Facebook Pixel Sportdog.gr | Πώς θα χάσεις βάρος χωρίς να νιώσεις απελπισία από την πείνα
| 2020-02-15 06:35:00

Πώς θα χάσεις βάρος χωρίς να νιώσεις απελπισία από την πείνα

Sportdog Team
Πώς θα χάσεις βάρος χωρίς να νιώσεις απελπισία από την πείνα

5 εύκολα και αποδοτικά τρικ.

Όσο και αν προσπαθούμε να παραπλανήσουμε τον οργανισμό μας, πιστεύοντας σε μαγικές συνταγές, αμφισβητήσιμες μεθόδους για γρήγορα αποτελέσματα και νέες τεχνικές που θα μας οδηγήσουν να χάσουμε βάρος σε χρόνο dt, τελικά η αλήθεια παραμένει μία, διαχρονική και παναθρώπινη: Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις ή να χάσεις βάρος είναι να τρέφεσαι υγιεινά και να ασκείσαι.

Συγγνώμη αλλά είναι αλήθεια. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια απλά διατροφικά tricks που μπορούν να σε οδηγήσουν προς εκείνη την κατεύθυνση παίρνοντας έναν πιο απλό και ίσως πιο γρήγορο δρόμο. Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις, σύμφωνα με το Esquire, για να βοηθήσεις τη διατροφή σου, χωρίς όμως παράλληλα να πεθάνεις της πείνας;

Περισσότερο νερό

Ναι, κανείς δε χρειάζεται να σου πει να πιεις νερό αφού το κάνεις ήδη. Υπάρχει όμως το σωστό timing: Ένα ποτήρι νερό λίγο πριν φας, βοηθά το στομάχι σου να νιώσει γεμάτο. Επί της ουσίας, ο εγκέφαλος χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να αντιληφθεί ότι το στομάχι είναι γεμάτο με νερό και όχι με τροφή.

Το ελαϊκό οξύ

Το βρίσκουμε συνήθως σε τροφές όπως το φυστικοβούτυρο, τα αβοκάντο, τα φιστίκια και το ελαιόλαδο. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να χορτάσεις την πείνα σου, αντικαθιστώντας επιβλαβή snacks με πιο υγιεινές τροφές, αφού ενεργοποιεί σημεία του εγκεφάλου που επηρεάζουν το αίσθημα πληρότητας, στέλνοντας ένα σήμα που λέει: "Είμαι εντάξει, χόρτασα".

Η στέρεη τροφή

Παρότι μπορεί οι σούπες να φαίνονται ιδανικές όταν προσπαθείς να κάνεις διατροφή, έρευνες έχουν δείξει ότι οι τροφές σε στέρεη μορφή ικανοποιούν πολύ καλύτερα το αίσθημα της πείνας. Μάλιστα, αντίστοιχα υπάρχουν έρευνες που έχουν αποδείξει ότι όσο μασάς (αντί να ρουφάς το ζουμί κάποιας σούπας) τόσο περισσότερο πληρότητα νιώθεις.

Το μηλόξυδο

Κουβαλά μαζί του μία τρομερή φήμη για το πόσο αποτελεσματικό είναι. Απλά, αρκετοί άνθρωποι πιστεύουν ότι χρησιμοποιώντας του θα λύσουν όλα τα προβλήματά τους. Δεν είναι αλήθεια. Λίγο ζεστό νερό με μία κουτουλιά μηλόξυδο είναι ένας πολύ καλός σύμμαχος κάθε φορά που το καμπανάκι της πείνας χτυπά σαν τρελό.

Περισσότερη πρωτεΐνη

Και όμως, τρώγοντας κρέας χωρίς λίπος μπορείς να χάσεις κιλά. Αυτά είναι τα ευχάριστα νέα, αφού τα δυσάρεστα νέα σε θέλουν να λες αντίο στους πολλούς υδατάνθρακες. Έτσι, και μιλώντας πιο συγκεκριμένα, έρευνα έδειξε ότι όσοι έτρωγαν αυγά αντί για ψωμί το πρωί για μία περίοδο 8 εβδομάδων, έχασαν 65% περισσότερο βάρος και 16% περισσότερο λίπος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags