Εθνική Ελλάδας: Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αποκλείστηκε από το Μουντομπάσκετ 2019 και πλέον στρέφεται στον επόμενο στόχο, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στους Ολυμπιακού Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Αυτή τη στιγμή, έξι ομάδες έχουν εξασφαλίσει την απευθείας πρόκριση στην Ολυμπιάδα, ενώ εκκρεμούν δύο ακόμα "εισιτήρια". Νιγηρία (Αφρική), Αυστραλία (Ωκεανία), Ιράν (Ασία) και Ιαπωνία (διοργανώτρια), ΗΠΑ (Βόρεια Αμερική) και Αργεντινή (Νότια Αμερική) βρίσκονται ήδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Απομένουν δύο ακόμα "εισιτήρια" για την απευθείας πρόκριση, τα οποία θα δοθούν στις δύο καλύτερες ομάδες (βάσει ranking) από τις ευρωπαϊκές που συνεχίζουν στο φετινό Μουντομπάσκετ (Σερβία, Ισπανία, Πολωνία, Τσεχία και Γαλλία).

Οι τρεις που θα τερματίσουν πιο χαμηλά στην κατάταξη θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα, παίρνοντας μέρος στα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά που θα διεξαχθούν και θα δώσουν ισάριθμα "εισιτήρια" για το Τόκιο.

Η Ελλάδα θα λάβει μέρος στην διαδικασία αυτή και μαζί της θα βρεθούν άλλες 15 ομάδες βάσει ranking του Μουντομπάσκετ. Πρόκειται για τις Λιθουανία, Ιταλία, Ρωσία, Βενεζουέλα, Πουέρτο Ρίκο, Δομινικανή Δημοκρατία, Βραζιλία, Τουρκία, Τυνησία, Γερμανία, Καναδά και Νέα Ζηλανδία συν ακόμα τρεις που θα προκύψουν από την κατάταξη των ευρωπαϊκών ομάδων, όπως προαναφέραμε.

Στο γκρουπ αυτό των 16 ομάδων θα προστεθούν άλλες οκτώ μέσω wild cards, με δύο εκπροσώπους από κάθε ήπειρο.