• Το πρώτο-και το μίνιμουμ-που πρέπει κάποιος να κάνει είναι να καταδικάσει τη γελοιότητα της ρίψης του αναπτήρα προς το μέρος του ποδοσφαιριστή του Πλατανιά. Οτιδήποτε άλλο δεν αντέχει οποιασδήποτε συζήτησης. Ξεκινάμε από εκεί.

• Από εκεί και πέρα, άκουσα με ενδιαφέρον στον ΣΠΟΡ FM τις δηλώσεις του Γ. Παναγόπουλου, αφού πρόκειται για τον αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου διεθνούς και ελληνικού αθλητικού δικαίου. Οπότε λογικά οι απόψεις του παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

• Μίλησε λοιπόν για παραβίαση κανονισμών εκ μέρους του Σπάθα. Και επικαλέστηκε μάλιστα κι ένα παράδειγμα: «Το θέμα δεν είναι το βάρος του αντικειμένου, ο κανονισμός είναι σαφής. Στη Γερμανία πρόπερσι με ένα ποτήρι που πετάχτηκε, έγινε διακοπή. Δεν εξαρτάται από το αντικείμενο, αν είναι αιχμηρό ή βαρύ».

• Εγώ από την πλευρά μου λέω ότι η κάθε περίσταση είναι διαφορετική.

• Ας πάρουμε λ.χ. το παράδειγμα που επικαλέστηκε ο κύριος Παναγόπουλος. Τι είχε γίνει στο Σενκτ Πάουλι-Σάλκε 0-2 το 2011 και το ματς διακόπηκε στο 89; Ένας οπαδός της γηπεδούχου ομάδας έριξε ένα πλαστικό μπουκάλι γεμάτο μπύρα και πέτυχε τον επόπτη στο λαιμό. Όπως έγραφε το ίδιο βράδυ η Μπιλντ στην ηλεκτρονική της έκδοση, «ο επόπτης Σίφνερ δεν μπορούσε να τελειώσει το ματς. Μεταφέρθηκε στα αποδυτήρια, όπου δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από φυσιοθεραπευτή». Κι όχι μόνο αυτό. Ο διαιτητής της αναμέτρησης, ο διεθνής Αϊτέκιν, είχε δηλώσει μετά το ματς: «Δεν είχα περιθώριο. Ήδη από το α' ημίχρονο πετούσαν στους επόπτες κέρματα κι αναπτήρες».

• Βλέπει κανείς ομοιότητες με το Πλατανιά-Ολυμπιακός;…

• Ξαναλέω ότι ασφαλώς και ήταν απαράδεκτη κι ό,τι άλλο θέλετε να πείτε, η ρίψη του αναπτήρα από την εξέδρα του Ολυμπιακού. Όμως, αυτό δεν αλλάζει την αλήθεια ότι κάθε περίσταση είναι διαφορετική κι έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται…

Πηγή: sport-fm.gr