Facebook Pixel Sportdog.gr | Aσκήσεις για να είσαι πάντα fit! Κάντε τις και θα μας θυμηθείτε
| 2021-04-18 06:35:00

Aσκήσεις για να είσαι πάντα fit! Κάντε τις και θα μας θυμηθείτε

Sportdog Team
Aσκήσεις για να είσαι πάντα fit! Κάντε τις και θα μας θυμηθείτε

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα fitness που να μπορεί να σου εξασφαλίσει τη σωματική νεότητα, αν το ξεκινήσεις on time; Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είναι αργά για γυμναστική και ασκήσεις που θα σε κάνουν φέτες.

Μάλιστα, το ότι μετά τα σαράντα αρχίζεις να χάνεις μύες και δύναμη είναι μύθος. Ο οποίος μπορεί εύκολα να διαλυθεί αν κοιτάξεις γύρω σου και δεις άντρες μεγαλύτερης ηλικίας, όπως ο Rock, ο David Beckham, ο Jared Leto ή ο Lenny Kravitz (που κοντεύει τα εξήντα), να διαθέτουν κοιλιακούς-πέτρα. Αναρωτιέσαι, λοιπόν, πώς γίνεται ένας εξηντάρης να δείχνει σε καλύτερη φόρμα από πολλούς τριαντάρηδες και σαραντάρηδες; Να σε πληροφορήσουμε, λοιπόν, ότι η εικόνα του δεν έχει να κάνει ούτε με την τύχη ούτε με τα γονίδια. Αλλά με το ότι ξεκίνησε να φροντίζει τον εαυτό και το σώμα του νωρίς.

Το να πηγαίνει στο γυμναστήριο, να κάνει αερόβια άσκηση και να τρώει υγιεινά, έγινε από νεαρή ηλικία μέρος του τρόπου ζωής του. Αυτό είναι που τον κάνει να παραμένει σε φόρμα.

Ποιες ασκήσεις σε βοηθούν να παραμείνεις σε φόρμα για μία ζωή;

Σίγουρα το γήρας είναι αναπόφευκτο. Όλοι κάποια στιγμή μεγαλώνουμε και για όλους μας έρχεται εκείνη η ώρα που δεν είμαστε πλέον ικανοί να σηκώνουμε τόσο πολλά κιλά στο γυμναστήριο. Παρόλα αυτά, μπορούμε να καταφέρουμε να παραμείνουμε ενεργοί, δυνατοί και μυώδεις για αρκετά περισσότερο απ' ότι νομίζουμε, με την προσθήκη των σωστών ασκήσεων στην καθημερινή μας προπόνηση.

Το περπάτημα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να παραμείνεις νέος είναι το να περπατάς. Το περπάτημα αποτελεί ιδανική άσκηση. Έχει χαμηλή επιβάρυνση για το σώμα σου, σε βοηθάει να καις θερμίδες και να διατηρείς καλή σωματική και ψυχική υγεία, αλλά και σε προστατεύει από τη φυσιολογική φθορά που μπορεί να επηρεάσει την κινητικότητά σου, καθώς περνούν τα χρόνια. Μπορείς να επωφεληθείς ακόμα και με 10 λεπτά περπάτημα την ημέρα, αλλά ο σκοπός είναι να συμπληρώνεις τουλάχιστον 150 λεπτά κάθε εβδομάδα.

Εκτός από το περπάτημα, υπάρχουν άλλες 5 ασκήσεις που σε βοηθούν να προστατεύεις τους μύες σου, να αυξάνεις τη δύναμη και την αντοχή σου, αλλά και να τις διατηρείς σε βάθος χρόνου.

Το περπάτημα της σαύρας

Αυτή η άσκηση ενεργοποιεί ταυτόχρονα πολλούς μύες, εμπεριέχει διαφορετικά είδη κίνησης και ανεβάζει τους καρδιακούς παλμούς.

Δες πώς θα κάνεις σωστά την άσκηση με ένα κλικ εδώ.

Το κλασικό squat

Η συγκεκριμένη άσκηση ενεργοποιεί εκτός από το σώμα σου και τον εγκέφαλό σου, καθώς πρέπει να εστιάζεις στη σωστή θέση και το μοίρασμα του βάρους ανάμεσα στα δύο σου πόδια, αλλά και στο να κρατάς την πλάτη σου ίσια και τα γόνατά σου ανοιχτά ενώ χρησιμοποιείς τους γλουτιαίους μύες σου για να σηκωθείς.

Διάβασε τα πάντα για το squat με ένα κλικ εδώ.

Jumping Jacks

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία άσκηση που ανεβάζει τους καρδιακούς παλμούς σου και είναι ιδιαίτερα "λειτουργική" καθώς βάζει ταυτόχρονα σε κίνηση αρκετούς μύες. Η εκτέλεσή της είναι απλή. Ξεκινάς όρθιος με τα χέρια και τα πόδια σου ενωμένα στο σώμα σου και μετά κάνεις ένα εκρηκτικό αναπήδημα ανοίγοντάς τα, πριν επιστρέψεις γρήγορα στην αρχική θέση και επαναλάβεις την άσκηση.

Hip bridge

Αυτή η άσκηση σε βρίσκει στο έδαφος, όπου εκτελείς μία κίνηση που ενεργοποιεί τον πυρήνα, τα πόδια και τους γλουτιαίους σου, χωρίς να επιβαρύνει ιδιαίτερα τα κόκαλα και τους συνδέσμους σου. Ξεκινάς ξαπλωμένος με τα γόνατά σου λυγισμένα και τις πατούσες σου να αγγίζουν το έδαφος. Στη συνέχεια, σηκώνεις τους γλουτούς σου για να σχηματίσεις μία γραμμή από τα γόνατα μέχρι τους ώμους σου, σφίγγοντας τους γλουτιαίους και τον πυρήνα σου κάθε φορά που ανεβαίνεις και κατεβαίνεις αργά, πριν επιστρέψεις στην αρχική θέση για να επαναλάβεις την άσκηση.

Σανίδα σε όλες της τις παραλλαγές

Η σανίδα είναι η καλύτερη άσκηση για να γυμνάσεις τον πυρήνα του σώματός σου και, ευτυχώς, υπάρχουν πολλές παραλλαγές της για να ενεργοποιήσεις όλους τους κοιλιακούς σου μύες. Οι σανίδες βοηθούν, επίσης, στην ισορροπία και τη βελτίωση της δύναμης και της αντοχής.

ΠΗΓΗ: gr.askmen.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags