Facebook Pixel Sportdog.gr | "Τσαφ" από Θεσσαλονίκη! Τσαλουχίδης: "Θα έπαιρνα στην Εθνική έναν προπονητή τύπου Σάντος"
| 2024-03-28 10:28:00

"Τσαφ" από Θεσσαλονίκη! Τσαλουχίδης: "Θα έπαιρνα στην Εθνική έναν προπονητή τύπου Σάντος"

Sportdog Team

Ο Γιώτης Τσαλουχίδης φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο και μίλησε για την αποτυχία της Ελλάδας να πάρει την μεγάλη πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα γήπεδα της Γερμανίας.

Αναφέρθηκε στη διαχείριση του Γκουστάβο Πογέτ, αλλά και στο μοντέλο προπονητή που χρειάζεται το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. 

''Πολλά μπορούν να ειπωθούν και προβλήματα να φανερωθούν μετά από μία άσχημη βραδιά για την χώρα μας. Θα ήταν μεγάλη τιμή για την χώρα μας που έχει δύο ομάδες φέτος στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης να πάρει και το εισιτήριο σε εθνικό επίπεδο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Τα παιδιά προσπάθησαν αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Αυτή η φουρνιά παικτών έχει παρόν και μέλλον. Χθες ατυχήσαμε σε πολλούς παράγοντες. Θέλει ώρες για να το αναλύσουμε, δεν είναι απλό το θέμα. Αν έμπαινε η κεφαλιά του Μαυροπάνου τώρα θα μιλούσαμε για άλλα πράγματα. Η τύχη δεν μας έκανε το χατίρι και φτάσαμε στα πέναλτι όπου ήθελε να πάει εκεί το παιχνίδι η Γεωργία, η οποία δεν έφτασε ποτέ στην εστία μας, παρά μόνο από κάποιες στημένες φάσεις.

Η Ελλάδα έπρεπε να ρισκάρει περισσότερο. Έπρεπε δίπλα στον Ιωαννίδη να βάλουμε και δεύτερο επιθετικό γιατί και οι δύο στόπερ της Γεωργίας τον έπαιζαν δυνατά και ο Φώτης ήθελε βοήθειες. Μόλις έγιναν οι αλλαγές κάναμε τις σέντρες που έπρεπε αλλά δεν υπήρχε ο Φώτης μέσα στην περιοχή. Θα μπορούσαμε ακόμα να παίξουμε με τρεις κι όχι τέσσερις στην άμυνα. Η εθνική μας δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα με τον αστέρα της Νάπολι. Όταν μια ομάδα αμύνεται συνεχώς προσπαθείς να δημιουργήσεις ρήγματα από τα πλάγια. Το καλό διάστημα της Ελλάδας ήταν η αρχή της παράτασης που ήταν πιο επιθετική. Έπρεπε να ρισκάρουμε περισσότερο και να πάρουμε το παιχνίδι στην κανονική διάρκεια του αγώνα. 

Ο Κωνσταντέλιας είναι ένας παίκτης με ποιότητα που έχει την ντρίμπλα και το ένας εναντίον ενός και θα μπορούσε να συνεργαστεί πολύ καλά με τον Ιωαννίδη. Τέτοιους παίκτες χρειαζόμαστε. Ο Τζόλης έχει την ευχέρεια στο σκοράρισμα και εγώ στη θέση του Πογέτ θα τον είχα μέσα στην 20άδα. Ο Κουλιεράκης θα μπορούσε να βοηθήσει στις στημένες φάσεις γιατί έχει το γκολ και το δείχνει φέτος στον ΠΑΟΚ. Η Γεωργία δεν είναι φόβητρο. Την υπερτιμήσαμε. Η δύναμη μιας ομάδας είναι στα χαφ. Εμείς έχουμε τρεις χαφ ίδιας σκοπιάς που δεν μπορούν να κάνουν κάτι διαφορετικό μέσα στον αγώνα. Όταν μια ομάδα αμύνεται θέλεις παίκτες με ντρίμπλα και δυστυχώς τέτοιους ποδοσφαιριστές που έχουμε δεν τους χρησιμοποιήσαμε. Βέβαια, τώρα μιλάμε εκ του αποτελέσματος. Φορτούνης και Κωνσταντέλιας είναι ότι καλύτερο.  

Όσον αφορά το νέο προπονητή της Ελλάδας θα έπαιρνα έναν τύπου Σάντος. Η Εθνική μας έχει παρόν και μέλλον. Ο Πογέτ έδειξε καλά στοιχεία και ήταν πετυχημένος γιατί μας έφτασε να διεκδικούμε ένα εισιτήριο σε μεγάλη διοργάνωση. Στις λεπτομέρειες χάσαμε την πρόκριση. 

Πρέπει να στηρίξουμε τα παιδιά αυτά γιατί θα έχουμε διακρίσεις στο μέλλον. Το ποδόσφαιρο δεν σταμάτησε χθες. Σε εθνικό επίπεδο επειδή έχω ζήσει και τα καλά και τα αρνητικά, να ξέρετε ότι αυτά τα παιδιά πικράθηκαν περισσότερο από εμάς. Έχουμε καλό σύνολο που το ζηλεύουν αρκετοί και πρέπει να το στηρίξουμε''.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags