Δείτε τι συνέβη στις 1 Ιανουαρίου

1840: διεξάγεται το πρώτο καταγεγραμμένο ματς μπόουλινγκ στην Αμερική, στο Knickerbocker Alleys της Νέας Υόρκης.

1890: Χρησιμοποιούνται δίχτυα για πρώτη φορά σε ποδοσφαιρικό αγώνα στο Bolton της Αγγλίας.

1954: Το Cotton και το Rose Bowl αποτελούν τις πρώτες έγχρωμες αθλητικές μεταδόσεις τηλεόρασης.

1965: Ο Στάνλεϊ Μάθιους είναι ο πρώτος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, που χρίζεται ιππότης από τη βασίλισσα της Αγγλίας.

1974: Ο 28χρονος George Best παίζει το τελευταίο παιχνίδι του με τα χρώματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον της QPR (3-0), τερματίζοντας την 11χρονη καριέρα του στους "μπέμπηδες".

1986: Ιδρύεται η ομάδα της Benetton στη Φόρμουλα 1 με έδρα το Witney της Αγγλίας.

1997: Ο προπονητής της Μίντλεσμπρο Μπράιαν Ρόμπσον κάνει το ντεμπούτο του ως παίκτης μιας αποδεκατισμένης από γρίπη και τραυματισμούς "Μπόρο" στην 21η αγωνιστική της Premiership, που όπως θέλει η παράδοση γίνεται ανήμερα Πρωτοχρονιάς, χάνοντας από την Άρσεναλ με 2-0.

Ο Απίθανος Αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπράιαν Ρόμπσον μετά από δεκατρία χρόνια στο Ολντ Τράφορντ μετακόμισε στην Μίντλεσμπρο το καλοκαίρι του 1994 ως παίκτης προπονητής.

Στις 23 Δεκεμβρίου του 1995 μπήκε στο γήπεδο – όπως πίστευε ο ίδιος – για τελευταία φορά στη νίκη της Μπόρο με 4-2 απέναντι στην Γουέστ Χαμ σε μια από τις δύο μόλις συμμετοχές του την σεζόν 1994/95.

Ο χρόνος τον είχε νικήσει σε ηλικία 38 ετών ή μήπως όχι;;;

Οι πιο δύσκολες τριάντα ημέρες της πρώτης προπονητικής προσπάθειάς του ήρθαν από τις 20 Δεκεμβρίου του 1996 ως τις 20 Ιανουαρίου του 1997 και μαζί τους και η τελευταία παρουσία του Ρόμπσον στα γήπεδα, αναγκαστικά.

Στις 21 Δεκεμβρίου του 1996 η Μπόρο είχε παιχνίδι με την Μπλάκμπερν εκτός έδρας… το οποίο δεν έδωσε ποτέ.

Επικαλέστηκε απουσίες δηλώνοντας 23 απόντες λόγω τραυματισμών, τιμωριών και μιας τρομακτικής επιδημίας ίωσης που “θέρισε” τα αποδυτήρια αλλά δήλωσε και 17 υγιείς ποδοσφαιριστές. Χωρίς διαβεβαίωση από την ομοσπονδία για μη τιμωρία της δεν πήγε να αγωνιστεί.

Λίγες ημέρες αργότερα διέλυσε 4-0 την Έβερτον αλλά έχασε από την Κόβεντρι εκτός έδρας με 3-0 στο τελευταίο παιχνίδι του 1996.

Την Πρωτοχρονιά είχε ματς στο Χάιμπουρι με την Άρσεναλ. Η ίωση επέστρεψε. Η Μπόρο είχε μείνει με δεκαοκτώ παίκτες και ο Μπράιαν Ρόμπσον αναγκάστηκε 375 ημέρες μετά από εκείνο το ματς με την Γουέστ Χαμ και δέκα ημέρες πριν γίνει σαράντα ετών να φορέσει και πάλι την φανέλα.

Η Μπόρο ηττήθηκε 2-0 από γκολ των Μπέργκαμπ και Ράιτ με τον Ρόμπσον, στο τελευταίο ματς της καριέρας του να παίζει κεντρικός αμυντικός!

Όπως παραδέχτηκε στην αυτοβιογραφία του κατάλαβε μετά το παιχνίδι ότι δεν πρέπει να το προσπαθήσει ξανά καθώς πόναγε δύο εβδομάδες μετά το κυνηγητό των Μπέργκαμπ και Ράιτ.

Λίγες ημέρες αργότερα (14/1/1997) αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί από την Μίντλεσμπρο για την μη παρουσία της στο Ίγουντ Παρκ για τον αγώνα με την Μπλάκμπερν.

Παρά την αντίδραση του κόσμου και τα γράμματα διαρτυρίας στην ομοσπονδία η τιμωρία δεν άλλαξε.

Στο τέλος της χρονιάς η Μίντλεσμπρο έπαιξε και έχασε τον τελικό του Λιγκ Καπ από την Λέστερ και τον τελικό του κυπέλλου από την Τσέλσι αλλά… υποβιβάστηκε.

 

2000: Το περιοδικό "World Soccer" στο ετήσιο δημοψήφισμά του ανακοινώνει τους καλύτερους για το 1999. Καλύτερη ομάδα η Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ (με ποσοστό ρεκόρ 61.19%), καλύτερος παίκτης ο Ριβάλντο της Μπαρτσελόνα (42.27%), καλύτερος προπονητής ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (60.67%).