Facebook Pixel Sportdog.gr | Ιδού η εξήγηση! Να γιατί το πέος σου γίνεται σαν μελιτζάνα μετά το σεξ
| 2020-01-25 18:55:00

Ιδού η εξήγηση! Να γιατί το πέος σου γίνεται σαν μελιτζάνα μετά το σεξ

Sportdog Team
Ιδού η εξήγηση! Να γιατί το πέος σου γίνεται σαν μελιτζάνα μετά το σεξ

Αυτός είναι ο λόγος που αποκτά μωβ χρώμα.

Πέος. Αλλαγή χρώματος. Σε περίπτωση που μέχρι τώρα πίστευες ότι οι δύο αυτοί όροι δεν θα μπορούσαν ποτέ να βρίσκονται στην ίδια πρόταση, από σήμερα αναθεωρείς.

Πρώτον, γιατί όσο περνούν τα χρόνια «ο καλύτερός σου φίλος» δεν χάνει σε ελαστικότητα και δύναμη, αλλά και σε χρώμα, καθώς η αρχική απόχρωσή του σταδιακά σκουραίνει με το πέρασμα των ετών.

Δεύτερον, γιατί είναι εντελώς φυσιολογικό να αλλάζει χρώμα όταν για παράδειγμα ερεθίζεται. Σύμφωνα με τον Dr. S. Adam Ramin της κλινικής Urology Cancer Specialists στο Λος Άντζελες, η κορυφή του αντρικού μορίου -το γνωστό και ως «κεφαλάκι»- κατά τη διάρκεια του σεξ παίρνει ένα σκούρο κόκκινο ή μαβί χρώμα, που οφείλεται στην αύξηση της ροής του αίματος.

Τρίτον, γιατί μάλλον κάτι κακό συμβαίνει με την υγεία σου, καθώς ένα μωβ πέος δεν αποτελεί πάντα ένδειξη μιας αγέρωχης στύσης. Ακολουθούν οι πέντε πιο κοινές αιτίες, σύμφωνα με την επιστήμη.

Χτύπησες το πέος σου και μελάνιασε

Οι μώλωπες προκαλούνται από τραυματισμό, ο οποίος με τη σειρά του προκαλεί τη διαρροή αίματος στα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία, με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνει μωβ, μπλε, πράσινο ή ακόμα και μαύρο.

«Οι πιο συχνοί τραυματισμοί πέους συμβαίνουν είτε κατά τη διάρκεια του σεξ, λόγω άγαρμπων ή βίαιων κινήσεων, είτε την ώρα της προπόνησης, είτε στο ντύσιμο, να πιαστεί δηλαδή το μόριο στο φερμουάρ», σημειώνει ο Dr. Jamin Brahmbhatt, ουρολόγος και χειρουργός στην The PUR Clinic και συνεχίζει: «Τα καλά νέα είναι ότι οι κοινές μελανιές δεν πονούν ιδιαίτερα πολύ και φεύγουν μέσα σε λίγες ημέρες. Στην περίπτωση που ο πόνος είναι έντονος και ο μώλωπας δεν υποχωρεί, τότε καλό θα ήταν να επισκεφθείς έναν ειδικό».

Έπαθες κάταγμα πέους

Μέσα στο πέος βρίσκονται δύο σηραγγώδη σώματα, το σηραγγώδες σώμα της ουρήθρας και το σηραγγώδες σώμα της βαλάνου, που περιβάλλονται από έναν ινώδη χιτώνα. Το κάταγμα πέους ουσιαστικά είναι ο τραυματισμός ή, γώια να το θέσουμε με ιατρικούς όρους, η «ρήξη» του εν λόγω ινώδους χιτώνα. Πς μπορεί αυτό να συμβεί;

Σύμφωνα με τον Dr. Brahmabhatt, η πιο συνήθης αιτία είναι το σεξ, με πιο επικίνδυνη ερωτική στάση το doggy style. «Δύο τινά μπορεί να συμβούν: είτε το πέος να προσκρούσει με ταχύτητα κατά λάθος στο περίνεο (την περιοχή μεταξύ αιδοίου και πρωκτού) της συντρόφου του, είτε εκείνη να ρίξει κατά λάθος όλο το βάρος της πάνω στο πέος».

Υποφέρεις από κάποια αλλεργική αντίδραση

«Πολλά φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις», αναφέρει ο Dr. Ramin και εξηγεί: «Τα πιο συνηθισμένα είναι τα αντιβιωτικά, τα παυσίπονα που εμπεριέχουν παρακεταμόλη ή ιβουπροφαίνη, τα αντιεπιληπτικά και τα αντιψυχωσικά φάρμακα. Μία από τις πολλές παρανέργειές τους μπορεί να σχετίζεται και με το αντρικό όργανο. Για παράδειγμα, αν η φαγούρα, συνοδεύεται από σκάσιμο του δέρματος και έντονο πόνο, τότε μιλάμε για μια από τις πιο απειλητικές μορφές αλλεργικής αντίδρασης, το σύνδρομο Stevens Johnson (SJS), το οποίο αν και σπάνιο προσβάλλει περισσότερο τους άντρες παρά τις γυναίκες».

Έχεις πορφύρα

Πρόκειται για αυτοάνοσο νόσημα, για μια δερματοπάθεια που εκδηλώνεται με εξανθήματα, με μικρά κόκκινα σημάδια στο δέρμα που συνήθως πλήττουν κυρίως τα γεννητικά όργανα, τις γάμπες και τους αγκώνες και προκαλούν πόνο σε κοιλιά, στις αρθρώσεις και στα νεφρά. Όπως τονίζει ο Dr. Ramin, «Η πορφύρα στο πέος προκαλείται συνήθως όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται στα δικά του αιμοφόρα αγγεία, προκαλώντας φλεγμονή των αγγείων και ως εκ τούτου την αλλαγή χρώματος -σε μωβ- στο μόριο».

Έχεις προσβληθεί από ΣΜΝ

«Αν εντοπίσεις μία κόκκινη πληγή στο όργανό σου, ο ένοχος είναι πιθανόν ο έρπης ή η σύφιλη», επισημαίνει ο Dr. Ramin. «Οι πληγές του έρπητα είναι πιο κοινές και συνήθως ξεκινούν ως μια φουσκάλα, η οποία αναπτύσσεται σε μια επώδυνη πορφυρή πληγή -έλκος- που περιέχει κιτρινωπό υγρό. Από την άλλη, η σύφιλη μπορεί να προκαλέσει κόκκινα ή μοβ εξανθήματα που είναι σφικτά, στρογγυλά και ανώδυνα. Και τα δυο σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα θεραπεύονται με αντιβιοτικά φάρμακα, ενώ θα μπορούσαν να αποφευχθούν με τη χρήση προφυλακτικού. Τέλος, κατά τη διάρκεια της θεραπείας η ερωτική επαφή απαγορεύεται δια ροπάλου».

ΠΗΓΗ: gr.askmen.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags