Facebook Pixel Sportdog.gr | Επτά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης που μπορείς να αντιμετωπίσεις με laser θεραπεία!
| 2022-05-11 10:38:00

Επτά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης που μπορείς να αντιμετωπίσεις με laser θεραπεία!

Sportdog Team
Επτά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης που μπορείς να αντιμετωπίσεις με laser θεραπεία!

Η Μαιευτήρας Χειρ. Γυναικολόγος, Έφη Ρομποτή, με περισσότερα από 28 χρόνια εμπειρίας έχει ως μια από τις προτεραιότητες της την σωστή ενημέρωση και πληροφόρηση των γυναικών για τα γυναικολογικά θέματα. Αυτή την φορά η διακεκριμένη γιατρός μας παρουσιάζει τα εφτά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης που μπορούν να αντιμετωπιστούν με την κατάλληλη θεραπεία λέιζερ.

Το ουρογεννητικό σύνδρομο εμμηνόπαυσης περισσότερο γνωστό και σαν αιδοιοκολπική ατροφία, χαρακτηρίζεται από κολπική ξηρότητα, ερεθισμό, κνησμό, κάψιμο, ακράτεια ούρων, επώδυνη ούρηση και πόνο ή δυσφορία στη σεξουαλική επαφή. Είναι αποτέλεσμα της πτώσεως των οιστρογόνων στους ιστούς του κόλπου που ξεκινά στην κλιμακτήριο και γίνεται πολύ έντονo στην εμμηνόπαυση.

Υπολογίζεται ότι το 40 έως 60% των μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών εμφανίζουν αυτά τα συμπτώματα, τα οποία βάζουν σε αρνητικό πρόσημο την ποιότητα της ζωής τους. Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε θεραπεία καρκίνου του μαστού μπορεί επίσης να εμφανίσουν συμπτώματα κολπικής ατροφίας ανεξάρτητα της ηλικία τους.
 
Παρότι τα συμπτώματα του ουρογεννητικού συνδρόμου της εμμηνόπαυσης δεν είναι απειλητικά για τη ζωή, οι ψυχοκοινωνικές, σωματικές και οικονομικές συνέπειές του για τις περισσότερες γυναίκες που το βιώνουν είναι δυσανάλογα μεγαλύτερες από αυτό που πιστεύουμε.

Μέχρι πρόσφατα το εύρος των θεραπειών ήταν πολύ μικρό κυμαινόμενο
από κολπικές ενυδατικές κρέμες μέχρι τοπικά οιστρογόνα χαμηλής δόσης, για τοπική θεραπεία ή η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης.

Η ταλαιπωρία της εφαρμογής, τα φτωχά συχνά αποτελέσματα αυτών των θεραπειών και οι ανησυχίες για την ασφάλεια της ορμονικής θεραπείας υποκατάστασης είναι μερικοί συνηθισμένοι λόγοι για την κακή συμμόρφωση των γυναικών.

Για χρόνια το λέιζερ CO2 χρησιμοποιείται ευρέως στην δερματολογία.
Η σκέψη να χρησιμοποιηθεί και στην γυναικολογία για την κολπική αναζωογόνηση και την αναγέννηση του βλεννογόνου ώστε να βελτιωθούν τα συμπτώματα του ουρογεννητικού συνδρόμου της εμμηνόπαυσης ήταν εξαιρετική και συγχρόνως σωτήρια για εκείνες τις γυναίκες, που ήδη ωφελήθηκαν από την ύπαρξη του.
 
Η θεραπεία για την ανανέωση του κόλπου με laser είναι:
Ελάχιστα επεμβατική και ανώδυνη διαδικασία.
Ασφαλής επέμβαση με μικρή διάρκεια.
Γρήγορη σαν ανάρρωση.
Εξαιρετικά αποτελεσματική στην ανάπλαση του κόλπου.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα που αναμένουμε μετά την θεραπεία;
Η σύνθεση νέου κολλαγόνου στο τοίχωμα του κόλπου προκαλεί:
1.   Αναζωογόνηση και σύσφιξη του κόλπου μετά από τοκετούς και γαλουχία ή μεγάλη απώλεια βάρους.
2.   Θεραπεία της ξηρότητας λόγω της ατροφίας.
3.   Μεγάλη βελτίωση της ακράτειας των ούρων.
4.   Αύξηση του κολπικού τόνου που βελτιώνει την λίπανση του κόλπου.   
5.   Αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος.
6.   Καλύτερη σεξουαλική διέγερση.
7.   Επανέρχεται η ερωτική επιθυμία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Μαιευτήρος, Χειρ. Γυναικολόγου, Έφης Ρομποτή https://www.efiroboti.com/en/ ή δείτε το σχετικό βίντεο στο κανάλι της ιατρού στο Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=keyy4lgVhoM


Η Μαιευτήρας Χειρ. Γυναικολόγος, Έφη Ρομποτή, με περισσότερα από 28 χρόνια εμπειρίας έχει ως μια από τις προτεραιότητες της την σωστή ενημέρωση και πληροφόρηση των γυναικών για τα γυναικολογικά θέματα. Αυτή την φορά η διακεκριμένη γιατρός μας παρουσιάζει τα επτά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης που μπορούν να αντιμετωπιστούν με την κατάλληλη θεραπεία λέιζερ.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags