Facebook Pixel "Ντιναμό όπως ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ! Έφυγε πικραμένος ο Μίσιτς"
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-08 14:14:00

"Ντιναμό όπως ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ! Δεν ταιριάζει ο Οζντόεφ, ανέτοιμος ο Τζίμας - Έφυγε πικραμένος ο Μίσιτς"

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Ντιναμό όπως ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ! Δεν ταιριάζει ο Οζντόεφ, ανέτοιμος ο Τζίμας - Έφυγε πικραμένος ο Μίσιτς"

Ο αμυντικός που λείπει, ο χαφ που χρειάζεται και γιατί δεν είναι λάθος του Λουτσέσκου οι επιλογές στον φορ! Ο αρχισυντάκτης του Metrosport, Γιώργος Καραγιάννης», αναλύει στο Sportdog την ήττα των Θεσσαλονικιών από τη Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ.

Το μαύρο κουτί της ήττας του ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ από τη Ντιναμό ανέλυσε ο Γιώργος Καραγιάννης. Ο αρχισυντάκτης της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Metrosport» μίλησε στο Sportdog για την εικόνα των Θεσσαλονικιών στο πρώτο παιχνίδι των «16» του Europa Conference League και εντόπισε τις αιτίες που οδήγησαν στο αρνητικό αποτέλεσμα. Ο συνάδελφος διέκρινε πολλά λάθη στην άμυνα, απουσία ενός ταιριαστού παρτενέρ του Μεϊτέ στα χαφ, αλλά και ενός καθαρού φορ, μιας και ο Σαμάτα δεν έχει πιάσει. Θεωρεί, ότι η πρόκριση είναι πλέον ένα άπιαστο όνειρο στον επαναληπτικό της Τούμπας, όπου είναι δεδομένη η αποθέωση του Μίσιτς. «Για να βρει παίκτη τέτοιου επιπέδου ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξοδέψει εκατομμύρια», ανέφερε για τον Κροάτη μέσο ο Θεσσαλονικιός δημοσιογράφος.

 

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Πώς είδες συνολικά το παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ;

«Ήταν το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα από ένα παιχνίδι που όφειλε να πάρει κάτι και μπορούσε. Δεν ήταν καλή η Ντιναμό ως ομάδα. Στα μεγάλα παιχνίδια βρίσκει τρόπο να χάσει. Κάνει λάθη και χάνει ευκαιρίες. Είχε ευκαιρία να μειώσει και να πάει στον επαναληπτικό με άλλες προοπτικές. Τώρα ο ΠΑΟΚ πάει για το ακατόρθωτο».

Γιατί θεωρείς άπιαστο όνειρο την ανατροπή στην Τούμπα;

«Γιατί δεν βρίσκω τρόπο να δεχτώ πως ο ΠΑΟΚ δεν θα δεχτεί γκολ και πάλι από δικά του λάθη. Αυτό το κάνει πολύ συχνά στους αγώνες με την ΑΕΚ και στα ανταγωνιστικά παιχνίδια στην Ευρώπη που κρίνουν πρόκριση».

Ποια προβλήματα εντόπισες με Ντιναμό;

«Αυτήν τη φορά το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ ήταν η απουσία φορ. Είναι ξεκάθαρο πως κοστίζει στον ΠΑΟΚ. Δεν έχει τον παίκτη με διαφορά σε αντίθεση με τη Ντιναμό που μπορεί να ήταν πειθαρχημένη και καλύτερη αλλά δεν είχε τις τρομερές ευκαιρίες. Τις εκμεταλλεύτηκες όμως. Το άλλο θέμα ήταν τα χαφ. Όλοι θεωρούμε ότι ο Μεϊτέ είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, δεν έχει βρει όμως τον παρτενέρ που να ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του. Θέλει πιο δυνατό παίκτη στα μαρκαρίσματα δίπλα του. Ο Οζντόεφ δεν του ταιριάζει. Ο Ρώσος λέγαμε ότι ήταν καλά στην αρχή της χρονιάς γιατί είχε το γκολ. Πλέον όμως βρίσκεται σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα και αυτό φαίνεται στην εικόνα του ΠΑΟΚ. Θεωρούσα καλύτερη επιλογή τον Σβαμπ δίπλα στον Μεϊτέ. Το τρίτο είναι το προφανές με τα λάθη. Ο Όντο έχει έρθει πριν από λίγο και έχει μπει άμεσα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να τον στοχεύουν οι άλλες ομάδες. Είναι πιο επιθετικό μπακ. Ανεβαίνει ψηλά και αφήνει κενό πίσω. Γι’αυτό ο Λουτσέσκου βάζει τον Ζίβκοβιτς και όχι το Ντεσπότοφ για να καλύψει την πλευρά. Ο Σέρβος είναι γρηγορότερος και αμυντικά καλύτερος του Βούλγαρου. Επίσης στην επίθεση είναι απίθανο να παίξει ως φορ ο Ντεσπότοφ. Δεν μπορεί να γεμίσει την περιοχή. Είναι πολύ καλό εξτρέμ αλλά όχι επιθετικός. Εκεί είναι και το πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Δύο από τους καλύτερους παίκτες του με τα καλύτερα νούμερα παίζουν στην ίδια θέση».

Αναρωτιέται αρκετός κόσμος, από τη στιγμή που ο Σαμάτα δεν έχει πιάσει, γιατί ο Λουτσέσκου δεν δίνει περισσότερο χρόνο στον Τζίμα; Τον είδαμε να μπαίνει με τη Ντιναμό στο τέλος και να δείχνει και πάλι πολύ επικίνδυνος…

«Δεν μπορώ να το θεωρήσω ότι είναι λάθος να δώσει χρόνο στον Τζίμα ο Ρουμάνος. Εγώ θέλω τον Τζίμα στα μικρά παιχνίδια. Τώρα δεν είναι έτοιμος να κάνει τη διαφορά. Ναι, μπήκε για ένα δεκάλεπτο και έφτιαξε κινδύνους σε φάσεις. Θεωρώ ότι ο Τζίμας θα πάρει τις ευκαιρίες του, αλλά ο ΠΑΟΚ όφειλε να πάρει τον Γενάρη ένα φορ, ο οποίος αν όχι να κάνει τη διαφορά, να είναι ένα κλικ καλύτερος από τους άλλους. Τώρα θα πρέπει να τα βγάλει πέρα με τους υπάρχοντες και τον Μπράντον σε ντεφορμέ κατάσταση. Σημειώστε και κάτι ακόμα. Τα τελευταία παιχνίδια ο ΠΑΟΚ δεν παίρνει κανένα γκολ από τους φορ».

Στέκεσαι περισσότερο στο θέμα της επίθεσης, αλλά και πίσω ο ΠΑΟΚ έδειξε αρκετά ευάλωτος με τα γκολ που δέχτηκε… Σε προβληματίζει η εικόνα του στα μετόπισθεν;

«Και τα δύο γκολ είναι προϊόν κακής αμυντικής παρουσίας και λαθών. Στο πρώτο γκολ βλέπουμε λάθος συνεννόηση Όντο-Κεντζιόρα στο δεύτερο γκολ βλέπουμε λάθος μαρκαρίσματα. Κουλιεράκης, Μπάμπα, Κεντζιόρα επιτρέπουν στον Πέτκοβιτς να σκοράρει. Εννοείται πως ο ΠΑΟΚ χρειάζεται έναν ακόμα σέντερ μπακ. Πίστευε ότι θα ήταν ο Εκονγκ αυτός, αλλά βγάζει τους κρίσιμους αγώνες του με ένα δίδυμο Κουλιεράκη και Κεντζιόρα, που δεν ήταν να παίξει από την αρχή του «πρωταθλήματος. Στο πρόγραμμα είναι να παίζουν Κουλιεράκη-Εκόνγκ και ο Μιχαηλίδης να κάνει τα ρεπό του Κουλιεράκη και τώρα βλέπουμε Κεντζιόρα να μη βγαίνει από ενδεκάδα λόγω συνθηκών που διαμορφώθηκαν από τον τραυματισμό του Εκόνγκ».

Ένας παίκτης της Ντιναμό με εξαιρετική απόδοση ήταν του Μίσιτς, τον οποίο ο Λουτσέσκου αποθέωσε στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι. Σε έπιασε μία μελαγχολία; Θα ήθελες τον Κροάτη σε μία δεύτερη θητεία στον ΠΑΟΚ; Γιατί δεν έφυγε και με ευχάριστο τρόπο, λόγω της υγείας του, αν κρίνουμε από δηλώσεις του στο παρελθόν…

«Και εγώ τον λατρεύω ο Μίσιτς. Παραμένει εξαιρετικός παίκτης, αλλά δεν ήταν  κάτι που δεν περιμέναμε. Είναι ένας παίκτης με γκολ και ασίστ. Είναι ένας παίκτης που θα ταίριαζε περισσότερο ως παρτενέρ του Μεϊτέ. Δεν θα σου δώσει μαρκαρίσματα αλλά είναι ένας τρομερά εγκεφαλικός παίκτης. Είδατε πόσο δεμένο ήταν το κέντρο των Κροατών με τον Σούσιτς, ο οποίος όπως αναφέρουν κροάτικα ΜΜΕ βοήθησε τον Μίσιτς να έχει στο μυαλό του περισσότερο τα δημιουργικά του καθήκοντα, καθαρίζοντας τις περισσότερες «μάχες» στο κέντρο με συνεχόμενα τρεξίματα και προς τα πλάγια. Ο Μίσιτς θα πρέπει να αποθεωθεί όταν έρθει στην Τούμπα, κάτι που θεωρώ δεδομένο.

Πλέον για να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ παίκτη επιπέδου Μίσιτς, πρέπει να δώσει εκατομμύρια. Ο Μίσιτς είχε εκφράσει όντως πικρία όταν έφυγε, παρότι ήθελε να μείνει στη Θεσσαλονίκη. Εν τέλει ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που βγήκε χαμένος και όχι ο παίκτης».

Για την πρεμιέρα των πλέι οφ υπάρχει κάτι που σε προβληματίζει για το ντέρμπι με τον Άρη;

«Το θέμα είναι η δύσκολη διαχείριση με κάποιους παίκτες. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να επιλέξει το ροτέισιον που θα κάνει. Πρέπει να ιεραρχήσει τους στόχους. Θα φρεσκάρει την ομάδα για να χτυπήσει την ανατροπή με Ντιναμό ή θα πάει στη λογική να χτυπήσει όλους τους στόχους; Θέλω να δω τι θα κάνει με Μεϊτέ. Έχει επιβαρυνθεί πάρα πολύ. Έχει βαρύ κορμί και στο ματς με Ντιναμό έκανε πολλά λάθη λόγω κούρασης. Είναι υποχρέωση του ΠΑΟΚ να πάρει το ματς με τον Άρη, αν θεωρεί τον εαυτό του φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Δεν τον έχει κερδίσει φέτος. Η ΑΕΚ είναι ο μεγάλος του αντίπαλος η οποία θα περάσει τη Λαμία και μετά μένει τί θα γίνει στο ντέρμπι των αιωνίων». 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Φωνάζει ένα χρόνο το πρόβλημα στον ΠΑΟΚ - Πληρώνει την εμμονή του ο Ραζβάν - Η πρόκριση περνάει από Άρη



 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags