Αναλυτικά:
“Με τις υπ’ αριθμ. 61/21.07.2015 και 60/21.07.2015 αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ,επιβεβαιώθηκε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ότι όλα όσα δήλωσαν οι κ.κ. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος στις 19.05.2015 (συνέντευξη σε OTE TV) και 16.01.2014 (κλήρωση διαιτητών ΚΕΔ), αναφέρονται σε πραγματικά περιστατικά και δεν παραποιούν την αλήθεια, ουδόλως δε προκαλούν κλίμα πόλωσης και φανατισμού. Ειδικότερα:
I. Με την υπ’ αριθμ. 61/21.07.2015 απόφασή του, ο Αθλητικός Δικαστής απέρριψε την από 19.05.2015 καταγγελία της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός κατά των ιδιοκτητών της ομάδας μας για τις δηλώσεις τους κατά τη διάρκεια της από 19.05.2015 συνέντευξής τους στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΤΕ TV.
Έτσι, σύμφωνα με όσα διαλαμβάνονται στο σκεπτικό της απόφασης, ο Αθλητικός Δικαστής έκρινε τα εξής:
(α) Ο κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος, με τη δήλωσή του ότι “…το τελευταίο διάστημα βλέπουμε αποφάσεις σωστές που έχουν βγει, αλλά δυστυχώς δεν εφαρμόζονται σε ό,τιαφορά πράγματα που συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ. Εγώ σε λίγο δεν θα έχω μαλλιά και ακόμη τον Βασιλακόπουλο θα έχουμε, να το πω χιουμοριστικά …”, παραθέτει πραγματικά περιστατικά αναφορικά με την έκδοση αποφάσεων και δημοσίευση νόμων, ενώ διατυπώνει με χιουμοριστικό τρόπο την πρόβλεψη ότι ο Γ. Βασιλακόπουλος θα εξακολουθήσει την μακρόχρονη θητεία του στο ΔΣ της ΕΟΚ, ενσωματώνοντας έμμεσα και την κρίση του ότι θα έπρεπε να αλλάξει η νομοθεσία και να μην επιτρέπεται η μακρόχρονη παραμονή στα συμβούλια των αθλητικών ομοσπονδιών των ίδιων προσώπων.
“… Ουδόλως κρίνεται εξάλλου με τον τρόπο αυτό ότι εξαπολύεται επίθεση κατά της ΕΟΚ και της διαιτησίας και ότι συντελεί στη δημιουργία κλίματος φανατισμού και βλάβης για την καλαθόσφαιρα, εφόσον εκφράζονται στο σημείο αυτό προσωπικές κρίσεις του ομιλούντος και καθόλου καταγγελτικές ή δυσφημιστικές …”
(β) Ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, με τη δήλωσή του ότι “… ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που δεν είχε καμία εμπιστοσύνη, δεν ήταν ψημένη στον πρωταθλητισμό, για τους λόγους που έχουμε αναλύσει, συνέχεια στην Ελλάδα χάνανε και χάνανε όχι επειδή φταίγανε αυτοί, έφταιγαν και άλλοι παράγοντες. Ήταν ένας συνδυασμός. Πολλοί τίτλοι χάθηκαν αποκλειστικά από διαιτησία. Πως μπορείς να πας να παίξεις στο Παρίσι τελικό όταν ακόμη δεν έχεις πάρει πρωτάθλημα Ελλάδος …”, παραθέτει την κρίση του ότι η ομάδα του πέτυχε να είναι η πιο πετυχημένη στην Ευρώπη με την κατάκτηση του τίτλου στην Κωνσταντινούπολη το 2012, ενώ εκφράζει την άποψη ότι, παρόλα αυτά, λόγω διαιτησίας έχαναν πρωταθλήματα στην Ελλάδα.
“… Δεν κρίνεται από το ΜΔΟ ότι τα ανωτέρω συνιστούν δυσφήμιση κατά της διαιτησίας, εφόσον ο ομιλών εκφράζει την κρίση του για αυτήν, χωρίς να καταφέρεται κατά συγκεκριμένων διαιτητών και χωρίς να συνδέει ονόματα με παράνομες γενικά συμπεριφορές αυτών. Με αυτόν τον τρόπο και ενώ είναι ξεκάθαρο ότι τα τελευταία λόγια είναι μεταφορά κρίσης καθόλα συνταγματικής, δεν παραποιείται η αλήθεια, δεν συκοφαντείται η ΕΟΚ, ούτε προκαλείται ανήκεστος βλάβη στην καλαθόσφαιρα …”.
II. Ομοίως, με την υπ’ αριθμ. 60/21.07.2015 απόφασή του, ο Αθλητικός Δικαστής απέρριψε την από 07.04.2015 καταγγελία της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός κατά των ιδιοκτητών της ομάδας μας για τις δηλώσεις του στο πλαίσιο της από 16.01.2014 κλήρωσης των διαιτητών που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.
Έτσι, σύμφωνα με όσα διαλαμβάνονται στο σκεπτικό της απόφασης, ο Αθλητικός δικαστής έκρινε τα εξής:
(α) Ο κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος, με τη δήλωσή του ότι “…είναι η πρώτη φορά από τότε που είμαστε στο μπάσκετ, το 2004 που ήρθαμε να παρακολουθήσουμε την διαδικασία, κλήρωση, ορισμός, μαγειρέματα και όλα τα λοιπά, κλήρωση μπάσκετ. Οι δύο από τους τρεις διαιτητές είναι ίδιοι με τις προάλλες. Δεν είμαστε εμείς Αθλητική Δικαιοσύνη. Ούτε ήρθαμε για αυτό το πράγμα. Ήρθαμε να δούμε από κοντά με τα μάτια μας τι γίνεται εδώ πέρα. Πως καθορίζονται τα εκατομμύρια που βάζουμε στο μπάσκετ από αυτούς τους κυρίους. Είναι αστεία η κατάσταση …”, εκφράζει τα έντονα παράπονά του για τον τρόπο με τον οποίο οι εκάστοτε διαιτητές επιτελούσαν τα καθήκοντά τους την περίοδο αυτή και ιδιαίτερα κατά τον πρόσφατο ημιτελικό του Κυπέλου Ελλάδος (βλπ. 2014).
“… Ούτω, και ενώ οι ανωτέρω παρευρέθησαν για πρώτη φορά στα γραφεία της ΕΟΚ για την κλήρωση του επικείμενου αγώνα, ασκούν οξεία κριτική προς τους διαιτητές, διαπιστώνουν ότι οι δύο από τους τρεις είναι ίδιοι και εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την όλη διαδικασία της κλήρωσης … Τα ανωτέρω κατά της κρίση του ΜΔΟ δεν συνιστούν συκοφαντικούς για το άθλημα της καλαθόσφαιρας ισχυρισμούς, ούτε κρίνεται, παρά τα αντιθέτου εκτιθεμένα, ότι δημιουργούν κλίμα πόλωσης και φανατισμού …”.
(β) Ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, με τη δήλωσή του ότι “… εγώ μιλάω για την αδιαφάνεια. Εσείς δεν δίνετε λόγο σε κανέναν, να πείτε αυτός πάχυνε, αυτός είναι ντεφορμέ, αυτός έκανε λάθος και τον τιμωρήσαμε, ή είναι αγενής ή παίζει στοίχημα ή είναι ντοπέ. Πείτε κάτι. Δεν γίνονται αυτά στα πολιτισμένα κράτη … Δεν δίνετε λόγο σε κανέναν, κάνετε ότι θέλετε…”, παραθέτει πραγματικά περιστατικά, ασκεί δριμεία κριτική στο έργο της ΚΕΔ, ενώ αναφέρει ότι θα πρέπει να εξηγείται από την ΚΕΔ γιατί αποκλείονται κάποιοι εκ των διαιτητών.
“… Κατά τον τρόπο αυτό ουδόλως κρίνεται από το ΜΔΟ ότι με τα άνω λόγια – τα οποία πρέπει να τύχουν εκτίμησης συνολικά στο πλαίσιο της φορτισμένης συζήτησης και όχι μεμονωμένα – συκοφαντείται η ΕΟΚ και δημιουργείται κλίμα πόλωσης και φανατισμού. Προσέτι, δεν κρίνεται ότι τα άνω συνιστούν προσβλητικές κρίσεις σε βάρος αθλητικών παραγόντων και της ΕΟΚ, αλλά ούτε δημιουργείται και ζημία στον αθλητισμό και την καλαθόσφαιρα ….”.