Facebook Pixel Sportdog.gr | Θέμα SOS! Γίνεται να πεθάνει κάποιος με μία μόλις γροθιά;
| 2020-02-12 19:11:00

Θέμα SOS! Γίνεται να πεθάνει κάποιος με μία μόλις γροθιά;

Sportdog Team
Θέμα SOS! Γίνεται να πεθάνει κάποιος με μία μόλις γροθιά;

Μια μπουνιά αρκεί για να γίνει η πιο άσχημη φάση.

Μπορεί κάποιος να πεθάνει αν δεχτεί μια μπουνιά στο κεφάλι;

Η απάντηση είναι ναι και αυτό μπορεί να συμβεί με τρεις τρόπους: Πρώτον, να προκληθεί μοιραία βλάβη στον εγκέφαλο, μετά από εσωτερική αιμορραγία. Δεύτερον, αυτός που δέχεται την γροθιά μπορεί να σταματήσει να αναπνέει και να πεθάνει από ασφυξία και τρίτον, μια αναποτελεσματική μπουνιά μπορεί να οδηγήσει σε έναν δευτερεύοντα θανάσιμο τραυματισμό.

«Μια γροθιά στο κεφάλι μπορεί να είναι εξίσου θανατηφόρα με ένα αιχμηρό αντικείμενο που τρυπά το σώμα σου» αναφέρει ο ο Duncan Bew από το King’s College Hospital. Στο παρακάτω βίντεο μπορείς να δεις πόσο εύθραυστος είναι ο ανθρώπινος εγκέφαλος για να καταλάβεις πώς μπορεί να είναι μοιραία μια τέτοια πράξη.

Στις περισσότερες περιπτώσεις το να μπλεχτεί κάποιος σε ένα καυγά με μπουνιές δεν είναι κάτι προκαθορισμένο. Μπορεί για παράδειγμα να συμβεί μια μεθυσμένη βραδιά έξω από ένα bar ή σε καμιά χαζή αψιμαχία στο γήπεδο. Το αποτέλεσμα όμως μπορεί να είναι κάτι που δεν περίμενες και να επηρεάσει σε απίστευτο βαθμό δύο ή και περισσότερες ανθρώπινες ζωές. Γι αυτό είναι και κάτι που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

ΠΗΓΗ: gr.askmen.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags