Ολες οι υπόλοιπες Ομοσπονδίες έλαβαν την ενημέρωση από την Πολιτεία για να προχωρήσουν σε περικοπές και αναφέρουν τα έσοδα και τα έξοδά τους. Κάτι που ούτως ή άλλως γίνεται, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκρίνονται οι διαδικασίες των ΔΕΚΟ με των αθλητικών Ομοσπονδιών. Ούτε να επιβάλλεται ο τρόπος που θα γίνουν όλα αυτά. Γιατί είναι άλλο πράγμα οι επιχειρήσεις και άλλο οι αθλητικές Ομοσπονδίες.

Η απόφαση, όμως, του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους να αφήσει εκτός λίστας των ΣΕΓΑΣ προκάλεσε ακόμα περισσότερες απορίες και αντιδράσεις. Πρόκειται για ένα τεράστιο θέμα, που καλούνται να διευκρινίσουν οι αρμόδιοι. Αλήθεια, βάσει ποιας νομοθεσίας εξαιρέθηκε ο στίβος. Ακόμα και αν τα ιδία έσοδα ήταν περισσότερα από τα χρήματα - κάτι που δεν συμβαίνει - που εισπράττονται από την κρατική επιχορήγηση, πάλι δεν έπρεπε να εξαιρεθεί ο ΣΕΓΑΣ. Αλλωστε υπάρχουν Ομοσπονδίες με ιδία έσοδα που ξεπερνούν την επιχορήγηση, αλλά βρίσκονται στη λίστα. Για παράδειγμα η ΕΠΟ, η ΕΟΚ καλούνται κανονικά να προχωρήσουν στις διαδικασίες που αναφέρονται στο έγγραφο.

Φυσικά όλο αυτό που συμβαίνει και υπάγεται στις διαδικασίες των ΔΕΚΟ, δίχως όμως οι Ομοσπονδίες να είναι επιχειρήσεις, προκαλεί από μόνο του ερωτηματικά. Γιατί οι Ομοσπονδίες επιτελούν κοινωνικό έργο, αποτελούν έκφραση της κοινωνίας. Κι αν συνεχιστεί κάτι τέτοιο, είναι ξεκάθαρο ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα με τη διεθνή αθλητική κοινότητα. Ετσι όπως πάνε τα πράγματα κινδυνεύουν με... ιδιωτικοποίηση και οι Ομοσπονδίες, κάτι που θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στον ελληνικό αθλητισμό, που έχει πέσει θύμα της ύφεσης της οικονομίας.