Facebook Pixel «Γη του Πόντου»: Μία συγκινητική παραγωγή με τους αδερφούς Τσαχουρίδη (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2022-12-23 07:46:00

«Γη του Πόντου»: Μία συγκινητική παραγωγή με τους αδερφούς Τσαχουρίδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
«Γη του Πόντου»: Μία συγκινητική παραγωγή με τους αδερφούς Τσαχουρίδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η παράσταση «Γη του Πόντου» του Γιάννη Κακλέα, μία συγκινητική παραγωγή με 40 ηθοποιούς, χορευτές και μουσικούς επί σκηνής παρουσιάζεται στο Ράδιο Σίτυ στη Θεσσαλονίκη από τις 23 Δεκεμβρίου 2022.

Ο Κωνσταντίνος και ο Ματθαίος Τσαχουρίδης, που δίνουν φωνή στην ψυχή του Πόντου με τη μουσική και τα τραγούδια τους μίλησαν στην εκπομπή «Μέρα με Χρώμα» της ΕΡΤ3 για αυτήν την πολυπρόσωπη παραγωγή. Η μυθιστορηματική ζωή του συγγραφέα ζωντανεύει για πρώτη φορά στην σκηνή, στην γενέτειρά του, την κοσμοπολίτικη Τραπεζούντα, το μεγάλο αστικό και πολιτιστικό κέντρο του Πόντου όπου συμβίωνε αρμονικά ένα μωσαικό διαφορετικών πολιτισμών, Ελλήνων, Αρμένιων και Τούρκων.

 

Ο θεατής μεταφέρεται πίσω στο χρόνο στις αρχές του 1900 σε μια γιορτή στην Τραπεζούντα όπου ο νεαρός οινοπαραγωγός και έμπορος κρασιών από την Τένεδο Γιάννης Ψαθάς, πατέρας του Δημήτρη Ψαθά, γνωρίζει και ερωτεύεται την όμορφη Τραπεζούντια Μαρία Χαραλαμπίδου και παίρνει την απόφαση να την ζητήσει από τους γονείς της. Το κοινό παρακολουθεί μέσα από τα μάτια του μικρού Δημήτρη και της οικογένειάς του την καθημερινή ζωή στον Πόντο, τις σχέσεις των ανθρώπων στις γειτονιές, τις χαρές και τις λύπες, τα γλέντια, τους χορούς αλλά και τον πόνο την δύσκολη ώρα του ξεριζωμού από την γενέθλια γη.

Μουσική, νοσταλγία, άρωμα εποχής, παιδικές αναμνήσεις αλλά και συγκλονιστικά ιστορικά γεγονότα ζωντανεύουν στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα του Πόντου, την Τραπεζούντα, μέσα από την θεατρική μεταφορά του μνημειώδους αυτοβιογραφικού, ιστορικού αριστουργήματος του Δημήτρη Ψαθά, σε δραματοποίηση-θεατρική διασκευή Πάνου Αμαραντίδη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας

Δραματοποίηση-Θεατρική διασκευή: Πάνος Αμαραντίδης

Ζωντανή μουσική και τραγούδι: Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης

Μια μεγαλειώδης παραγωγή: με 40 ηθοποιούς, χορευτές και μουσικούς επί σκηνής

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης

Φωτισμοί: Στέλλα Καλτσου

Βίντεο προβολές: Παντελής Μέκκας

Κινησεολογία Στεφανία Σωτηροπούλου

Βοηθός Σκηνοθέτη Ρέα Σαμαροπούλου

Βοηθός Σκηνογράφου: Ελίνα Δράκου

Φιλική Συμμετοχή στο video: Γρηγόρης Βαλτινός

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags