Premier League - Λίβερπουλ - Άρσεναλ: H τρελή φετινή πορεία της Λίβερπουλ, με την ομάδα του Μερσεϊσάιντ να δείχνει ότι αν συνεχίσει έτσι θα πάρει το πρωτάθλημα... αέρα!

Τελευταίο θύμα της αρμάδας του Γιούργκεν Κλοπ ήταν η Άρσεναλ, με το ντέρμπι της αγωνιστικής στην Premier League να μετρατρέπεται σε μια απολαυστική παράσταση για έναν ρόλο.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τέτοια εξέλιξη όταν η Άρσεναλ προηγήθηκε με τον Μέιτλαντ-Νάιλς μόλις στο 11', όμως η Λίβερπουλ όχι απλά δεν πανικοβλήθηκε, αλλά... θύμωσε και έκανε «πάρτι».

Η ισοφάριση ήρθε μόλις στο 14' έπειτα από τραγικό λάθος του Λιχτστάινερ και άνετο πλασέ του Φιρμίνο σε κενή εστία, ενώ στο 16' ο Βραζιλιάνος πέρασε σαν... σταματημένους τον Μουστάφι και τον Παπασταθόπουλο, «γράφοντας» το 2-1.

Η άμυνα της Άρσεναλ ήταν εκτός τόπου και χρόνου, με αποτέλεσμα ο Μανέ να κάνει ολομόναχος το 3-1 στο 32', ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Σαλάχ κέρδισε πέναλτι από τον Παπασταθόπουλο, το εκτέλεσε ο ίδιος και άρχισε να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Λίβερπουλ.

Ένα δεύτερο πέναλτι στο 65' έδωσε την ευκαιρία στον Φιρμίνο να πετύχει χατ τρικ και να βάλει το... κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 5-1.

Η Λίβερπουλ παραμένει αήττητη στη φετινή Premier League και είναι στην κορυφή με διαφορά 9 βαθμών από την Τότεναμ και 10 από τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έχει ένα ματς λιγότερο.