Facebook Pixel Δηλαδή, και να παίξει, τι έγινε;
Ποδόσφαιρο
| 2014-05-20 23:03:00

Δηλαδή, και να παίξει, τι έγινε;

Δηλαδή, και να παίξει, τι έγινε;

«Ντου από Παντού» για τον ντόρο με τον Φαλκάο που έχει να παίξει μπάλα ήδη ένα 5άμηνο. Άντε, όμως, και κατεβαίνει εναντίον της εθνικής μας στο μουντιάλ. Και τι έγινε;

Θα είναι, λέει, τελικά ο Φαλκάο στην προετοιμασία της Κολομβίας για να διαπιστωθεί εκεί αν μπορεί να πάει στο μουντιάλ. Τι έχω να πω εγώ; Πολύς ντόρος, ρε παιδιά. Και, μάλιστα, για το τίποτα.

Ο Ρομποκόπ είναι;

Όταν, δηλαδή, μπαίνει σε λίγο Ιούνης κι ένας παίκτης έχει να δώσει ματς από τις 22 Γενάρη επειδή είναι τραυματίας, τότε και να παίξει στο μουντιάλ, τι έγινε; Ποιος είναι, δηλαδή; Ο Ρομποκόπ για να αρχίσει να πετάει φωτιές ξαφνικά;

Να καλπάζει

Το ότι οι Κολομβιανοί μπορεί να τον θέλουν στην αποστολή και για λόγους ψυχολογικούς ή αν πιέζουν και οι χορηγοί για να παίξει, το καταλαβαίνω. Το ζήτημα είναι πως ούτε με σφαίρες ένας ποδοσφαιριστής, όσο παικταράς κι αν είναι, δεν αρχίζει να καλπάζει ξαφνικά μετά από μισό χρόνο απουσίας. Κι ενώ ακόμα είναι ανέτοιμος. Δεν είναι, δηλαδή, ότι έχει επιστρέψει στις εντατικές προπονήσεις.

Το θαύμα

Αν, λοιπόν, μπει στο γήπεδο ο Φαλκάο και είναι αυτομάτως ο παλιός καλός εαυτός του μετά από τόσο σοβαρό τραυματισμό και τέτοια πολύμηνη απουσία, τότε θα μιλάμε για το ιατρικό θαύμα των θαυμάτων.

Έχει κι άλλους!

Αν ο Φαλκάο ήταν στα ντουζένια του θα επρόκειτο για τον σοβαρότερο κίνδυνο για την εθνική μας ομάδα. Με δεδομένο, όμως, ότι δεν ξέρει κανείς ακόμα αν τελικά θα πάει στην Βραζιλία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να ασχοληθεί με τους άλλους εξαιρετικούς παίκτες της Κολομβίας. Κι αν παίξει και ο Φαλκάο, τότε μπαίνει στο πλάνο αντιμετώπισης κι αυτός.

Μόνο με επίσημα

Σήμερα, λοιπόν, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Κολομβίας γνωστοποίησε πως ο Φαλκάο θα συναντήσει τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας στο Μπουένος Άιρες για τα φιλικά προετοιμασίας. Θα τον δούμε κι εκεί τι ψάρια θα πιάσει. Αν και τα φιλικά σχεδόν ποτέ δεν φορμάρουν έναν ποδοσφαιριστή. Χρειάζεται να έχει επίσημα ματς στα πόδια του.

Τέτοιας κλάσης

Οι παίκτες, λοιπόν, δεν είναι μηχανές. Άνθρωποι είναι. Για να φτάσουν σε ένα επίπεδο απόδοσης, χρειάζεται χρόνος. Δεν γίνονται αυτά από την μια μέρα στην άλλη.

Είναι κρίμα, πάντως, που ένας παικταράς τέτοιας κλάσης σαν τον Φαλκάο κινδυνεύει να χάσει το μουντιάλ ή ακόμα και να αγωνιστεί, αλλά να μην βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Αυτός ο τραυματισμός στεναχωρεί κάθε υγιώς σκεπτόμενο ποδοσφαιρόφιλο. Και, βέβαια, μακάρι να μην πιεστεί πολύ, διότι αυτό μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους και για την μετέπειτα καριέρα του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags