Αυτό ακριβώς θα είναι και το θέμα συζήτησης, στο «General Meeting» της 2ας Μαρτίου στη Γλασκόβη, ανάμεσα στη Fifa και την Ifab (International Football Association Board), την ανεξάρτητη Αρχή που από το 1886 νομοθετεί τις εκάστοτε αλλαγές στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου.

 Με επίσημο tweet, η παγκόσμια ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρίνισε πως, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων η «μπλε κάρτα» (με την οποία διαφωνεί κάθετα ο πρόεδρος της Uefa, Αλεκσάντερ Τσεφέριν), πιθανότατα θα εφαρμοστεί, πρώτα σε διοργανώσεις μικρών, νέων ή γυναικών και εάν πετύχει, σταδιακά και στις υπόλοιπες.

 

 Ο σκοπός του νέου «όπλου» στην τσέπη του διαιτητή, μία μέση λύση ανάμεσα στις ήδη υπάρχουσες, κίτρινη και κόκκινη κάρτα είναι ν’ αποβάλλεται για δέκα λεπτά ο παίκτης, που θα έχει υποπέσει, είτε σ’ ένα φάουλ «τεχνικό», όπως για παράδειγμα ο Κιελίνι σε βάρος του Σακά, στον τελικό του Euro, Αγγλίας- Ιταλίας, είτε θα έχει διαμαρτυρηθεί ή αντιμιλήσει στον διαιτητή.

 Το μέτρο της 10λεπτης αποβολής χρησιμοποιείται ήδη εδώ και χρόνια, με απόλυτη επιτυχία και κυρίως πειθαρχία σε πολλά άλλα αθλήματα, όπως το Πόλο, το Χόκεϊ, το Ράγκμπι ή το Χάντμπολ.