Δυστυχώς για τους πωλητές ελπίδας και εμπόρους της ΑΕΚοφροσύνης, αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι σε όλα είχα δίκιο εγώ. Όπως για το παραμύθι της λίμνης, για τους αμετόχους που έκαναν τους παράγοντες με τα χαρτζιλίκια, για τις επιστροφές του Ντούσαν, αλλά και για τον Μανόλο Χιμένεθ, τον οποίο κάποιοι πήραν χαμπάρι νωρίς και κάποιοι λίγο αργότερα.
Κάποιοι ακόμα ζητάνε ευθύνες από τη διοίκηση, όχι επειδή αυτή έχει, αλλά απλά επειδή πρέπει να καλύψουν αυτόν που καλύπτουν, τον προπονητή. Η ουσία είναι ότι ο συγκεκριμένος κόουτς ήξερε πως με αυτές τις συνθήκες θα δούλευε φέτος, οπότε δεν δικαιούται για να ομιλεί. Βέβαια, όταν πας στην πατρίδα σου και βρίσκεις σκάρτο ένα τετρακοσάρι σαν καλύτερη προσφορά, θ’ αφήσεις το 1 εκατ. ευρώ -έστω και αν σ’ έχουν μέσα;
Στο τι δεν έκανε χθες θα πάω μόνο στη διαχείριση του παιχνιδιού. Το ξεκινάς με ένα σύστημα που θεωρείς πως αυτό πρέπει να κατεβάσεις και είναι δικαίωμα σου. Βλέπεις από την αρχή την πρόθεση να σε χτυπήσει από τα άκρα και χάνεις 1-0 από μια φάση που δέχομαι πως έχεις και γκίνια.
Το κακό είναι πως, με τα δύο πρόσωπα που έχεις ξεκινήσει στην ενδεκάδα, δηλαδή με τον Λυμπερόπουλο και τον Γκούντγιονσεν μαζί (που στα τέσσερα ματς που άρχισαν παρέα έχεις τρεις ήττες και μια νίκη με το «στανιό») δεν έχεις πολλές δυνατότητες να αλλάξεις πλάνο. Αντί να στείλεις τουλάχιστον δύο παίκτες στα άκρα (δεν θα ήταν άσχημη μια αλλαγή Λύμπε με έναν ακραίο μετά το 1-0) για να μην ανεβαίνουν και να έχουν αμυντικά μια στοιχειώδη απασχόληση ο Ετό και ο Λίνο, βάζεις την ομάδα να παίξει ρόμβο. Τρως άλλα δύο και ο γάμος σχολάει νωρίς.
Ο προπονητής δεν έχει ιδέα για το τι ποδοσφαιριστές έχει και το πώς πρέπει να αξιοποιήσει. Διάβαζα με ενδιαφέρον ότι ζητούσε δύο ποδοσφαιριστές για να παίξει τον «ρόμβο» και ενώ ήξερε πως η διοίκηση δεν θα του έπαιρνε καλά-καλά έναν, αυτός (σύμφωνα με ρεπορτάζ που δεν θα διαβάσετε από τα «λιβανιστήρια») είχε τρομάξει με τον Μπέλεκ και ήθελε κι άλλον επιθετικό τον Αύγουστο.
Τον Μπέλεκ που μέτρησε δύο ασίστ στα δύο πρώτα παιχνίδια και που με όπλο το κορμί του, είναι ο μόνος που μπορεί να μαζέψει την άμυνα πάνω του για να κάνει χώρο για τους άλλους. Αντί όμως να βασιστεί σε αυτόν επιθετικά ο Χιμένεθ, προτιμά στα κρίσιμα ματς να βλέπουμε παρέα δύο παίκτες μεγάλους σε κλάση, αλλά και σε ηλικία -χωρίς τρεξίματα και χωρίς δυνατότητα να πρεσάρουν.
Την ίδια στιγμή, βλέπουμε τις δύο δικές του μεταγραφές να έχουν προσφέρει ελάχιστα. Ο Χοσέ Κάρλος στα δύο δυσκολότερα ματς για το πρωτάθλημα μέχρι τώρα έχει μπει αλλαγή και ο Κάλα, που δεν ήταν και τόσο κακός χθες, δεν μπορούσε π.χ να παίξει αντί του Μανωλά στην Ξάνθη. Λυπηρό είναι ν΄ ακούς έναν νεαρό ποδοσφαιριστή, να μιλάει για κούραση. Αν ονειρεύεται να αγωνιστεί σε σοβαρότερο πρωτάθλημα, απλούστατα με τέτοιες δικαιολογίες δεν θα παίξει ποτέ. Γιατί εκεί δεν τυχαίνει να παίζεις τέσσερα ματς σε δέκα μέρες, αλλά συμβαίνει συχνότερα.
Το αν είναι καλός προπονητής ο Χιμένεθ ή όχι έχει φανεί από πέρυσι. Όταν είχε καλύτερους ποδοσφαιριστές απ’ αυτούς, αλλά το κοντέρ δεν σταματούσε να γράφει. Δύο τριάρες από τον Παναθηναϊκό (έστω και αν στη μία Μίτσελ και Καρνέζης έκαναν το θαύμα τους), μια τεσσάρα από τον Ολυμπιακό Βόλου, μια τριάρα από την αδιάφορη Ζενίτ εντός στο τελευταίο ματς των ομίλων, μια εξάρα από τον Ολυμπιακό, ήττα εντός από τον Άρη, χαμένο δικό του ματς στην Τούμπα από 1-0.
Κατηγορούν τους δημοσιογράφους γιατί, λέει, δεν μιλάνε για τη διοίκηση. Αυτά βέβαια τα γράφουν εκείνοι που -μέχρι όχι και πολύ καιρό πριν- ήταν αυτοί που την υπερασπίζονταν. Τώρα βέβαια κάτι «γκέλες» του καλοκαιριού, κάτι τα «σότα» που τους έκαναν να ρίξουν στην αγορά (βλ. Μίτσελ, Τζιόλης) και άλλες τέτοιες ιστορίες, ίσως τους έκαναν κάπως πιο επικριτικούς προς τη διοίκηση.
Αυτός που είχε υποχρέωση, αν σεβόταν τον εαυτό του, να πει πέντε πράγματα, «ότι δεν μου παίρνουν και δεν μπορώ να κάνω δουλειά έτσι» ήταν ο Χιμένεθ. Μετά την Ανόρθωση όμως και εκείνο το φιλικό, εκείνος προτίμησε να μιλήσει για εκκαθαρίσεις και να ρίξει απλά μερικές «σπόντες» για τη διοίκηση που τις μάζεψε την άλλη μέρα.
Αυτοί που χρησιμοποιούν την «ατάκα»-ύμνο του Μουρίνιο για τον Χιμένεθ, που η SDAY είχε βγάλει, παρουσιάζουν μόνο αυτά που τους βολεύουν. Γιατί απλούστατα οι συντοπίτες και συμπατριώτες του, που του κούνησαν τα «μαντίλια» και μάλιστα το έκαναν σε ένα δικό τους παιδί, ξέρουν καλύτερα. Ο καλός μας Ζοσέ, άλλωστε, μας είπε και για τον Ματέος, αλλά και με αυτόν… χορτάσαμε γκολ.
Οι αβανταδόροι του Χιμένεθ μικραίνουν την ΑΕΚ με τον τρόπο τους. Αδυνατούν να κατανοήσουν -γιατί μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό τους- ότι κάνοντας σαν τρελοί που η ΑΕΚ νίκησε Εργοτέλη και Ξάνθη, οι ίδιοι μικραίνουν αυτόν και τον σύλλογο που θέλουν να υπερασπιστούν απέναντι σε εμάς τους … κακούς. Ξεχνάνε, βέβαια, ότι σε αυτά τα δύο ματς, τον Χιμένεθ ξελάσπωσαν ποδοσφαιριστές που είχε προαναγγείλει εμμέσως πως θα εκκαθαρίσει μετά το ματς με την Ανόρθωση. Εκτός αν το ξεσκαρτάρισμα ήταν ο… Αγκιρίμπα. Εδώ θα μου πείτε ότι κάποιο κείμενο προσπαθούσε να μας πείσει πως ο Βάργκας, ήταν ανακάλυψη του… Μανόλο, γεγονός που ο ίδιος έχει αποποιηθεί το βράδυ της πρόκρισης με την Ντιναμό.
Το ότι απλά είναι πωλητές ελπίδας θα το διαπιστώσετε, αρκεί να δείτε τα εξώφυλλα τους την Πέμπτη και την Παρασκευή και συγκρίνετε τα με το σημερινό για να καταλάβετε. Εκτός αν μετά την Ξάνθη, η ΑΕΚ είχε άλλο ρόστερ. Κι ασφαλώς ο Μανόλο δεν φταίει ποτέ. Οι παίκτες δεν κερδίζουν ποτέ, αλλά μόνο χάνουν… Να δείτε που όλα αυτά κάποιον που θυμίζουν, αλλά είναι προφανές, ότι κάποιοι δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους.
ΥΓ: Οι μεγαλύτερες καταστροφές, όπως έχω πει, δημιουργούνται με βάση τις αγνότερες προθέσεις. Ντέμη, γι’ αυτή την κατάντια που βλέπουμε σήμερα έχεις μεγάλη ευθύνη…
ΥΓ1: Οι αμέτοχοι ασφαλώς έχουν την μεγαλύτερο μερίδιο για την κατάντια. Όμως λίγο αργά το κατάλαβαν ορισμένοι, που βέβαια την ίδια ώρα που ισχυρίζονται ότι τα έλεγαν το καλοκαίρι, έγραφαν ταυτόχρονα στα πρωτοσέλιδα για μεταγραφάρες ακόμα και τον Αύγουστο. Αν αυτό δεν είναι παπατζιλίκι, τι είναι άραγε;
ΥΓ2: Σήμερα διαπιστώθηκε ότι το ρόστερ της ΑΕΚ είναι επαρκές για να νικάει Εργοτέλη και Ξάνθη, αλλά όχι και ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ. Τότε, την Πέμπτη και την Παρασκευή γιατί έγραφαν κάποιοι για «εξοχικά»;
Πηγή: sportfm.gr