Η πιο συναρπαστική Euroleague των τελευταίων ετών πλησιάζει στο ξεκίνημα της με τα φαβορί να μην είναι ξεκάθαρα και οι μεταγραφικές κινήσεις να είναι εντυπωσιακές με αρκετούς ΝΒΑer να αφήνουν την άλλη άκρη του Ατλαντικού για να αγωνιστούν στα γήπεδα της Ευρωλίγκα.

Όμως, τρεις Έλληνες θα είναι rookie της διοργάνωσης και δεν αγωνίζονται μόνο στον Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος άφησε την Μερκεζεφέντι και την Τουρκία και πλέον μετακόμισε στη Χώρα των Βάσκων, όπου θα φοράει τη φανέλα της Μπασκόνια για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο διεθνής φόργουορντ θα ακούσει για πρώτη φορά το devotion ως παίκτης, αφού ο 22χρονος άσος ξεκίνησε την καριέρα του στον ΑΣΕ Δούκα, το 2017 πήγε στην ΑΕΚ και τέσσερα χρόνια αργότερα στον Προμηθέα πριν ταξιδέψει για τη γείτονα χώρα.

Η ευκαιρία του Τανούλη

Ο «Ρόγκα» είχε συμπαίκτη στο σύλλογο της Πάτρας τον Γιώργο Τανούλη, ο οποίος και αυτός θα μπορεί από φέτος να αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα, αφού υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό. Βέβαια, θα έχει ελάχιστο ως μηδενικό χρόνο συμμετοχής, καθώς μπροστά του βρίσκονται ο Μουσταφά Φαλ και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. 

Ο Τανούλης μπορεί να είναι μόλις 20 ετών, αλλά έχει ήδη τρεις σεζόν εμπειρίας στο EuroCup με τον Προμηθέα.
 
 
Κάτοχος του Basketball Champions League, αλλά rookie στην Ευρωλίγκα

Ο Παναθηναϊκός του Εργκίν Αταμάν είναι από τα φαβορί της διοργάνωσης μετά τις σπουδαίες μεταγραφικές κινήσεις που έκανε το καλοκαίρι και μάλιστα η δεύτερη που ανακοίνωσε ήταν ο Ελληνας γκαρντ, Δημήτρη Μωραΐτης. Ο 24χρονος άσος αγωνιζόταν πέρσι στο Περιστέρι Αθηνών και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τον Πανιώνιο.

 
Με τη φανέλα της ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας και το Basketball Champions League, υπήρξε μια περίοδο συμπαίκτης με τον Ρογκαβόπουλος ενώ έχει παίξει με την Εθνική Ελλάδας σχεδόν σε όλα τα επίπεδα, από την U16 και μετά Φέτος θέλει να δείξει τα διαπιστευτήρια του και στην Euroleague. 
 
 

 Οι τρεις Έλληνες παίκτες είναι rookie στην διοργάνωση, αλλά μπορείτε να τους επιλέξετε στο κορυφαίο παιχνίδι της διοργάνωσης EuroLeague Fantasy Challenge. Ακόμα και αν εσείς είστε ρούκι, το Sportdog σας προτείνει τις καλύτερες επιλογές για την ομάδα σας! 

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο Greek Fantasy Challenge του sportdog.gr και να συναγωνιστείτε με άλλους Έλληνες φιλάθλους για την πρωτιά και τα μεγάλα δώρα.