Facebook Pixel Sportdog.gr | Με ποιο τρόπο οι ταινίες σεξ χαρίζουν καλύτερες σεξουαλικές επιδόσεις
| 2019-12-11 16:42:00

Με ποιο τρόπο οι ταινίες σεξ χαρίζουν καλύτερες σεξουαλικές επιδόσεις

Sportdog Team
Με ποιο τρόπο οι ταινίες σεξ χαρίζουν καλύτερες σεξουαλικές επιδόσεις

Μια διαπίστωση που αυτή τη φορά έρχεται διά στόματος επιστήμης.

Το έχεις ακούσει αμέτρητες φορές: το πολύ πορνό βλάπτει. Ωστόσο διάφορες επιστημονικές έρευνες αναφέρουν ότι όταν ένα ζευγάρι παρακολουθεί μαζί πορνογραφικό υλικό, η σεξουαλική διάθεση για αληθινό σεξ φτάνει στα ουράνια. Δεν μας κάνει καμία εντύπωση. Στην Αμερική το πράγμα το πήγαν λίγο παρακάτω αφού μια παράλληλη μελέτη από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και το πανεπιστήμιο Κονκόρντια στον Καναδά, αποκαλύπτει πιο φρέσκα ευρήματα: Το πορνό δεν φαίνεται να επηρεάζει αρνητικά την στυτική λειτουργία. Πιθανώς και να τη βελτιώνει.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο ηλεκτρονικό περιοδικό Sexual Medicine, είναι η πρώτη που εξετάζει ει βάθος τη σχέση μεταξύ της συχνότητας του πορνό που παρακολουθεί ένας μέσος άνδρας και της ικανότητάς του να έχει ικανοποιητικές στύσεις.

«Αναλύοντας τα δεδομένα από όλες τις προηγούμενες μελέτες, ανακαλύψαμε ότι οι άνδρες που είχαν παρακολουθήσει ταινίες σεξ στο σπίτι είχαν ποιοτικότερες διεγέρσεις απ’ ό,τι όταν τις έβλεπαν στο εργαστήριο», λέει η Nicole Prause, ερευνήτρια στο Τμήμα Ψυχιατρικής του UCLA (πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια).

Στο νέο πείραμα συμμετείχαν εθελοντικά 280 άνδρες ηλικίας 30 έως 55 ετών, οι οποίοι είχαν πάρει μέρος και σε προηγούμενες μελέτες. Τους ζητήθηκε να καταγράψουν τις ώρες που παρακολούθησαν ερωτικές ταινίες μέσα σε μια εβδομάδα (20% ανέφερε ότι ξεπέρασε τις 25 ώρες!) όπως και την ποσότητα στύσεων που βίωσαν. Στη συνέχεια, τους έφεραν έναν-έναν στο εργαστήριο, καταγράφοντας επίσης τις σεξουαλικές διεγέρσεις τους. Εκεί, αποδείχθηκε ότι οι πιο πολλοί δεν εμφάνισαν την παραμικρή στύση.

Ωστόσο, έπειτα από λεπτομερέστερο έλεγχο των στοιχείων, φάνηκε ότι όσοι έμειναν απαθείς στο ερωτικό θέαμα δεν ήταν φανατικοί του πορνό. Αντίθετα, ακόμη και στο ψυχρό εργαστηριακό περιβάλλον, οι άνδρες που έβλεπαν συχνά πορνό στο σπίτι έδειξαν ισχυρή κινητικότητα ανάμεσα στα πόδια τους.

Μάλιστα, 127 από τους θερμόαιμους εθελοντές ανέφεραν ότι έχουν τακτικές σεξουαλικές επαφές και ότι ποτέ δεν βίωσαν πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας.

Αν αυτό το πόρισμα είναι ισχυρό, θα το αποδείξουν περαιτέρω μελέτες. Πάντως, σε αντίθεση με όλους τους προηγούμενους επιστημονικούς ισχυρισμούς, οι ερευνητές στο UCLA και το Κονκόρντια έχουν σοβαρούς λόγους να ισχυρίζονται ότι η τακτική παρακολούθηση πορνό ταινιών αυξάνει την απόκριση ερωτικής διέγερσης. Και όπως σημειώνει η Nicole Prause, «μια ολιγόλεπτη παρακολούθηση πορνό σε καθημερινή βάση μπορεί εν μέρει να θεωρηθεί εξάρτηση, αλλά απέχει μακράν από το να χαρακτηριστεί καθορισμένη συμπτωματική ψυχική διαταραχή».

ΠΗΓΗ: gr.askmen.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags