Facebook Pixel Sportdog.gr | "Αγαπάτε" γιατί χανόμαστε! Πόσο καλό κάνει στη σχέση σου το καλό σεξ
| 2020-03-02 19:06:00

"Αγαπάτε" γιατί χανόμαστε! Πόσο καλό κάνει στη σχέση σου το καλό σεξ

Sportdog Team
"Αγαπάτε" γιατί χανόμαστε! Πόσο καλό κάνει στη σχέση σου το καλό σεξ

Μια νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι, τελικά, η ευτυχία περνάει από το κρεβάτι.

Πόσο σημαντικό είναι το σεξ στην υγεία μιας σχέσης; Στο διαχρονική αυτή απορία προσπάθησε να δώσει απάντηση η βρετανική εταιρεία συμβούλων γάμων Relate πραγματοποιώντας μια μεγάλη διαδικτυακή δημοσκόπηση.

Μια δημοσκόπηση η οποία, ωστόσο, αναζητώντας μια πειστική απάντηση στο παραπάνω καίριο ερώτημα, έριξε μπόλικο φως σε διάφορα επιμέρους ζητήματα που αφορούν τις σεξουαλικές συνήθειες του ιδίου του ανθρώπινου είδους αλλά και την γενικότερη εικόνα των σύγχρονων σχέσεων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της συγκεκριμένης έρευνας, λοιπόν, οι μισοί από τους συμμετέχοντες δεν έκαναν σεξ τον προηγούμενο μήνα, ένας στους τέσσερις δηλώνει ανικανοποίητος από τη σεξουαλική του ζωή ενώ ένας στους έξι θεωρεί ότι η καλή σεξουαλική ζωή είναι «αρκετά έως πολύ σημαντική».

Ωστόσο, η σημασία που έχει το σεξ σε μια σχέση υποβαθμίζεται καθώς περνούν τα χρόνια, αφού το σεξ μπορεί ν' αποτελεί «πολύ σημαντική παράμετρο» για το ένα τρίτο των ζευγαριών που μετρούν λιγότερο από δύο χρόνια κοινής πορείας, όμως το ποσοστό αυτό πέφτει στο 22% για συντρόφους που μοιράζονται τη ζωή τους για μια περίοδο που κυμαίνεται μεταξύ των 10 και των 14 ετών. Επιπλέον, όσοι από τους συμμετέχοντες δήλωσαν ότι βρίσκονται σε σχέση αποδείχτηκε ότι έκαναν σεξ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα -«επίδοση» που κατάφερε να πιάσει μόλις ένας στους είκοσι «ελεύθερους». Αν είσαι εργένης, πάντως, ίσως και να αισθανθείς λίγο καλύτερα αν μάθαινες ότι το 37% των παντρεμένων που συμμετείχαν δεν έχει κάνει καθόλου σεξ τον τελευταίο μήνα.

Ακόμη, με βάση τα δεδομένα που προκύπτουν από τη δημοσκόπηση, το περιβόητο «σεξ της επανόρθωσης» - ήτοι το σεξ που ακολουθεί μετά από έναν «περιποιημένο» καβγά με το έτερον ήμισυ - δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από έναν δημοφιλή μύθο. Βλέπεις, οι μισοί από τους «δεσμευμένους» που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι «δεν τσακώνονται ποτέ» με τους / τις συντρόφους τους, ενώ περίπου οι άλλοι μισοί ανέφεραν ότι τσακώνονταν «περιστασιακά». Παράλληλα, οι άντρες φάνηκε ότι είναι αρκετά πιο «άνετοι» σε σχέση με τις γυναίκες στο να παραδεχτούν την απιστία τους (τα ποσοστά κυμαίνονται κατ' αντιστοιχία στο 26 και 22%). Μάλιστα, παρότι το 94% των συμβούλων γάμων και σεξολόγων θεωρούν ότι μια σχέση μπορεί να ξεπεράσει τελικά το «κέρατο», μόλις το ένα τρίτο από τους συμμετέχοντες φάνηκε να συμμερίζεται τη συγκεκριμένη άποψη.

Η πιο ενδιαφέρουσα, όμως, πτυχή της συγκεκριμένης έρευνας δεν είναι άλλη από την απάντηση στο κλασικό ερώτημα για το αν, τελικά, περνούν καλύτερα οι «ελεύθεροι» ή οι παντρεμένοι. Με βάση τα αποτελέσματα λοιπόν, το 84% των παντρεμένων ή αυτών που συγκατοικούν με τον / την σύντροφό τους, δήλωσαν ότι «νιώθουν ικανοποιημένοι από τη ζωή τους», τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό για τους «εργένηδες» έφτασε μόλις το 69%.

Και κάπως έτσι μπαίνεις στο τριπάκι ν' αρχίσεις να ψάχνεις κορίτσι για σπίτι.

ΠΗΓΗ: gr.askmen.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags