Facebook Pixel Σκόραρε, κέρδισε, αλλά δεν γέλασε!
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-26 20:54:00

Σκόραρε, κέρδισε, αλλά δεν γέλασε!

Σκόραρε, κέρδισε, αλλά δεν γέλασε!

Το πρώτο γκολ του Ρονάλντο και η πρώτη νίκη της Πορτογαλίας δεν τους αρκούσαν για να χαμογελάσουν στο Μουντιάλ. Νέα αποτυχία για τον Κριστιάνο και την παρέα του, παρά το 2-1 επί της Γκάνας.

Με το... αυτί στο Ρεσίφε για το αποτέλεσμα στο ΗΠΑ - Γερμανία και με το μυαλό στην Μπραζίλια, η Πορτογαλία μπήκε... φορτσάτη για την πρώτη της νίκη στο Μουντιάλ, ελπίζοντας στο "θαύμα" της πρόκρισης στους "16". Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο κουβαλούσε στις πλάτες της τη βαριά ήττα 0-4 από την Γερμανία στην πρεμιέρα, που δεν άφηνε πολλά περιθώρια, όπως επιβεβαιώθηκε και στο φινάλε.

Με τη νίκη (1-0, Μίλερ) της Γερμανίας επί των ΗΠΑ στο άλλο ματς του ομίλου, η Πορτογαλία πήγε στο... σπίτι της, όπως η Γκάνα, η οποία αγωνίστηκε εν μέσω του χαμού που έγινε στα αποδυτήρια λίγες ώρες πριν το ματς και είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν εκτός ομάδας οι Μπόατενγκ και Μουντάρι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Κριστιάνο Ρονάλντο που στην πρώτη του ουσιαστική επαφή με την μπάλα "σημάδεψε" το δοκάρι του Ντάουντα (5'). Ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης είχε... κέφια και στο 19' έφτασε μια.. .ανάσα από το πρώτο του γκολ στα γήπεδα της Βραζιλίας, αλλά "νικήθηκε" από τον τερματοφύλακα της Γκάνας.

Ένα λεπτό αργότερα, οι Αφρικανοί έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην αντίπαλη εστία, με τον Γκιάν Ασαμόα να αστοχεί στο τετ α τετ με τον Μπέτο. Η Πορτογαλία είχε τον έλεγχο του ματς και στο 30' πανηγύρισε το 1-0 χάρη στο αστείο αυτογκόλ του Μπόι.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι όροι αντιστράφηκαν. Η Γκάνα άφησε την άμυνα και βγήκε στην επίθεση. Οι προσπάθειες των παικτών του Άπια επιβραβεύτηκαν στο 57', όταν ο Γκιάν Ασαμόα με φανταστική κεφαλιά "έγραψε" το 1-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Γκάνα έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, αλλά ο Γουόρις αστόχησε εξ επαφής.

Το γκολ των Αφρικανών "ξύπνησε" τους παίκτες του Μπέντο, που αντέδρασαν και έψαξαν το γκολ της νίκης. Στο 73' ο Κριστιάνο σωστά διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε ανατροπή του Ατσού, αλλά ο διαιτητής Σουκράλα από το Μπαχρέιν είπε "παίζετε". Ο σταρ της Ρεάλ πήρε αυτό που άξιζε λίγα λεπτά αργότερα, έστω και με περιπετειώδη τρόπο. Στο 80' λοιπόν και μετά από μια... παιδική απομάκρυνση της μπάλας από τον τερματοφύλακα της Γκάνας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 2-1. Ο Πορτογάλος είχε άλλες τρεις σημαντικές στιγμές στα τελευταία λεπτά του ματς (83', 90+1' και 90+2'), αλλά δεν βρήκε στόχο και αποχαιρέτησε το Μουντιάλ με απολογισμό ένα γκολ.

Πορτογαλία και Γκάνα δεν συνεχίζουν στη διοργάνωση, καθώς από τον 7ο όμιλο προκρίθηκαν στους "16" η Γερμανία και οι ΗΠΑ.

Πορτογαλία (Πάουλο Μπέντο): Μπέτο (89' Εντουάρντο), Αμορίμ, Άλβες, Πέπε, Περέιρα (62' Βαρέλα), Βελόσο, Καρβάλιο, Μουτίνιο, Νάνι, Ρονάλντο, Έντερ (69' Βιεϊρίνια).
 
Γκάνα (Κβάσι Άπια): Ντάουντα, Κβάντβο Ασαμόα, Μπόγιε, Μενσά, Αφούλ, Ραμπιού (76' Άκουα), Μπαντού, Ατσού, Αντρέ Αγιού (82' Ουακασό), Γκιάν Ασαμόα, Γουόρις (71' Τζόρνταν Αγιού).
 
Κίτρινες: Αφούλ (39'), Γουόρις (55'), Τζόρνταν Αγιού (78')

Διαιτητής: Ναουάφ Σουκράλα (Μπαχρέιν)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags