26/05/20 - 22:48

Η άσκηση που καίει το λίπος όσο καμία άλλη

Sportdog Team
Η άσκηση που καίει το λίπος όσο καμία άλλη
4.338views 0shares

Αν ρωτήσεις κάποιον από το γυμναστήριο να σου πει ποια θεωρεί την πιο γρήγορη άσκηση για να εξολοθρεύσεις το λίπος και να αποκτήσεις ανθεκτικούς μυς, οι πιο πολλοί θα σου απαντήσουν τα burpees.Κάποιων άλλων το μυαλό θα πάει στη μέθοδο Tabata.

Κι όλοι οι κροσφιτάδες, θα γελάνε...

Γι’ αυτούς που πραγματικά ξέρουν, μόνο μία είναι η κορυφαία μεταβολική άσκηση σήμερα και έχει το πιο αντρίκιο όνομα -ever:

Man Maker.

Τι είναι η κίνηση Man Maker;

Είναι η άσκηση στην οποία ορκίζονται οι άντρες που ασχολούνται με το CrossFit: Ένα WOD με 8 κινήσεις σε διαρκή ροή, που κάνουν τα burpees και την Tabata να μοιάζουν με χαλαρή προθέρμανση.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιάς, Πνευμόνων και Αίματος (NHLBI) των ΗΠΑ, η άσκηση Man Maker θεωρείται ως η πιο καλοσχεδιασμένη άσκηση για τόνωση του καρδιακού ρυθμού και μεγιστοποίησης της καύσης θερμίδων στον πιο γρήγορο χρόνο, ενώ ταυτόχρονα διεγείρει τη μυϊκή αντοχή στα όριά της βοηθώντας την ανάπτυξη της μυϊκής συμμετρίας χάρη στην επίδραση της κίνησης σε όλους τους ανταγωνιστικούς μυς του σώματος. Επιπλέον αντρικό όφελος; Κατακόρυφη αύξηση τεστοστερόνης. Όλα αυτά, με μια κίνηση του δευτερολέπτου.

Δες στο βίντεο την σωστή τεχνική βήμα-βήμα:

Η άσκηση Man Maker αποτελείται από 8 κινήσεις στη σειρά:

- Ημικάθισμα

- Κάμψη

- Μονή κωπηλατική

- Ξανά κάμψη

- Ξανά μονή κωπηλατική (αντίστροφο χέρι)

- Ξανά ημικάθισμα

- Στρατιωτική πίεση

- Ξανά κάμψη

Και όλο από την αρχή. Επί 30’’ έως 45’’ χωρίς διάλειμμα -στα όρια της εξάντλησης. Αντρίκια πράγματα...

ΠΗΓΗ: gr.askmen.com


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ