Παίρνεις ένα ωραίο, ξύλινο καλαθάκι. Βάζεις μέσα λίγο κασέρι (ή τυρί, εξαρτάται αν είσαι από την Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα...), ντομάτες, κάποιο σαλαμάκι αν θες, ψωμί φυσικά, και ένα ωραίο καρό τραπεζομάντηλο. Εν συνεχεία, βρίσκεις ένα ωραίο πάρκο να κάνεις το πικνίκ σου και μετά τη βόλτα σου.

Ή, εναλλακτικά, είσαι ο Λιούις Χάμιλτον μετά την αλλαγή του power unit σου στην Βραζιλία και κάνεις βόλτα στο ασφάλτινο πάρκο του Κατάρ: ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είπε ένα ωραιότατο "thank you" στην (δίκαιη) τιμωρία του Φερστάπεν πριν την έναρξη του αγώνα και έχοντας μηδενική πίεση πήγε δια περιπάτου (κινούμενος, έστω, με 300+ χιλιόμετρα ανά ώρα) μέχρι το τέλος. Έτσι, πήρε τη δεύτερη σερί νίκη του και δύο grand prix πριν το τέλος της χρονιάς έγινε, παραδόξως, το φαβορί για τον τίτλο, παρά το γεγονός πως υπολείπεται 8 βαθμούς του Φερστάπεν.

Ο Μαξ, από την πλευρά του, έκανε αυτό το περιβόητο "damage limitation" που λέγαμε και μικροί στο χωριό μας: εκκινώντας 7ος περάσε με συνοπτικές διαδικασίες σε μόλις 3 γύρους (!) τους πάντες πλην Χάμιλτον, έκανε και τον ταχύτερο γύρο και περιόρισε όσο γινόταν την ζημιά, βάζοντας στο σακούλι 19 πόντους. Παραμένει μπροστά, όπως είπαμε, στη βαθμολογία, όμως τα πράγματα για την Ρεντ Μπουλ δε δείχνουν και πολύ καλά, υπό την έννοια πως η Μερσέντες είναι ξεκάθαρα πια το ταχύτερο μονοθέσιο.

Και μπορεί να είχαμε ακόμα ένα 1-2 των δύο «μονομάχων» για το πρωτάθλημα, όμως τ' αγωνιστικά φώτα τα έκλεψε ο 3ος του grand prix. Ο ανυπέρβλητος Φερνάντο Αλόνσο απέδειξε εμπράκτως πως τα χρόνια μπορούν να χαράσσουν βαθιές ουλές στο δέρμα μα δεν μπορούν ν' αγγίξουν με τίποτα την καρδιά: με οδήγηση βγαλμένη από τον δικό του, σπάνιο κόσμο, ο Nano πήρε το πρώτο του βάθρο μετά από μία εφταετία, κρατώντας πίσω του τον λυσσασμένο Πέρεζ που δεν... πρόλαβε να τον περάσει. Μια υπόκλιση στον Ισπανό για την σεζόν του φέτος συνολικά ίσως και να μην είναι αρκετή. Μην ξεχνάμε πως απουσίαζε την τελευταία διετία από το σπορ και είναι, τηρουμένης της δυναμικής της Αλπίν, καλύτερος από ποτέ.

Πέρεζ (πολύ καλός αγώνας, αν αναλογιστούμε πως το Σάββατο τα έκανε μαντάρα στις κατατακτήριες), Οκόν, Στρολ, Σάινθ, Λεκλέρκ, Νόρις και Φέτελ συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, από την οποία απουσίαζε ο Βάλτερι Μπότας που τον... έκαψε η Μερσέντες στην προσπάθεια να κάνει ένα πιτ και είχε κλατάρισμα, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει.

Και πάλι Χάμιλτον, λοιπόν. Εύκολα, πανεύκολα, σα να βάζει να πιει, ας πούμε, ένα ποτήρι νερό (πριν τσιμπήσει λίγο τυρί και ψωμί στο προσωπικό του πάρκο). 

Ο 7 φορές κάτοχος του τίτλου μάζεψε τάχιστα τη διαφορά του από τον Μαξ και, πια, έχει δύο αγώνες για να καταφέρει κάτι που ουδείς άλλος στην ιστορία του σπορ έχει καταφέρει: να φορέσει για 8η φορά το στέμμα. 

Άραγε, θα τον σταματήσει ο Φερστάπεν; 

Ο Ολλανδός το θέλει. Το θέλει σαν τρελός. 

Το ερώτημα, όμως, είναι άλλο: μπορεί; 

ΠΗΓΗ: sdna.gr