Facebook Pixel Έσωσε την... αυτοκτονία στο φινάλε η Λίβερπουλ με Γιουνάιτεντ
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-07 19:34:00

Έσωσε την... αυτοκτονία στο φινάλε η Λίβερπουλ με Γιουνάιτεντ - Χαμόγελα για Σίτι, Άρσεναλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team

Οι Κόκκινοι μπορεί να είχαν την κατοχή, τις ευκαιρίες και να προηγήθηκαν με τον Λουίς Ντίας στο Όλντ Τράφορντ, όμως χρειάστηκαν να δουν τον Σαλάχ να σκοράρει στο 86' και να κάνει το παιχνίδι 2-2, μιας και οι γηπεδούχοι είχαν κάνει την ανατροπή με Μπρούνο Φερνάντες και Μεϊνού, σε μια ισοπαλία που τους μόνους που... βόλεψε ήταν την Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ.

Premier League: Ισόπαλο 2-2 έληξε το ντέρμπι στο "Ολντ Τράφορντ" όπου η Λϊβερπουλ θα μπορούσε να "καθαρίσει" το ματς στο πρώτο ημίχρονο αλλά εν τέλει, λέει "και πάλι καλά" έτσι όπως κύλησε το ματς

Με καλό ρυθμό ξεκίνησε το ματς, όπως περίπου θα περίμενε κανείς σύμφωνα με τις ικανότητες των δύο ομάδων.

Η Γιουνάϊτεντ έψαχνε με κάθετες μπαλιές την αξιοποίηση των κενών χώρων έτσι όπως τους άφηνε η Λίβερπουλ που εξ αρχής θέλησε να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής και πρωτοβουλιών.

Αμφότεροι πήραν τις ευκαιρίες τους ώσπου να γίνει το 0-1 από κοντινό σουτ του Ντίας στο 23’.

Στη συνέχει ο ρυθμός απέκτησε μεγαλύτερη ένταση καθώς οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρούνε απαντήσεις ενώ η Λίβερπουλ με λιγότερους φραγμούς στις ενέργειές της δημιούργησε κι έχασε 5-6 μεγάλες ευκαιρίες για γκολ που όμως δεν ήρθε ως το φινάλε του πρώτου 45λεπτου όπου το στατιστικό στις τελικές προσπάθειες κατέγραψε το «σκορ» 0-15!

Όμως οι αριθμοί από μόνοι τους δεν κάνουν την διαφορά! Κι αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στο 50ο λεπτό όταν ο Κουάνσα έκανε το χοντρό λάθος, δίνοντας μια μοναδική ευκαιρία στον Μπρούνο Φερνάντες με τον τερματοφύλακα της Λίβερπουλ εκτός θέσης! Το 1-1 άλλαξε κάπως το σκηνικό με την Γιουνάιτεντ να αποκτά μια κάποια αυτοπεποίθηση και τους αντιπάλους της να ψάχνουν με μανία τη δικιά τους απάντηση δημιουργώντας και χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες προς την εστία του Ονάνα!

Αντί αυτού όμως, προέκυψε το deja vu μετά από τον προημιτελικό του κυπέλλου στο ίδιο γήπεδο πριν από ακριβώς τρεις εβδομάδες (4-3 στην παράταση η Γιουνάιτεντ)!

Στο 67’ ο Μαϊνόο έκανε το 2-1 αξιοποιώντας την 6η τελική προσπάθεια της ομάδας του ως τα μισά του 2ου μέρους, αναγκάζοντας τον Κλόπ να κάνει ένα γερό φρεσκάρισμα με τέσσερις αλλαγές μέσα σε ένα τρίλεπτο.

Στο 82’ ο Έλιοτ κέρδισε πέναλτι, καθώς ανατράπηκε από τον Μαϊνόο κι ο Σαλάχ από την άσπρη βούλα ισοφάρισε σε 2-2 δίνοντας – σε άλλο ένα ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες – μια «άγρια ομορφία» λίγο πριν το φινάλε!

Μαντσεστερ Γιουνάϊτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ) 4-2-3-1

Ονάνα – Μπισάκα, Μαγκουάιρ, Καμπουάλα, Νταλότ – Κασεμιρο, Μαϊνόο (84’ Μάουντ) – Γκανράτσο (80’ Άμραμπατ), Μπρούνο Φερνάντες, Ράσφορντ (66’ Άντονι) – Χόιλουντ

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ) 4-3-3

Κέλεχερ – Μπράντλεϊ (66’ Γκόμες), Ρόμπερτσον, Κουάνσα, Φαν Ντάικ – Μακ Άλιστερ, Έντο (69’ Έλιοτ), Ζόμποζλαϊ (66’ Τζόουνς) – Σαλάχ, Νούνιες (68’ Γκάκπο), Ντίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το "sms" Μαρινάκη σε Μέντες - "Αυτούς τους τρεις θέλω στον Ολυμπιακό" - Ονόματα... Ch. League στη λίστα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags