Facebook Pixel Χάρις... στον Σεφέροβιτς!
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-15 20:51:00

Χάρις... στον Σεφέροβιτς!

Χάρις... στον Σεφέροβιτς!

Με γκολ του Χάρις Σεφέροβιτς στο 90+2` η Ελβετία νίκησε 2-1 το Εκουαδόρ στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου! Ο σκόρερ των Ελβετών είχε μπει αλλαγή, όπως και ο Μεχμέντι που είχε κάνει το 1-0! Οι Νοτιοαμερικανοί είχαν προηγηθεί με τον Ε.Βαλέντσια

Εκεί όπου όλα έδειχναν πως στον 9ο αγώνα του φετινού Μουντιάλ θα είχαμε την πρώτη ισοπαλία της διοργάνωσης, ο Χάρις Σεφέροβιτς ολοκλήρωσε την ανατροπή για την Ελβετία και με γκολ στο 90+2` έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 2-1 επί του Εκουαδόρ! Οι Νοτιοαμερικανοί είχαν ανοίξει το σκορ στο πρώτο μέρος με γκολ του Ενέρ Βαλέντσια με κοντινή κεφαλιά από κόρνερ, ενώ απάντησε ο Μεχμέντι (επίσης αλλαγή!) στο 48`! Δίκαιη σε γενικές γραμμές η νίκη των Ευρωπαίων, ενώ ίσως κακώς δεν μέτρησε το γκολ του Ντρμιτς στο 70`. 

Ελβετικό... τυρί!

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο 10λεπτο, χωρίς κάτι αξιοσημείωτο, οι του Εκουαδόρ προσπάθησαν να βγουν μπροστά, αλλά οι Ελβετοί ήταν αυτοί που έκαναν φάσεις με τον Τσάκα (13`) και τον Ντομίνγκες να επεμβαίνει σωτήρια δις σε ισάριθμα σουτ των Ροντρίγκες και Σακίρι! Κόντρα στη ροή του ματς, στο 22` η άμυνα των Ελβετών θύμισε.... ελβετικό τυρί και ο Ενέρ Βαλένσια με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-0!

Παρά την ψυχρολουσία, οι Ελβετοί δεν το έβαλαν κάτω, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης είτε με ένα στημένο, είτε με κάποιο μακρινό σουτ, όπως αυτό του Ινλέρ στο 36`. Το ημίχρονο έληξε λοιπόβ με 1-0 υπέρ των Νοτιοαμερικανών, σε ένα παιχνίδι όπου δεν περίσσεψε το θέαμα και σημαδεύτηκε από το τραγικό αμυντικό λάθος των Ελβετών που έδωσε την ευκαιρία στον Ε.Βαλέντσια να σκοράρει.

Με το ίδιο νόμισμα και... νίκη θρίλερ!

"Καρμπόν" ήταν το γκολ της ισοφάρισης των Ελβετών στο 48`! Κόρνερ από αριστερά και ο νεοεισελθών Μεχμέντι με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς! Το Εκουαδόρ θέλησε να αντιδράσει και είχε δυο καλές φάσεις με την κεφαλιά του Ροντρίγκες (52`( και το σουτ του Ενέρ Βαλέντσια (60`). Η καλύτερη πάντως ευκαιρία των Νοτιοαμερικάνων ήρθε στο 66` με τον Μπενάλιο να διώχνει με τα πόδια του σουτ του Μοντέρο!

Με οργανωμένες επιθέσεις έψαχνε το δεύτερο γκολ η Ελβετία, ενώ από την άλλη, στην κόντρα ήθελε να χτυπήσει το Εκουαδόρ, με τους παίκτες του Χίτζφελντ πάντως να μη βρίσκουν πολλούς διαδρόμους. Παρ` όλα αυτά, στο 66` κακώς δεν μέτρησε ως οφσάιντ το γκολ του Ντρμιτς, ενώ στο 72` ο Σακίρι στην κόντρα τρεις εναντίον τριών προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση, σουτάροντας άουτ. Λίγο μετά πάντως, Ντζουρού και Βαλέντσια μπερδεύτηκαν μεταξύ τους, ο Βαλέντσια έβαλε την κόντρα, αλλά η άμυνα απομάκρυνε τελικά...

Οι Ελβετοί ανέβαζαν την πίεση τους, με το Εκουαδόρ να φαίνεται να αρκείται με το 1-1 και να ψάχνει πιο πολύ μια κόντρα και τελικά να φτάνει κοντά στο 2-1 στο 86` με το φάουλ του Αρόγιο! Στις καθυστερήσεις όμως άλλη μια αλλαγή του Ότμαρ Χίτζφελντ, ο Χάρις Σεφέροβιτς με κοντινή προβολή από τη σέντρα του Ροντρίγκες στο 90+2` έκανε το 2-1, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους συμπατριώτες του! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags