Facebook Pixel Αντώνης Τσακαλέας: Πολύ ΠΑΟΚ κατάσταση! Ματς-μεταγραφή για Κουλιεράκη
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-15 14:24:00

"Μία κατάσταση… πολύ ΠΑΟΚ! Άκουσε πολλά ο Βιεϊρίνια κι έχει εγωισμό - Παλεύω να σκεφτώ τελικό με Ολυμπιακό"

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Μία κατάσταση… πολύ ΠΑΟΚ! Άκουσε πολλά ο Βιεϊρίνια κι έχει εγωισμό - Παλεύω να σκεφτώ τελικό με Ολυμπιακό"

Με την Ντιναμό έκανε ματς-μεταγραφή ο Κουλιεράκης! Ο Αντώνης Τσακαλέας μοιράζεται εντυπώσεις και συναισθήματα από την επική πρόκριση του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League.

Ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία το βράδυ της Πέμπτης (14/3) στην Τούμπα! Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε 5-1 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα (2-0) και πήρε θριαμβική πρόκριση στα προημιτελικά του Europa Conference League. Ο κόσμος έζησε μοναδικές συγκινήσεις και στιγμές, οι οποίες καταγράφηκαν σε ένα απίστευτο ντελίριο πανηγυρισμών. «Εκεί σου βγαίνει η πίεση, η ένταση, το συναίσθημα που νιώθεις για μία ομάδα. Εκείνη την ώρα αδειάζεις», αναφέρει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Ο ρεπόρτερ ΠΑΟΚ μίλησε στο Sportdog.gr για τη μεγάλη βραδιά, ανέλυσε τα αγωνιστικά δεδομένα και εξήγησε γιατί τέτοιες αναπάντεχες βραδιές κάνουν τον κόσμο να ονειρεύεται μία ευρωπαϊκή κούπα.

 

Τί άλλαξε ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά και έκανε αυτή τη μεγάλη νίκη με τη Ντιναμό, η οποία του έδωσε την πρόκριση;

«Καθαρά αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ είναι ο ορισμός του παθήματος που έγινε μάθημα. Είχε δύο παιχνίδια, στην Κροατία με Ντιναμό και με Άρη που του έλειπαν κομμάτια σε τακτικό και ατομικό επίπεδο. Αυτά του βγήκαν στην Τούμπα με Ντιναμό. Αυτό που του έλειπε που όχι μόνο δεν σκόραρε αλλά έκανε και ελάχιστες τελικές στα προηγούμενα δύο παιχνίδια, ήταν η αξιοποίηση τον άξονα και η εκμετάλλευση του χώρου που δίνουν οι αντίπαλοι και της υπεραρρυθμίας που δημιουργούσε ο ΠΑΟΚ μεσοεπιθετικά, ψάχνοντας μπαλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Ήταν τρία στοιχεία που τα είχε στο παιχνίδι του. Ο Μεϊτέ με τον Σβαμπ έχουν απίστευτο δέσιμο μεταξύ τους και δίνουν πνοή. Ούτε με Μεϊτέ-Οζντόεφ στην Κροατία, ούτε με Μεϊτέ-Μάρκος Αντόνιο με Άρη είδαμε τέτοιο κέντρο. Ένα σημαντικό επίσης στοιχείο ήταν, ότι ο ΠΑΟΚ έψαξε την πάσα στην πλάτη της άμυνας. Έστειλε μήνυμα στους Κροάτες ότι πρέπει να σκεφτούν αυτό το ενδεχόμενο και τους έβαλε έναν επιπλέον προβληματισμό στο κεφάλι τους».

Ποιες προσωπικότητες ξεχωρίζεις από το παιχνίδι;

Σε καθαρά ατομικό επίπεδο δεν υπήρχε παίκτης που υστέρησε. Ο Κουλιεράκης ξαναπλάσαρε τον εαυτό του. Ήταν παιχνίδι… μεταγραφή. Τον έμαθαν περισσότεροι. Γιατί ήδη τον γνωρίζουν.

Ο Βιεϊρίνια στα 38 του έχει ακούσει πολλά και έχει τον ποδοσφαιρικό εγωισμό να θέλει να απαντήσει. Ο Λουτσέσκου τον εμπιστεύεται και ο Πορτογάλος κάνει παιχνίδι κατάθεση ψυχής, παιχνίδι αρχηγικό. Οποιοσδήποτε οπαδός του ΠΑΟΚ έπαιζε σε αυτό το ματς, θα έπαιζε με το γυαλισμένο μάτι του Βιεϊρίνια.  Ήταν μια βραδιά την οποία θα θυμούνται όσοι την έζησαν, για την αγκαλιά στον άγνωστο διπλανό τους που δεν θα τον ξαναδούν, για τη χαρά που βγάζει κανείς σε τέτοιες στιγμές τρέλα.  Γιατί το ποδόσφαιρο είναι συναισθήματα στο τέλος της μέρας. Αυτό το ματς ήταν γεμάτο θετικά συναισθήματα».

Σε είδαμε να δακρύζεις στην περιγραφή του παιχνιδιού από το Paok Today (δείτε βίντεο παρακάτω)! Γι’αυτό αναφέρεσαι σε συναισθήματα;

« Ίσως ήμουν παραπάνω συναισθηματικός από όσο θα έπρεπε λόγω δουλειάς. Αυτό δεν μπορείς να το ελέγξεις. Σου βγαίνει η πίεση, η ένταση, το συναίσθημα που νιώθεις για μία ομάδα. Εκείνη την ώρα αδειάζεις».

Όταν στράβωνε κάτι στον ΠΑΟΚ έφταιγε ο Σαμάτα που δεν σκοράρει. Με Ντιναμό ο ΠΑΟΚ βρήκε τα γκολ, όχι από καθαρόαιμο επιθετικό, αλλά από Κουλιεράκη, Μπάμπα, Μπράντον, Ζίβκοβιτς. Πως το εξηγείς αυτό;

«Ο ΠΑΟΚ έχει ζήσει μία τρελή χρονιά φέτος. Μέσα σε τρεις ημέρες από την εικόνα που είχε στη Νέα Φιλαδέλφεια που έχασε 2-0 χωρίς τελική προσπάθεια και πάει μετά στο Καραϊσκάκη και επικρατεί 4-0. Ειδικά με το χορευτικό του Κωνσταντέκια. Στον δεύτερο γύρο ο Ολυμπιακός τον νικά στην Τούμπα και μετά πάει και κάνει κατάθεση ψυχής στη Λεωφόρο. Τώρα βλέπουμε ένα ΠΑΟΚ με ίδιους παίκτες και προπονητή. Το να μπορεί τρεις φορές μέσα σε λίγους μήνες να γυρίσει το κουμπί είναι ένα θέμα προς διερεύνηση. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να το δει, για να μη χρειαστεί να το ξαναγυρίσει, να το αφήσει γυρισμένο. Ο Σαμάτα μπαίνει στο γήπεδο και το γήπεδο τον αποδέχεται με χειροκρότημα στην πρώτη του κίνηση. Κατεβάζει μπάλα, κινείται ελίσσεται και βγάζει την κάθετη πάσα στο Ντεσπότοφ για το πέναλτι που κέρδισε ο Βούλγαρος στο 5-1. Όλο αυτό που γίνεται δεν ξέρω αν έχει εξήγηση για τον Σαμάτα. Αλλά είναι μία κατάσταση πολύ… ΠΑΟΚ. Πολλές φορές όταν δεν μας πάει κάτι δαιμονοποιούμε πράγματα, πρόσωπα και καταστάσεις».

Με Ντιναμό έλαμψε και το προπονητικό δαιμόνιο του Λουτσέσκου. Πως σχολιάζεις το κοουτσάρισμά του;

«Είναι ένας προπονητής που τον ξέρουμε πολύ καλά. Μπορεί να βρει το κουμπί των ποδοσφαιριστών του. Μεταξύ σοβαρού αστείου είπε ότι θα παίξει 5χ5 και οι παίκτες του έβαλαν 5. Είναι προπονητής που δουλεύει πολύ και αυτό φαίνεται στις ομάδες του. Δουλεύει πάρα πολύ όταν κάτι στραβώνει. Είναι πολύ μεγάλος καταφερτζής».

Ονειρεύεσαι τον τελικό του Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια;

«Όχι. Δεν ξέρω γιατί. Δεν βιάζομαι. Αν είναι να γίνει κάτι θέλω να το ζήσω όλο. Δεν ανέφερα τυχαία αυτά τα σκαμπανεβάσματα. Είναι μια χρονιά που αν τη στύψεις θα μείνουν πάρα πολλά. Όχι ότι δεν το έχω στο πίσω μέρος του μυαλό».

Η πιθανότητα να παίξει ΠΑΟΚ ή Ολυμπιακός σε έναν ευρωπαϊκό τελικό θα μπορούσε να θεωρηθεί και ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

« Υπάρχουν ομάδες καλύτερες από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Σε βραδιές όμως όπως η χθεσινή ο ΠΑΟΚ σε βάζει στο τρυπάκι να σκεφτείς ‘μωρές, λες να γίνει;’ Η Χθεσινή βραδιά ήταν αναπάντεχη, δεδομένων των τελευταίων δειγμάτων γραφής. Και δεν ξέρεις αν θα υπάρξουν ανάλογες αναπάντεχες βραδιές».

Το σενάριο για τελικό Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ πώς σου φαίνεται;

 «Παλεύω μέσα μου αν θέλω να το ζήσω αυτό ή όχι…».

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Κατάλαβε το λάθος ο Λουτσέσκου - Νύχτα... εκατομμυρίων για Κουλιέρακη - Έδειξε ότι δεν έχει ταβάνι ο ΠΑΟΚ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags