Facebook Pixel Sportdog.gr | Επιστημονικές συμβουλές για να φτιάξεις σώμα για παραλία χωρίς να κοπιάσεις
| 2021-06-22 04:33:00

Επιστημονικές συμβουλές για να φτιάξεις σώμα για παραλία χωρίς να κοπιάσεις

Sportdog Team
Επιστημονικές συμβουλές για να φτιάξεις σώμα για παραλία χωρίς να κοπιάσεις

Πατέντες για γρήγορο αδυνάτισμα και σύσφιξη, αποκλειστικά για καλοπερασάκηδες και φανατικούς αρνητές της σκληρής προπόνησης.

Οι ειδικοί θα σου πουν ότι δεν υπάρχει σύντομος δρόμος για να κυκλοφορήσεις στις διακοπές με τέλειο σώμα δίχως να έχεις ιδρώσει τη φανέλα στο γυμναστήριο -πολλούς μήνες πριν. Όμως ο σοφός λαός έχει μια παροιμία που λέει «κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρει». Tουτέστιν, κέρδος χωρίς πολύ πόνο, γίνεται.

Με τις επιστημονικές συμβουλές που θα διαβάσεις παρακάτω μην περιμένεις να γίνεις σαν τον Zac Efron στο Baywatch, όμως θα έχεις πολλές πιθανότητες να ρίξεις τη μπάκα και να φτιάξεις εικόνα που δεν θα κομπλάρει σε καμία παραλία (ή pool/beach bar).

Πίνε αλκοόλ έξυπνα

Όλα τα αλκοολούχα ποτά εκτροχιάζουν το σωματικό σου βάρος με έμφαση το λίπος στην κοιλιά. Όμως, επιλέγοντας τζιν ή βότκα με τόνικ κερδίζεις περίπου 80 θερμίδες σε σχέση με κάποιο άλλο ποτό. Άλλες τόσες κερδίζεις πίνοντας δυο ποτήρια κρασί αντί για δυο μπύρες (η ultra brut σαμπάνιες είναι ακόμη χαμηλότερες σε θερμίδες)

Κοιμήσου κι άλλο

Μόλις μισή ώρα λιγότερου βραδινού ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας κατά 5%, λέει το επιστημονικό ινστιτούτο ενδοκρινολογίας Endocrine Society. Και ενώ η συνήθης σύσταση είναι να προσπαθείς να ολοκληρώνεις ένα πλήρες οχτάωρο ύπνου κάθε βράδυ, νοτιοκορεάτες ερευνητές αναφέρουν ότι μπορείς να ισοφαρίσεις κάποιες χαμένες ώρες μέσα στη βδομάδα, ρίχνοντας περισσότερες ώρες ύπνου το Σαββατοκύριακο.

Αγόρασε ένα kettlebell

Ο γκουρού του life coaching, Tim Ferriss, στο best seller βιβλίο του «The 4-Hour Body», γράφει: «75 αιωρήσεις με ένα kettlebell 20 κιλών κάθε μέρα, είναι μια λειτουργική υπεράσκηση για σμιλεμένο σώμα και κάψιμο του λίπους στο λιγότερο χρόνο».

Σταμάτα να τρέχεις και πήδα

Το περιοδικό Research Quarterly For Exercise and Sport αναφέρει ότι το γρήγορο τρέξιμο επί 10 λεπτά προκαλεί τα ίδια καρδιαγγειακά οφέλη και καίει τις ίδιες θερμίδες με χαλαρό τζόγκινγκ επί μισή ώρα. Ωστόσο, Γερμανικοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι με 15 λεπτά σχοινάκι έχεις επίσης τα ίδια κέρδη, ενώ αυξάνεις τη μυϊκή ισχύ σε όλο το σώμα κατά 24% περισσότερο.

Πίνε νερό και πολύ πράσινο τσάι

Η συχνή διούρηση μέσω της κατανάλωσης περίπου 8 ποτηριών νερού μέσα τη μέρα καθαρίζει το σώμα από τοξίνες και λίπος. Επίσης, σύμφωνα με την επιστημονική επιθεώρηση The American Journal Of Clinical Nutrition, το πράσινο τσάι καίει έως και 4% περισσότερες θερμίδες -συν τα οφέλη της αποτοξίνωσης.

Γίνε περισσότερο κοινωνικός στο διαδίκτυο

Το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας διαπίστωσε ότι οι συχνές αναρτήσεις σε Instagram, Facebook και Twitter από άτομα που ήθελαν να αδυνατίσουν, τους βοήθησε να χάνουν έως και 0,5% του σωματικού τους βάρους ανά ημέρα. Οι επιστήμονες λένε ότι το γεγονός οφείλεται στην διαρκή υποστήριξη, τις συμβουλές και την εμψύχωση που δέχονταν από φίλους και ακόλουθους και τους οποίους δεν ήθελαν με τίποτε να απογοητεύσουν.

Mεταμορφώσου από ασπρουλιάρης σε σοκολατί

Είναι γνωστό ότι ένα μπρούτζινο δέρμα βοηθά στην ελαχιστοποίηση των ατελειών της συνολικής εικόνας σου, καμουφλάροντας έξυπνα κάποια παχάκια εδώ κι εκεί. Αλλά δεν είναι ανάγκη να εκτεθείς στην επικίνδυνη ακτινοβολία του ήλιου ή στην αμφιλεγόμενη δράση των σολάριουμ. Η πιο ασφαλής λύση είναι οι κρέμες αυτομαυρίσματος σε έναν ή δύο τόνους πιο μπρονζέ από το φυσικό σου.

ΠΗΓΗ : gr.askemen.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags