Εθνική Ελλάδας - Ρικ Πιτίνο: Ενώ η μάχη του Γιώργου Βασιλακόπουλου με τον Λευτέρη Αυγενάκη μαίνεται, μετράμε αντίστροφα για την επίλυση του θέματος του χεντ κόουτς της Εθνικής για το προολυμπιακό τουρνουά και τους Ολυμπιακούς αγώνες, αν καταφέρουμε να προκριθούμε.

Ο Ρικ Πιτίνο είναι αυτός, που εκτός απροόπτου, θα πάρει το χρίσμα, κάτι που επεσήμανε και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, σε συνέντευξη που έδωσε το πρωί στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο Αμερικάνος προπονητής αναμένεται τις επόμενες ώρες στην Ελλάδα, προκειμένου να έχει τις τελικές συζητήσεις με τον ισχυρό άνδρα του ελληνικού μπάσκετ.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά, θα έχουμε μία Εθνική-πύραυλο, όπως είδαμε και τον Παναθηναϊκό στο τελείωμα της περυσινής σεζόν. Το ερωτηματικό είναι αν θα έχουμε και Γιάννη Αντετοκούνμπο, κάτι που δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Το ερώτημα είναι αν θα τον έχουμε στο Προολυμπιακό. Γιατί αν προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Γιάννης θα είναι σίγουρα εκεί.

Στην ΕΟΚ θεωρούν ότι ο σούπερ σταρ των Μπακς θα είναι κανονικά και στο προολυμπιακό.

Πάντως, δύο θα είναι οι παίκτες που θα μας απασχολήσουν περισσότερο από δω και πέρα για την Εθνική: ο Τάιλερ Ντόρσεϊ και ο Ζακ Ογκαστ. Ο Ντόρσεϊ δεν ήρθε το καλοκαίρι στην Εθνική, γιατί έψαχνε ομάδα στο ΝΒΑ. Ομάδα εκεί δεν βρήκε, πήγε στη Μακάμπι και πλέον είναι εύκολο να έρθει να ενισχύσει την επίσημη αγαπημένη. Είναι ένας παίκτης, ο οποίος μπορεί να δώσει σπουδαίες λύσεις στο περιφερειακό μας πρόβλημα και δη στο σουτ.

Στο ραντάρ της Εθνικής είναι και ο Ζακ Ογκαστ, ο οποίος έχει ωριμάσει πολύ από τότε, που έφυγε από τον Παναθηναϊκό. Ο Ογκαστ κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις με τη Γαλατά και είναι ο τύπος σέντερ που λείπει από την Εθνική. Είναι αθλητικός και παίζει το πικ εντ ρολ και το hedge out, που ούτε ο Παπαγιάννης μπορεί να υπηρετήσει (το δεύτερο), ούτε, βέβαια, ο Μπουρούσης.

Πάντως και Ντόρσεϊ και Ογκαστ στην ίδια ομάδα δεν μπορούν να παίξουν, γιατί είναι νατουραλιζέ και μόνο ένας επιτρέπεται κάθε φορά.

Στο μυαλό μας πρέπει να έχουμε και τον Κώστα Κουφό, ο οποίος επίσης, όπως και ο Ντόρσεϊ, ήρθε στην Ευρώπη, για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ. Προς το παρόν παραμένει εκτός δράσης λόγω τραυματισμού, αλλά σιγά σιγά θα αρχίσει να παίζει. Και δεν χωρά αμφιβολία ότι είναι ένας παίκτης πολύ υψηλού επιπέδου.

Καταλαβαίνει κανείς ότι ο Πιτίνο θα έχει πολύ πλούσιο ρόστερ στα χέρια του. Και θα είναι απόλυτα χαρούμενος, αν θα έχει από την αρχή του καλοκαιριού, από το Προολυμπιακό, δηλαδή, και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη διάθεσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σάλος! Η γυναικάρα του Ζοσέ Σα έκανε γυμνό στο Playboy - Αδιανόητα προσόντα (ΦΩΤΟ)