Facebook Pixel Ήρωας ο Κρουλ, έπος ο Νάβας!
Ποδόσφαιρο
| 2014-07-06 01:49:00

Ήρωας ο Κρουλ, έπος ο Νάβας!

Ήρωας ο Κρουλ, έπος ο Νάβας!

Η Ολλανδία ξόρκισε την κατάρα των πέναλτι επικρατώντας με 4-3 (κ.α. και παρ. 0-0) την Κόστα Ρίκα του ανίκητου Κέιλορ Νάβας! Μυθικός ο γκολκίπερ των Κοσταρικανών, αλλά ο Κρουλ, που μπήκε αλλαγή του Σίλεσεν, έπιασε δύο πέναλτι! Τρία δοκάρια οι οράνιε!

Σε έναν δραματικό αγώνα με τους Ολλανδούς να έχουν τρία δοκάρια (δύο ο Σνάιντερ), ο Νάβας να έχει κατεβάσει ρολλά μαζί με την άμυνα των Κοσταρικανών, χρειάστηκε να κάνει αλλαγή τον τερματοφύλακα του ο Φαν Χάαλ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης για να πάρει την πρόκριση η Ολλανδία στα πέναλτι (4-3) με ήρωα τον Κρουλ! Στα προηγούμενα 120 λεπτά είχαμε δει ένα 0-0 χάρη στις εκπληκτικές αποκρούσεις του Νάβας, την αστοχία των οράνιε και τα... δοκάρια! Παλληκάρια οι Κοσταρικανοί, φεύγουν με ψηλά το κεφάλι, πέφτοντας στα πέναλτι, αλλά η Ολλανδία άξιζε να το είχε καθαρίσει από πριν! Πάμε λοιπόν για ημιτελικό Ολλανδία-Αργεντινή!

Ανίκητος Νάβας

Από το 1` ένα ήταν εμφανές: οι Ολλανδοί (3-4-3) ήθελαν να κάνουν παιχνίδι και οι Κοσταρικανοί (5-4-1) περίμεναν πίσω από την μπάλα. Οι "οράνιε" είχαν πάνω από 75% κατοχή και με Ντεπάι, Ρόμπεν από τα άκρα προσπαθούσαν κυρίως να διασπάσουν την άμυνα των αντιπάλων τους. Φάση δεν είδαμε μέχρι το 21`, όταν ο Νάβας απέκρουσε το σουτ του Φαν Πέρσι και στη συνέχεια του Σνάιντερ! Ο Κάμπελ στο μεταξύ με την ταχύτητα του δημιουργούσε κάποια ρήγματα από δεξιά, αλλά δεν είχε στηρίγματα.

Λίγο μετά σε μια σχεδόν φάση καρμπόν με του 21`, στο 27` ούτε ο Ντεπάι μπόρεσε να νικήσει τον Νάβας! Στο 34` από εκτέλεση φάουλ του Μπολάνιος, έγινε κεφαλιά-πάσα και «ψαλίδι» του Μπόρχες, που έδιωξε στη μικρή περιοχή ο Φαν Πέρσι, στην πρώτη απειλητική στιγμή των Κοσταρικανών. Ο Νάβας στο μεταξύ συνέχιζε το κρεσέντο του στο 39` αποκρούοντας και το φάουλ του Σνάιντερ! Αυτό ήταν το πρώτο μέρος: ατελείωτο πάσινγκ γκέιμ και κατοχή οι Ολλανδοί και οι Κεντροαμερικανοί άμυνα και... Νάβας!

Δοκάρια και... Νάβας!

Καμία αλλαγή στην εικόνα του αγώνα δεν είχαμε στο ξεκίνημα του β` μέρους. Οι Ολλανδοί την κατοχή και οι αντίπαλοι πίσω από την μπάλα. Oι Κοσταρικανοί, με τον (ενοχλημένο) Κάμπελ να γίνεται αλλαγή στο μεταξύ, κέρδιζαν κάποια μέτρα, αλλά πάντως φάσεις δεν βλέπαμε και το ενδεχόμενο της παράτασης ήταν κάτι παραπάνω από ορατό... Ο Φαν Χάαλ πέρασε τον Λενς στη θέση του Ντεπάι στα άκρα, αλλά ο Σνάιντερ στο 82` ήταν αυτός που σημάδεψε κάθετο δοκάρι με φάουλ! Ο Νάβας... φυσικά και δεν νικήθηκε ούτε από τον Φαν Πέρσι στο 84` και η αγωνία ήταν στο κατακόρυφο! Ο φορ της Γιουνάιτεντ ούτε στο 88`, ενώ στο 90+2` ο Τεχέδα απέκρουσε το σουτ του Φαν Πέρσι και η μπάλα στη συνέχεια χτύπησε οριζόντιο δοκάρι! Παράταση λοιπόν...

Παράταση, δοκάρι και...

Κουραστικό, αλλά ο Νάβας απέκρουσε και την κεφαλιά του Φλάαρ στο 94` και στη συνέχεια της φάσης ο Ακόστα με... εξεζητημένο ψαλιδάκι παραλίγο να βάλει αυτογκόλ. Το υπόλοιπο πρώτο μέρος του εξτρά χρόνου έληξε χωρίς άλλες συγκινήσεις, με το σκηνικό γνωστό, η Ολλανδία μπροστά και όλη η Κόστα Ρίκα πίσω. Ο Φαν Χάαλ έβαλε και τον Χούντελαρ μέσα και περίμενε... Ο Ρόμπεν πάντως συνέχιζε να τρέχει ασταμάτητα, προσπαθώντας με συνεχείς πλαγοκοπήσεις να νικήσει τον Νάβας. Ο Σίλεσεν για πρώτη φορά στο 117` (!) έκανε απόκρουση σε σουτ του Μπολάνιος! Κι όμως δεν είχαμε τελειώσει, αφού στο 118` ο Σνάιντερ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι! Ο Φαν Χάαλ στις καθυστερήσεις άλλαξε τον Σίλεσεν με τον Κρουλ για τα πέναλτι...

Ηρωας ο Κρουλ!

Ξεκίνησε ο Μπόρχες και ευστόχησε, 1-0! Ο Φαν Πέρσι ισοφάρισε σε 1-1, εύστοχος και αυτός! Ο Κρουλ ψάρεψε τον Ρουίζ και απέκρουσε στη στη συνέχεια, ενώ ο Ρόμπεν έκανε το 2-1! Ο Γκονζάλες ισοφάρισε σε 2-2. Ο Σνάιντερ δεν αστόχησε για το 3-2! 3-3 από τον Μπολάνιος, ψύχραιμος και αυτός! Ωραία εκτέλεση ο Κάουτ και 4-3, ο Κρουλ εαπέκρουσε το πέναλτι του Ουμάνια κι έστειλε τους οράνιε στους "4"!

Τα πέναλτι

Μπόρχες 1-0
Φαν Πέρσι 1-1
Ρουίζ απέκρουσε ο Κρουλ 1-1
Ρόμπεν 2-1
Γκονζάλες 2-2
Σνάιντερ 3-2
Μπολάνιος 3-3
Κάουτ 4-3
Ουμάνια απέκρουσε ο Κρουλ 4-3 

ΣΚΟΡΕΡ:

ΔΟΚΑΡΙΑ: 82', 119' Σνέιντερ, 90'+3' Φαν Πέρσι

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ραβσάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 64' Ιντι, 111' Χούντελααρ - 37' Ντίας, 52' Ουμάνια, 81' Γκονζάλες, 107' Ακόστα

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χάαλ): Σίλεσεν (120'+1' Κρουλ), Ντε Φράι, Φλάαρ, Ιντι (106' Χούντελααρ), Κάουτ, Μπλιντ, Βάιναλντουμ, Σνέιντερ, Ρόμπεν, Ντεπάι (76' Λενς), Φαν Πέρσι.

Κόστα Ρίκα (Χουαν Πίντο): Νάβας, Ακόστα, Γκονζάλες, Ουμάνια, Γκαμπόα (79' Μίριε), Ντίας, Μπόρχες, Τεχέδα (97' Κουμπέρο), Ρουίς, Μπολάνιος, Κάμπελ (66' Ουρένια).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags