ΠΑΟΚ: Ο Μιχάλης Ιορδανίδης μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για το «λουκέτο» που συνεχίζει στη Football League, τις ψυχολογικές επιπτώσεις, τον Πάμπλο Γκαρσία και τους νεαρούς του ΠΑΟΚ στην Ελπίδων. Στην εκπομπή τοποθετήθηκε και ο Άγγελος Ζαζόπουλος, πρώην συνεργάτης του Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μιχάλης Ιορδανίδης:
Για το «λουκέτο» που συνεχίζει να υπάρχει στις χαμηλότερες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου:
«Άκουσα τον κ. Μπαντή τον πρόεδρο του ΠΣΑΠ, ειδικά για τη Football League που είναι επαγγελματική κατηγορία, έπρεπε να συμμετάσχει κι αυτή. Είναι 400-500 οικογένειες που πρέπει να ζήσουν. Ήδη έχουν να παίξουν πάνω από 10 μήνες και αυτό δεν το συναντάμε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και για τη Γ’ Εθνική και να ανοίξουμε το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».
Για τις ψυχολογικές επιπτώσεις του κλεισίματος αυτού:
«Υπάρχουν ψυχολογικές επιπτώσεις, είναι αλήθεια είναι αυτό. Τα κρούσματα στις κατηγορίες είναι πάρα πολύ λίγα. Η Football League θέλει να ακολουθήσει το υγειονομικό πρωτόκολλο για να υπάρξει δραστηριότητα. Ψυχικά οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, όλοι όσοι συμμετέχουν, δεν αντέχουν άλλο. Και ψυχικά και σωματικά δεν μπορούν να ακολουθήσουν αυτή τη λογική του κράτους».
Για την εικόνα που έχει από τα νέα παιδιά που προπονεί:
«Είμαι Ομοσπονδιακός στην Κ21, κάτω από την Εθνική Ανδρών. Έχουμε μπροστά μας το Πανευρωπαϊκό. Στις 25 Μαρτίου παίζουμε με την Κύπρο το πρώτο μας παιχνίδι. Κάνουμε το report μας γι’ αυτές τις ηλικίες. Ειδικά ο ΠΑΟΚ με Κούτσια, Λύρατζη, Τσιγγάρα, Μιχαηλίδη, Τζόλη, Κωνσταντέλια και συγχαρητήρια, έχει αναπτυχθεί και χρησιμοποιεί αυτούς τους παίκτες. Πιθανώς να βοήθησε και ο κορωνοϊός από τις δύσκολες μετακινήσεις, αλλά αυτοί οι ποδοσφαιριστές που ανέφερα είναι στα τμήματα υποδομής, πέρασαν από τα προηγούμενα κλιμάκια και θα παίξουν στην Ελπίδων. Όλα αυτά τα παιδιά είναι παίκτες που ενισχύουν τις Εθνικές ομάδες και σύνολο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παράδειγμα η Λάρισα. Έκανε 8 μεταγραφές και όλοι είναι ξένοι. Πρέπει να δίνουμε περισσότερο χώρο στον Έλληνα ποδοσφαιριστή και ειδικά στους νεαρούς».
Για τον Γκαρσία και αν μπορεί να τα καταφέρει στην επαγγελματική ομάδα:
«Πήρε μια ομάδα που ήταν από άλλον προπονητή προγραμματισμένη, με άλλη στρατηγική και άλλους ποδοσφαιριστές. Τον εκτιμώ απεριόριστα, είναι ταπεινός προπονητής και με το επιτελείο όλο κάνουν πολύ καλή δουλειά. Πρέπει να πιστέψουμε στον κ. Γκαρσία. Περνάει νεαρά παιδιά στην ομάδα. Οι στόχοι έχουν χαθεί στο Πρωτάθλημα. Αν θέλουμε να αναπτύξουμε έναν προπονητή που έχει διαδοχικά ματς και κρίνεται, πάμε σε άλλα επίπεδα. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και στήριξη. Ήρθαν ποδοσφαιριστές, στηρίζει το έργο του Γκαρσία η διοίκηση. Αφήστε τον να δουλέψει. Κάνει τα πρώτα του βήματα, να ετοιμάσει την ομάδα από του χρόνου».
Στην εκπομπή τοποθετήθηκε και ο πρώην συνεργάτης του Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ, Άγγελος Ζαζόπουλος, ο οποίος δήλωσε:
Για το ότι πρέπει να δουλέψουν οι ομάδες στις ακαδημίες:
«Δεν διαφωνεί κανείς σ’ αυτό. Γίνεται μια εξαιρετική προσπάθεια από πολλές ΠΑΕ στις ακαδημίες τους και στο σκάουτινγκ και στην εκπαίδευση και στην παρακολούθηση των νέων τάσεων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, μαζί με τον κορωνοϊό, να υπάρχουν αθλητές που είναι νεαροί και δείχνουν κατευθείαν το επίπεδό τους, το οποίο είναι υψηλό».
Για το αν μπορεί να τα καταφέρει ο Γκαρσία στην επαγγελματική ομάδα:
«Είχα την τύχη να δουλέψω με πολλά παιδιά από την ακαδημία του ΠΑΟΚ. Είναι άλλη κατάσταση. Έχει την απαίτηση του αποτελέσματος κάθε 3 ημέρες στην επαγγελματική ομάδα του ΠΑΟΚ. Είναι μια κατάσταση που θέλει να τη συνηθίσει το τιμ. Έτσι κι αλλιώς δεν είναι θέμα προπονητικού επιτελείου, είναι θέμα σχεδιασμού της ομάδας. Η ακαδημία του ΠΑΟΚ ήταν μια ακαδημία που είχε τους καλύτερους αθλητές και πολύ καλά εκπαιδευμένους. Ήταν πιο εύκολη δουλειά σ’ ένα πρωτάθλημα που έχει στόχο την ανάπτυξη των αθλητών που έχουν τη δυνατότητα να προοδεύσουν και όχι για όλες τις ομάδες το αποτέλεσμα. Εδώ αλλάζουν τα δεδομένα. Σε κάθε δουλειά όταν μπαίνει ένας νέος υπεύθυνος, για να μπουν οι νέοι στόχοι υπάρχει χρονικό διάστημα που πρέπει να διανυθεί. Είναι ξεκάθαρο πως δεν είναι εύκολο από την πρώτη μέρα ή τις πρώτες εβδομάδες, εκτός από τον ενθουσιασμό, να συνηθίσουν οι ποδοσφαιριστές τα θέλω ενός προπονητή και εκείνος να καταλάβει τα θετικά και τα αρνητικά τους. Υπάρχουν πρότερα παραδείγματα που προπονητές δεν τα πήγαιναν καλά και στη συνέχεια είχαν καλή πορεία».