Η Εθνική Ελλάδας δεν τα κατάφερε, ηττήθηκε από τις ΗΠΑ, ωστόσο δεν αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και πλέον τα παίζει... όλα για όλα τη Δευτέρα (11.30) κόντρα στην Τσεχία!

Οι Τσέχοι νωρίτερα νίκησαν με 22 πόντους διαφορά τη Βραζιλία και μας κράτησαν μέσα στο κόλπο της πρόκρισης, ωστόσο η μεγάλη διαφορά άλλαξε τα δεδομένα.

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται πλέον απλή νίκη τη Δευτέρα, αλλά νίκη επί της ομάδας του Ρόνεν Γκίνζμπουργκ με 12+ πόντους διαφοράς. Σε αυτή την περίπτωση, δηλαδή στην επικράτηση της Ελλάδας με 12 και πάνω πόντους, η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου θα είναι στην οκτάδα, εφόσον και οι αδιάφοροι Αμερικανοί νικήσουν τους Βραζιλιάνους που θέλουν νίκη για να προκριθούν αυτοί ως δεύτεροι με 4-2.



Αν λοιπόν οι ΗΠΑ νικήσουν τη Βραζιλία και η Εθνική επικρατήσει των Τσέχων με +12, τότε θα είμαστε στους «οκτώ» του Παγκοσμίου, όπου μας περιμένει σε νοκ-άουτ αναμέτρηση είτε η Γαλλία, που επικράτησε νωρίτερα της Λιθουανίας είτε η Αυστραλία. Οι δύο τους κοντράρονται τη Δευτέρα για την πρωτιά στον άλλον όμιλο.