Facebook Pixel Sportdog.gr | Μία μόνο άσκηση με kettlebells γυμνάζει όλο το σώμα
| 2020-10-13 17:52:00

Μία μόνο άσκηση με kettlebells γυμνάζει όλο το σώμα

Sportdog Team
Μία μόνο άσκηση με kettlebells γυμνάζει όλο το σώμα

Nαι, τα γυμναστήρια έχουν ανοίξει αλλά ακόμα πολύς κόσμος παίρνει τις προφυλάξεις του. Ακόμα όμως και αν δεν είσαι από εκείνους που συνήθιζαν να περνούν ατέλειωτες ώρες στους ναούς της γυμναστικής, τα τελευταία μέτρα ενάντια στη Covid-19 σε κάνουν να περνάς πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Παραπάνω χρόνος θα πει ευκαιρία για λίγο fitness επιτέλους. Τι όμως μπορείς να κάνεις για αυτό αν έχεις μόνο kettlebells στο σπίτι; Δεν χρειάζονται πολύπλοκα μηχανήματα ούτε να σπας το κεφάλι σου με προγράμματα δεκάδων ασκήσεων, τόσο περίπλοκα ώστε να μην θυμάσαι τι πρέπει να κάνεις κάθε φορά. Η ιδανική άσκηση για το home training απαιτεί μονάχα δύο kettlebells (δράμια) και ακούει στο χαρακτηριστικό όνομα kettlebell two-hands anyhow.

Αυτό που κάνει είναι ότι συνδυάζει τις έλξεις δικεφάλων με τα βαθιά καθίσματα, φροντίζοντας έτσι να γυμναστεί ένα μεγάλο μέρος του σώματός σου. Μέση, δικέφαλοι και πόδια παίρνουν φωτιά.

"Με την anyhow, όλο το κορμί μπαίνει σε κίνηση" εξηγεί ο εξειδικευμένος fitness editor Andrew Tracey, για να συνεχίσει: "Όλο το σώμα διατηρεί την απαιτούμενη ένταση καθ' όλη τη διάρκεια κάθε επανάληψης". Επί της ουσίας θα πρέπει να σκεφτεί τον κάθε κύκλο της anyhow ως μία επανάληψη και καλό θα ήταν να κάνει περίπου επτά επαναλήψεις, αφού κάθε μία από αυτές διαρκεί ουσιαστικό κάτι λιγότερο από 40 δευτερόλεπτα. 

Στάσου όρθιος

Ξεκίνα με τα πόδια στο ύψος των ώμων, μη σφίγγεις τα γόνατά σου και κράτα από ένα δράμι σε κάθε χέρι. Εκτέλεσε μία πίεση με το αριστερό σου χέρι.

Κάνε καθίσματα

Κρατώντας το βλέμμα σου στο δράμι, ξεκίνα ένα αργό και βαθύ κάθισμα. Το να παρακολουθείς και να συγκεντρώνεσαι στο δράμι βοηθά έτσι ώστε να διατηρήσεις τη σωστή όρθια θέση που απαιτείται.

Κάνε έλξεις

Μείνε στο βαθύ κάθισμα με τα πόδια σου να πατούν καλά στο έδαφος. Με το αριστερό σου χέρι ακόμη σε έκταση, κατέβασε το δράμι στο δεξί σου χέρι και ύστερα φέρτο πάλι στο ύψος του ώμου.

Πάλι από την αρχή

Σήκω όρθιος, διατηρώντας το αριστερό σου χέρι πάντα πάνω από το κεφάλι. Χαμήλωσέ το αργά, εκτέλεσε press up με το δεξί σου χέρι και επανάλαβε τον κύκλο τη άσκησης από την αντίθετη πλευρά.

ΠΗΓΗ: esquire.com.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags