Facebook Pixel Πρόκριση με... δώρα!
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-30 20:54:00

Πρόκριση με... δώρα!

Πρόκριση με... δώρα!

Η Γαλλία νίκησε 2-0 τη Νιγηρία χωρίς να εντυπωσιάσει, καθώς με ένα φορτσάτο 30λεπτο στο δεύτερο ημίχρονο και δύο γκολ... δώρο (Πογκμπά 79' μετά από τραγική έξοδο του Ενιάμα και αυτογκόλ Γιόμπο στο 92') πέρασε στους «8» και περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Γερμανία – Αλγερία.

Ωραίο ματς, χωρίς γκολ...

Οι δύο ομάδες μπήκαν φορτσάτες στο γήπεδο και αποφασισμένες να παίξουν ποδόσφαιρο και όχι να περιμένουν στην άμυνα. Ο ρυθμός από τα πρώτα λεπτά ήταν πολύ καλός και η μπάλα πήγαινε... πάνω – κάτω. Στο 14' το καλό φάουλ του Οντεμβίγκι κατέληξε στην αγκαλιά του Γιορίς, ενώ η Γαλλία απάντησε με το σουτ του Ζιρού εντός περιοχής, όπου η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ, ενώ στο 22' ήταν η σειρά του Ενιάμα να αποκρούσει εντυπωσιάκα την κοντινή κεφαλιά του Πογκμπά. Όσο κυλούσε ο χρόνος οι Γάλλοι ανέβαζαν ρυθμούς και στο 40' έφτασαν μία... ανάσα από το γκολ, όταν ο Ντεμπισί πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ που έκανε έφυγε ελάχιστα άουτ. Έτσι λοιπόν, παρά τις ευκαιρίες, το ημίχρονο έκλεισε χωρίς γκολ...

Η πίεση της Νιγηρίας, το... άχαστο του Μπενζεμά

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Νιγηρία να παίρνει από πολύ νωρίς την κατοχή και να κλείνει την Γαλλία στο μισό γήπεδο. Οι Αφρικανοί κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα, πάταγαν στην αντίπαλη περιοχή, όμως δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία. Στο 64' απείλησαν με το σουτ του Οντεμβίγκι, ωστόσο ο Γιορίς δεν δυσκολεύτηκε να αποκρούσει. Μετά από αυτή την φάση όμως, το παιχνίδι γύρισε και πάλι... τούμπα.

Η Γαλλία άφησε την άμυνα και αποφάσισε να βγει μπροστά και στο 70' έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Γκριζμάν έπαιξε πολύ ωραία το 1-2 με τον Μπενζεμά, ωστόσο ο δεύτερος σε μοναδικό τετ α τετ, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ενιάμα.


Δοκάρι και... πρόκριση με δώρο!

Από το 70' και μετά η Γαλλία αποφάσισε να πιέσει και έκλεισε στην περιοχή της τη Νιγηρία. Στο 77' το τρομερό σουτ του Καμπάιγ σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 79' ο Ενιάμα έσωσε την ομάδα του, διώχνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ την κοντινή κεφαλιά του Μπενζεμά. Ο πορτιέρο της Νιγηρίας ωστόσο, εξελίχθηκε σε μοιραίο παίκτη για την ομάδα του, καθώς στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Βαλμπουενά, έκανε κάκιστη έξοδο, έχασε την μπάλα και ο Πογκμπά έστειλε την μπάλα με το κεφάλι στην κενή εστία. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Αφρικανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως ήταν άναρχοι και χωρίς πλάνο.

Μάλιστα, άφηναν κενούς χώρους στα μετόπισθεν και στο 84' ο Γκριζμάν στην κόντρα λίγο έλειψε να κάνει το 2-0, όμως ο Ενιάμα έδιωξε εντυπωσιακά. Δεν μπόρεσε ωστόσο να κάνει το ίδιο στο 92', όταν ο Γιόμπο μπερδεύτηκε και καταλάθος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας για το τελικό 2-0. Έτσι λοιπόν η Γαλλία πήρε την πρόκριση και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της από το ματς Γερμανία – Αλγερία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags