Facebook Pixel Sportdog.gr | Στάθης Πετρόπουλος: Η εικονογράφηση δεν είναι μόνο εικόνα!
Life
| 2021-10-28 02:01:00

Στάθης Πετρόπουλος: Η εικονογράφηση δεν είναι μόνο εικόνα!

Sportdog Team
Στάθης Πετρόπουλος: Η εικονογράφηση δεν είναι μόνο εικόνα!

Ο Στάθης Πετρόπουλος γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια.

Μετά την αποφοίτησή του από την Σχολή Μοραΐτη, το 1989, σπούδασε βιομηχανικό σχέδιο στο Art Center College of Design στο Vevey της Ελβετίας και στην Αμερική στο Syracuse University στο Syracuse της Νέας Υόρκης, από όπου και αποφοίτησε το 1994. Ύστερα από δύο χρόνια εργασίας στις Η.Π.Α., επέστρεψε στην Ελλάδα και συνεργάστηκε με αρχιτεκτονικά γραφεία της Αθήνας στο χώρο του σχεδιασμού εσωτερικών χώρων και επίπλων.

Το 2002 ίδρυσε με τον αδερφό του Βασίλη Πετρόπουλο την εταιρεία Vast Design για τη δημιουργία και παραγωγή αντικειμένων για το σπίτι. Συνεργάστηκε με τις εταιρείες Κορρές, Heineken, Accessorize και Nestlé.

Το 2007 άρχισε να ασχολείται με τη δημιουργία κόμικς, έγραψε και εικονογράφησε την πρώτη του μικρή ιστορία Hope, με την οποία διακρίθηκε στον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό κόμικς COMIX02.

Το 2009 ξεκίνησε να ασχολείται αποκλειστικά με την πρώτη του αγάπη, την εικονογράφηση. Έκτοτε η δουλειά του έχει δημοσιευθεί σε παιδικά βιβλία για τις Αττικές Εκδόσεις, τις εκδόσεις Μεταίχμιο, τις εκδόσεις Ψυχογιός, τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, εξώφυλλα βιβλίων για τις εκδόσεις Πατάκη, τις εκδόσεις Μίνωας, τις εκδόσεις Κέδρος καθώς και σε εφαρμογές και παιχνίδια για iPhone και iPad σε συνεργασία με τις εταιρείες Meli Publications και Indice Games.

To 2012 εξέδωσε με αυτέκδοση το Graphic Novel ‘Concordia’ ενώ το 2015 απέσπασε βραβείο εικονογράφησης από τον παγκόσμιο διαγωνισμό εικονογράφησης, 3x3 International Illustration Competition.

Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και το 2015 οργάνωσε την ατομική έκθεση εικονογράφησης Αναζητώντας το τέλος - Οδύσσεια, στη Skoufa gallery στην Αθήνα.

To 2018, αποτέλεσε μέλος της κρητικής επιτροπής των βραβείων ΕΒΓΕ στον τομέα της εικονογράφησης. Το 2020 απέσπασε και πάλι βραβείο εικονογράφησης από τον παγκόσμιο διαγωνισμό εικονογράφησης, 3x3 International Illustration Competition. Και το 2021 έλαβε μέρος με έργο του στο πρώτο φεστιβάλ εικονογράφησης Illustradays, στην Αθήνα.

Στις αρχές του 2022 θα εκδοθεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, "Ο Υπέροχος Μπράουν". Ένα βιβλίο για παιδιά το οποίο έχει γράψει και εικονογραφήσει ο ίδιος. Παράλληλα ασχολείται και με την ζωγραφική. 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags