Facebook Pixel Sportdog.gr | Πώς μόνο με τρέξιμο θα φτιάξεις κοιλιά-πλάκα σε 30 μέρες
| 2020-01-27 21:05:00

Πώς μόνο με τρέξιμο θα φτιάξεις κοιλιά-πλάκα σε 30 μέρες

Sportdog Team
Πώς μόνο με τρέξιμο θα φτιάξεις κοιλιά-πλάκα σε 30 μέρες

Βγες στο δρόμο και δείξε στους gym rats πόσο γρηγορότερο six-pack φτιάχνει ένας road runner.

Αν δεν ανήκεις στους μόνιμους θαμώνες των γυμναστηρίων, οι οποίοι το μόνο που χρειάζονται είναι λίγα παραπάνω λεπτά στη ρουτίνα του γυμναστηρίου δουλεύοντας στοχευμένες ασκήσεις για six-pack, εσύ, που απλά θέλεις να φορέσεις μαγιό χωρίς «σαμπρέλα» άμεσα, έχεις μόνο έναν γρήγορο δρόμο να πορευτείς: τρέξιμο.

 

Μια μελέτη από tο τμήμα φυσικής άσκησης στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο έδειξε ότι όταν τρέχεις με σωστή στάση σώματος και διατηρείς το σύνολο του πυρήνα σου σφιχτό και σταθερό, οι κοιλιακοί υποχρεώνονται να εκτελέσουν δυο σημαντικά έργα: α) να κάψουν ακόμη περισσότερο λίπος και β) να διατηρήσουν μεγαλύτερη ευστάθεια σε κάθε διασκελισμό προστατεύοντας τη σπονδυλική στήλη και τη λεκάνη από τραυματισμούς. Ωστόσο, το χαλαρό τζόγκινγκ δεν είναι η γρήγορη λύση για να δεις την κοιλιά σου να στρώνει.

Μεταμορφώσου σε λαγό και φτιάξε six-pack

Ο Daniel Cipriani, καθηγητής φυσικής αγωγής και κινησιολογίας και επικεφαλής της μελέτης, προσθέτει στην αναφορά του: «Μια καθημερινή 20λεπτη προπόνηση τρεξίματος με εναλλασσόμενες περιόδους σπριντ 50 έως 100 μέτρων ανά 2 έως 3 λεπτά ήπιου δρασκελισμού μπορεί να δημιουργήσει στην εικόνα των κοιλιακών μυών τα ίδια αποτελέσματα με κάθε άλλο πρόγραμμα για six-pack. Πιθανώς και πολύ γρηγορότερα».

- Πώς δουλεύει το κόλπο: Επιλέγοντας μια διαδρομή πέντε έως οκτώ χιλιομέτρων καθημερινά, ξεκίνα να τρέχεις με ρυθμό μαραθωνίου. Στα επόμενα 5 λεπτά τρέξε τα επόμενα 100 μέτρα στο 65-70% της μέγιστης ταχύτητας σου. Μπες ξανά σε έναν βολικό ρυθμό για τα επόμενα 5 λεπτά και τρέξε το επόμενο κατοστάρι στο 75-80% της μέγιστης ταχύτητας σου. Επανάλαβε τον πλήρη κύκλο μέχρι να ολοκληρώσεις το σύνολο της διαδρομής. Θυμήσου να κρατάς τον κορμό όρθιο και σταθερό και τον πυρήνα σφιχτό.

«Για ακόμη πιο γρήγορα αποτελέσματα βάλε στη διαδρομή σου μερικές ανηφόρες», τονίζει ο Cipriani. «Το τρέξιμο σε ανηφόρα καταπονεί λιγότερο τις αρθρώσεις, ενώ παράλληλα η μεγάλη ώθηση που καλείται να δώσει όλο το σώμα σου για να τρέξει υπό κλίση, χτίζει τους κοιλιακούς δημιουργώντας ένα είδος ροκανισμάτων εν κινήσει».

Σανίδωσέ το -κυριολεκτικά μιλώντας

Σε άρθρο που γράφτηκε προ ημερών στο περιοδικό Runner’s World, ο πρώην αθλητής μαραθωνίων και συγγραφέας John Hanc, σημείωσε το εξής: «Η μία και μόνη άσκηση που μπορεί να παίξει ρόλο αποθεραπείας μετά το τρέξιμο και ταυτόχρονα να δημιουργήσει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ένα καλοσμιλεμένο six-pack είναι οι σανίδες».

Βάλε στο καθημερινό τρέξιμό σου τα σπριντ και τις σανίδες και σε 30 μέρες οι κοιλιακοί σου θα είναι πιο εμφανείς από ποτέ.

ΠΗΓΗ: gr.askmen.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags