τις διασημότερες αφηγήσεις στον κόσμο

Ο Μάϊος στο Viasat History είναι γεμάτος από πρεμιέρες συναρπαστικών ντοκιμαντέρ και docuseries, αλλά και από θεματικά αφιερώματα σε ήδη αγαπημένα προγράμματα. Η αρχή γίνεται τη Δευτέρα του Πάσχα, 3/5 στις 23:00, με την πρεμιέρα για «Tο Χρονικό των φόνων».  Στα 6 επεισόδια της σειρά θα μάθουμε λεπτομέρειες για μερικά από τα πιο συγκλονιστικά εγκλήματα που συνέβησαν στις μεγαλύτερες και ισχυρότερες μητροπόλεις του κόσμου. Ένα έγκλημα, άλλωστε, και η ιστορία πίσω αυτό αφορούν πολλά περισσότερα στοιχεία εκτός από τον ένοχο ή τα διαδικαστικά του μυστηρίου που το περιβάλλει.

Την Κυριακή 9/5 στις 00:00 γνωρίζουμε τους «Πρεσβευτές στο Βερολίνο: οι πληροφοριοδότες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου». Στις 30 Ιανουαρίου 1933 ο Αδόλφος Χίτλερ διορίστηκε καγκελάριος της Γερμανίας – και τότε άρχισε μια επανάσταση. Όλος ο κόσμος παρατηρούσε με ενδιαφέρον και ανησυχία. Ανάμεσα στους αυτόπτες μάρτυρες ήταν διπλωμάτες που εργάζονταν στη γερμανική πρωτεύουσα και ήταν τοποθετημένοι σε κατάλληλες θέσεις ώστε να βλέπουν τι πραγματικά συνέβαινε.

 

Αφιερωμένο στην αρχαία ιστορία είναι το ντοκιμαντέρ «Το μυστήριο του Δούρειου Ίππου», το οποίο περιστρέφεται γύρω από τη διάσημη επική ιστορία. Νέες ρηξικέλευθες ανακαλύψεις αποδεικνύουν ότι μία από τις γνωστότερες ιστορίες όλων των εποχών ίσως θα πρέπει να ξαναγραφτεί καθώς ο Δούρειος Ίππος μάλλον δεν ήταν καν άλογο… Αν όμως ισχύει αυτό, πώς ξεγέλασαν οι Έλληνες τους εχθρούς τους και ποια ιστορία θα διαβάζουμε στα βιβλία του μέλλοντος; Πρεμιέρα την Κυριακή 23 Μάϊου στις 22:00.

Το μυστήριο του Δούρειου Ίππου

Κυριακή 23 Μαΐου στις 22:00

Η ιστορία του Δούρειου Ίππου είναι πιθανόν μία από τις διασημότερες αφηγήσεις στον κόσμο· ένα γιγάντιο ξύλινο άλογο γεμάτο Έλληνες στρατιώτες που φτάνει στους Τρώες ως δώρο – χωρίς να υποψιάζονται κάτι κακό, οι Τρώες πιστεύουν όσα ακούνε και επιτρέπουν στο άλογο να μπει στην πόλη τους. Οι Έλληνες βγαίνουν από το άλογο μέσα στο σκοτάδι, ανοίγουν τις πύλες στους συμπολεμιστές τους και η παντοδύναμη Τροία γίνεται παρανάλωμα του πυρός λίγες ώρες αργότερα – αν όμως ο μύθος για το άλογο δεν έχει κανένα ίχνος αλήθειας; Νέες ρηξικέλευθες ανακαλύψεις αποδεικνύουν ότι μία από τις γνωστότερες ιστορίες όλων των εποχών ίσως θα πρέπει να ξαναγραφτεί καθώς ο Δούρειος Ίππος μάλλον δεν ήταν καν άλογο. Αν όμως ισχύει αυτό, πώς ξεγέλασαν οι Έλληνες τους εχθρούς τους και ποια ιστορία θα διαβάζουμε στα βιβλία του μέλλοντος;

Αφιέρωμα: Μυστικές Κυριακές

Κάθε Κυριακή από 9 Μαΐου στις 22:00

Ερευνούμε ενδελεχώς τα σημαντικότερα μυστικά της ιστορίας -ανεξαρτήτως χρονικής περιόδου και χώρας- κάθε Κυριακή βράδυ τον Μάιο, όπως με την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ “Το μυστήριο του Δούρειου Ίππου”. Από την αρχαία Τροία μέχρι την Αμερική της δεκαετίας του 1960, και από τα σκαλιά των πυραμίδων της Σακκάρα μέχρι την επιφάνεια της Σελήνης, ακολουθούμε τα ίχνη του Αττίλα των Ούνων και των Ναϊτών -και αναζητούμε τα ίχνη του Νιλ Άρμστρονγκ- καθώς επιχειρούμε να ρίξουμε φως στα μυστήρια και να διαχωρίσουμε τα γεγονότα από τη μυθοπλασία.

Αφιέρωμα:  Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος

Κάθε βράδυ Δευτ.-Παρ. από Δευτέρα 3 Μαΐου στις 22:00

Προσφέρουμε πρωτοφανή πρόσβαση σε κάθε έκφανση της σημαντικότερης και πιο ολέθριας σύγκρουσης που διαδραματίστηκε στην ανθρώπινη ιστορία, από τις απαρχές του κακού μέχρι τον ηρωικό δρόμο προς τη νίκη. Εμβληματικές πόλεις που γίνονται παρανάλωμα του πυρός, ακτές που μεταμορφώνονται σε πεδία μαχών, καθημερινοί άνθρωποι που αναδεικνύονται σε ήρωες, άλλοι που θα μείνουν στην ιστορία ως τέρατα. Αυτό είναι το Viasat History, το κανάλι της ιστορίας του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Ματωμένα χρήματα: Στα ενδότερα της ναζιστικής οικονομίας

Πρεμιέρα Σάββατο 8 Μαΐου από 22:00

Ιούνιος 1940: ο Χίτλερ έστειλε άρματα μάχης και στρατεύματα παντού στη Γαλλία, στο Βέλγιο και στην Ολλανδία, ωστόσο η Γερμανία ήταν πάμφτωχη, διέθετε λιγοστές πρώτες ύλες και ελάχιστο πετρέλαιο ή χρήματα· πώς κατάφεραν οι ναζί να εξαπολύσουν τον όλεθρο του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου με ελάχιστα χρήματα και αδύναμη οικονομία; Βασισμένο στο έργο μιας νέας γενιάς Γάλλων, Βρετανών και Γερμανών ιστορικών, αυτό το ντοκιμαντέρ που ολοκληρώνεται σε δύο επεισόδια μελετά το Γ΄ Ράιχ από την οικονομική, βιομηχανική και χρηματοδοτική άποψη ερευνώντας τις εσωτερικές διεργασίες του ναζιστικού συστήματος μέσα από κομβικά πρόσωπα που επισκίασε η ιστορία.

Πρεσβευτές στο Βερολίνο: οι πληροφοριοδότες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου

Κυριακή 9 Μαΐου στις 00:00

Στις 30 Ιανουαρίου 1933 ο Αδόλφος Χίτλερ διορίστηκε καγκελάριος της Γερμανίας – και τότε άρχισε μια επανάσταση. Όλος ο κόσμος παρατηρούσε με ενδιαφέρον και ανησυχία. Ανάμεσα στους αυτόπτες μάρτυρες ήταν διπλωμάτες που εργάζονταν στη γερμανική πρωτεύουσα και ήταν τοποθετημένοι σε κατάλληλες θέσεις ώστε να βλέπουν τι πραγματικά συνέβαινε. Εργάζονταν πυρετωδώς για να συλλέγουν πληροφορίες και ήταν ερευνητές, κατάσκοποι και πληροφοριοδότες. 

Σε λίγες μόλις εβδομάδες οι ναζί ανέλαβαν τον έλεγχο όλων των κέντρων κρατικής διοίκησης, ωστόσο ένιωθαν ακόμα άβολα σε διπλωματικούς κύκλους όπου υπήρχαν αρκετοί αριστοκράτες. Χάρη στο αρχειακό υλικό -ένα μέρος του οποίου είναι άγνωστο- το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει το πλαίσιο στο οποίο οι άνθρωποι συνέχισαν να ζουν ενώ ο κόσμος όδευε προς την καταστροφή, και καταδεικνύει πώς οι εν λόγω διπλωμάτες προσπάθησαν μάταια να προειδοποιήσουν για τον εντεινόμενο κίνδυνο και την πραγματικότητα της ναζιστικής Γερμανίας.

Το χρονικό των φόνων

Πρεμιέρα Δευτέρα 3 Μαΐου στις 23:00 και στη συνέχεια τις καθημερινές (Δευτ.-Παρ.)

Οι πρωτεύουσες των χωρών προσελκύουν ισχυρούς, εύπορους, σκανδαλώδεις, διεφθαρμένους και ήρωες. Καθώς το διακύβευμα είναι μεγάλο και συμβάλλουν σε αυτό πολλά κίνητρα και η συναισθηματική φόρτιση, δεν είναι απορίας άξιον το γεγονός ότι αυτές οι πόλεις έχουν να παρουσιάσουν τα πιο συγκλονιστικά εγκλήματα, όμως η ιστορία κάθε εγκλήματος αφορά πολλά επιπλέον στοιχεία εκτός από τον ένοχο ή τα διαδικαστικά του μυστηρίου που το περιβάλλει – καθένα από αυτά μας δίνει την ευκαιρία να ερευνήσουμε τον χρόνο και τον τόπο όπου διαπράχθηκε το εν λόγω έγκλημα. Το έγκλημα επηρεάζει όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας. Επιπλέον, αντικατοπτρίζει τα πάθη και τις ανησυχίες των ανθρώπων της συγκεκριμένης ιστορικής συγκυρίας, και με αυτόν τον τρόπο η ιστορία κάθε εγκλήματος ανοίγει στα μάτια μας ένα μοναδικό παράθυρο μέσα από το οποίο γνωρίζουμε τις ευρύτερες ιστορίες μιας πόλης και των κατοίκων της.

Αφιέρωμα: Ο μήνας των φόνων

Κάθε βράδυ Δευτ-Παρ. από Δευτέρα 3 Μαΐου στις 23:00

Από τους σκοτεινούς δρόμους του Λονδίνου της βικτοριανής εποχής μέχρι το εξωτικό Ρίο ντε Τζανέιρο της δεκαετίας του 1970, τον Μάιο ερευνούμε τη ζοφερότερη πλευρά του πολιτισμού μας, όπως με την πρεμιέρα της σειράς “Το χρονικό των φόνων”. Ανεξάρτητα από την οικονομική ευημερία της εκάστοτε περιόδου ή τον ευχάριστο καιρό, ποτέ δεν υπήρξε πόλη που να μην γνώρισε το έγκλημα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags