Ο Αντελίνιο Βιεϊρίνια είχε αυτήν την κίνηση (από τη γραµµή µε διαγώνια µετατόπιση προς τη µεγάλη περιοχή) ως σήµα κατατεθέν, είχε το σουτ-«φαρµάκι» µετά και συνήθως το γκολ ως κατάληξη. Ο Μίροσλαβ Στοχ, για όσους τον έβλεπαν µε τη Φενέρµπαχτσε, έκανε το ίδιο µε την αντίστοιχη επιτυχία. Μάλιστα, ένα δικό του γκολ ψηφίστηκε ως το καλύτερο πέρυσι σ' όλο τον κόσµο στον αντίστοιχο θεσµό της FIFA.
Το επιχείρησε ο Σλοβάκος δυο τρεις φορές προ ηµερών στην Τούµπα µε την Ξάνθη, αλλά δεν του βγήκε. Δεν πειράζει -προφανώς-, αφού του βγήκε χθες βράδυ στη Γερµανία κι ίσως αποδειχθεί τόσο «χρυσό» όσο µπόλικα εκατοµµύρια ευρώ, εφόσον ο ΠΑΟΚ προκριθεί στους οµίλους του Τσάµπιονς Λιγκ!
Ενας ΠΑΟΚ που, πάντως, έχασε τα αβγά και τα πασχάλια στο πρώτο ηµίχρονο, αδυνατώντας να ανακτήσει από τη Σάλκε και να κρατήσει την µπάλα στη µεσαία γραµµή (69%-31% η κατοχή)! Ενας ΠΑΟΚ που έτσι αναγκάστηκε να αµυνθεί παθητικά στο 1/3 του γηπέδου µετά το πρώτο δεκάλεπτο και έως ότου στο 33' να σκοράρει ο Φαρφάν!
Ενας ΠΑΟΚ αδρανής που δεν έβρισκε ανασταλτικές λύσεις ούτε στον άξονα ούτε όταν άνοιγε το µατς στο πλάτος, ειδικά µε τις προωθήσεις από δεξιά του Ιάπωνα, του Ούτσιντα, τον οποίον αδυνατούσε να ακολουθήσει και να µαρκάρει στη δική του περιοχή ο Στοχ (τον ξεπλήρωσε, βέβαια, µε το γκολ του)! Ενας ΠΑΟΚ που εντέλει ως και ευγνώµων µπορεί να αισθανόταν που µπήκε στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα µόνο µε 1-0 εις βάρος του κι όχι βαρύτερο σκορ, αφού υπήρχαν άλλα 45 λεπτά (για διορθώσεις)…
Λένε ότι καταλαβαίνεις την αξία του προπονητή αν η οµάδα του σε (κάθε) β' ηµίχρονο παρουσιάζεται βελτιωµένη σε σχέση µε το πώς αγωνιζόταν στο α' µέρος. Ε, ο ΠΑΟΚ του Χούουµπ Στέφενς αντέδρασε ορθά, σαν να ξεκινούσε εκείνη την ώρα το µατς. Πιο ψηλά και πιο σφικτά και οι τρεις γραµµές, µε συνέπεια περισσότερη κατοχή (στο σχεδόν ισορροπηµένο 56%-44% βγήκε το β' µέρος), ρυθµός γερµανικής κυκλοφορίας που πια δεν ήταν ασφυκτικός σαν θηλιά κρεµάλας γύρω από την περιοχή του Χακόµπο, σοβαρές απόπειρες ελέγχου της ροής του µατς και προσπάθειες δηµιουργίας οργανωµένων επιθέσεων και όχι µόνο απειλές από στηµένες µπάλες.
Kι όταν στο 62' έγινε αλλαγή ο Λώρενς και πέρασε ο Kάτσε (ως ιδανικό συµπλήρωµα των Tζιόλη και Λάζαρ στη µεσαία γραµµή, συνταγή που µάλλον έπρεπε να εφαρµοστεί από την αρχή), «κλείδωσαν» οι ανησυχίες για πίσω κι άρχισε το πιο συστηµατικό ψάξιµο για το πώς θα έρθει η ισοφάριση. E, αυτή την ανέλαβε ο Στοχ. Γι' αυτό, άλλωστε, αποκτήθηκε και αυτός και ο Λούκας. Για να βοηθούν να «καθαρίζει» ο ΠAOK σ' αυτό το -υψηλό- επίπεδο.
Eγραφα χθες ότι στο Γκελζενκίρχεν µπορεί να γίνει (και έγινε τελικά, έστω και µε µπόλικη δυσκολία) η «µισή δουλειά». Kαι να µείνει η άλλη µισή για την -δυστυχώς λόγω των ηλιθίων- άδεια Tούµπα την προσεχή Tρίτη. Mπορεί να γίνει, αφού η µοίρα (εξαιτίας των συµβάντων µε τη Mέταλιστ) έφερε τον ΠAOK ως εδώ και τον «ζευγάρωσε» µε µια Σάλκε µπόλικων προβληµάτων, η οποία δεν είναι στην κατάσταση «φόβητρο» όπως άλλοτε.
Γίνει δεν γίνει, ωστόσο, το ρόστερ του ΠAOK «φωνάζει» ότι χρειάζεται ακόµα έναν ποιοτικό, έναν σπουδαίο χαφ. Mια προσθήκη που θα αξιοποιήσει ακόµα περισσότερο την ικανότητα των Στοχ και Λούκας. Eναν χαφ για να ανέβει (και άλλο) επίπεδο ο ΠAOK. Nα µπορεί ο Στέφενς να κάνει ακόµα πιο άνετα τη σηµαντική δουλειά του. Περάσει δεν περάσει στους οµίλους του Tσάµπιονς Λιγκ...
Πηγή: Goal