Ξέρετε ότι τον Αυγουστο του 2009 ο Μαγυάρος πορτιέρο πέρασε με επιτυχία τεστ από τη Χέρτα; Η ομάδα του Βερολίνου τον είχε δει στο Μουντάλ Νέων (χάλκινο μετάλλιο με την Ουγγαρία) και είχε μάθει καλά στοιχεία για το μίνι πέρασμά του από τις ρεζέρβες της Μπρίστολ Σίτι.

Τον κάλεσε για δοκιμή, τον τσέκαρε για μια εβδομάδα κι ο προπονητής τερματοφυλάκων Kρίστιαν Φίλντερ έδωσε με κλειστά μάτια εντολή για να αποκτηθεί από τη Φερεντσβάρος. Ο σύλλογος της Βουδαπέστης όμως δεν ήξερε τίποτα για τη δοκιμή του 19χρονου τότε Μέγκιερι και αρνήθηκε καν να μπει σε διαπραγματεύσεις.

"Ο Μπάλας δεν πωλείται", ήταν η απάντηση των Μαγυάρων στη Χέρτα που έψαχνε τερματοφύλακα για δεύτερο πίσω από τον πρώην πορτιέρο του Πανιωνίου, Γιάροσλαβ Ντρόμπνι. O παλιός γκολκίπερ των Βερολινέζων και συμπατριώτης του Μέγερι, Γκάμπορ Κίραλι, είχε ερωτηθεί και είχε δώσει και αυτός το "ΟΚ" για την απόκτηση του (τότε ο Κίραλι έπαιζε πια στην Αγγλία με τη Μπέρνλι).

Η "Φράντι" όμως ήταν κατηγορηματική. "Οχι", επανέλαβαν οι άνθρωποι της παρά τα παρακάλια του Μέγερι που έβαλε τα κλάμματα. Έχασε τη μεταγραφή του στη Χέρτα, αλλά δεν χάθηκε. Ενα καλοκαίρι μετά ήρθε στον Ολυμπιακό και πλέον γίνεται πρώτος τερματοφύλακας των πρωταθλητών Ελλάδας.

O Mέγερι με τη φανέλα της Φερεντσβάρος:

Πηγή: sday.gr