Facebook Pixel Η Γαλλία την πρωτιά, το Εκουαδόρ το χειροκρότημα!
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-26 00:56:00

Η Γαλλία την πρωτιά, το Εκουαδόρ το χειροκρότημα!

Η Γαλλία την πρωτιά, το Εκουαδόρ το χειροκρότημα!

Ισόπαλο χωρίς γκολ έληξε το ματς της Γαλλίας με το Εκουαδόρ που χάρισε την πρωτιά στον πέμπτο όμιλο στους Γάλλους, οι οποίοι όμως τα βρήκαν... σκούρα απέναντι στο αξιόμαχο Εκουαδόρ, που έψαξε την έκπληξη μέχρι το 94' παίζοντας με παίκτη λιγότερο από το 50'.

Έτσι λοιπόν, η Γαλλία θα αντιμετωπίσει στους «16» του Μουντιάλ τη Νιγηρία, ενώ η Ελβετία που πέρασε ως δεύτερη, θα βρει απέναντί της την Αργεντινή.
 

Η κόκκινη που... χάθηκε

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Γαλλία να είναι καλύτερη και να επιβάλει τον ρυθμό της, αλλά και τον διαιτητή πριν την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου να κάνει ένα τεράστιο λάθος, καθώς δεν είδε την αγκωνιά του Σακό εκτός φάσης στον Αρόγιο και του χάρισε την κόκκινη κάρτα. Το παιχνίδι πάντως δεν είχε φάσεις και η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία σημειώθηκε στο 38' για τους Γάλλους, όταν ο Πογκμπά έπιασε την κεφαλιά εντός περιοχής, όμως ο Ντομίνγκες πετάχθηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Το Εκουαδόρ απάντησε τρία λεπτά αργότερα με ωραία κοντινή κεφαλιά του Βαλένσια, ο Γιορίς όμως αυτή την φορά έδιωξε με τα πόδια και κράτησε το 0-0 που έμεινε μέχρι το τέλος.

Η κόκκινη, η πίεση και το... θαύμα

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γαλλία φόρτσαρε και μπήκε αποφασισμένη να πάρει τη νίκη και να κάνει το 3χ3. Ωστόσο, δεν υπολόγισε τον Ντομίνγκες, τον πορτιέρο του Εκουαδόρ, που έκανε συγκλονιστική εμφάνιση. Ο γκολκίπερ του Ισημερινού σταμάτησε στο 47' το εναέριο πλασέ του Γκριζμάν και έδειξε από νωρίς τις... προθέσεις, αν και στο 50' είδε την ομάδα του να μένει με παίκτη λιγότερο. Ο Αντόνιο Βαλένσια είδε την κόκκινη κάρτα για ένα σκληρό μαρκάρισμα και έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο του Εκουαδόρ.

Παρόλα αυτά, στο 54' έφτασαν κοντά στο 1-0, όταν ο Νομπόα δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά από καλή θέση, ενώ στο 81' ο Αρόγιο και πάλι εντός περιοχής, σούταρε άουτ. Ενδιάμεσα ωστόσο, η Γαλλία... είχε ανοίξει πυρ και έψαχνε το γκολ με κάθε τρόπο. Στο 58' το σουτ του Πογκμπά έφυγε δίπλα από το δοκάρι, όπως και η κεφαλιά του ίδιου λίγο αργότερα, ενώ στο 72' και στο 78' ο Ντομίνγκες σταμάτησε εντυπωσιακά τις προσπάθειες των Μπενζεμά και Ματουϊντί. Τελικά, το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με το Εκουαδόρ πάντως να τρέχει και να ψάχνει το θαύμα με 10 παίκτες μέχρι το 94' όπου κέρδισε κόρνερ...

 

ΔΟΚΑΡΙΑ: 47' Γκριζμάν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νουμαντιέ Ντουέ (Ακτή Ελεφαντοστού)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 83' Εράσο

ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 50' Α. Βαλέντσια

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Ντομίνγκες, Αγιοβί, Εράσο, Παρέδες, Γκουάγκουα, Μίντα, Νομπόα (90' Καϊσέδο), Α. Βαλένσια, Ε. Βαλένσια, Μοντέρο (63' Ιμπάρα), Αρόγιο (81' Αχίλιερ).

ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Ντιν, Σακό (60' Βαράν), Κοσιελνί, Σανιά, Σνέιντερλεν, Ματουιντί (67' Ζιρού), Πογκμπά, Σισοκό, Γκριζμάν (79' Ρεμί), Μπενζεμά.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags