Παναθηναϊκός: Ο "Ευαγγελιστής" ασχολείται με μια μεταγραφή του Παναθηναϊκού που πέρασε μάλλον στα ψιλά, γιατί δεν έχει ...λαμπερό όνομα αλλά που σύμφωνα με την πιάτσα σκάουτς μπορεί να αποδειχθεί λίρα εκατό. Και κυρίως δεν ήταν λύση ανάγκης ή της τελευταίας στιγμής αλλά  έγινε στο ιδανικό τάιμινγκ ενώ βρισκόταν στα υπό όψιν του Γιοβάνοβιτς πολύ καιρό.

Αποκάλυψη τώρα, λοιπόν, για τον Ενις Τσοκάι...

1. Δεν προέκυψε ξαφνικά στην ...ζωή και στα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού, ήταν στην ατζέντα του Γιοβάνοβιτς σχεδόν ένα χρόνο! Ο 23χρονος διεθνής Αλβανός μέσος του... συστήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, στο φιλικό του Παναθηναϊκού με την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (2-2 στο "Ελ Πάσο"), όπου έβγαλε μια ασίστ, είχε δοκάρι και εντυπωσίασε τον Σέρβο για τα τρεξίματα του, τις πάσες του, το aggresive παιχνίδι του. Από τότε είχε φροντίσει και - μέσω και του άμεσου συνεργάτη του (με το σπουδαίο μάτι"), Χρήστου Κόντη - τον "τσέκαραν". Για την ακρίβεια αυτόν μαζί με τον 19χρονο Κροάτη Κατσαβέντα ("10άρι" που έχει φτάσει στα 5 εκατ. η χρηματιστηριακή του αξία), συμπαίκτες στην Λοκομοτίβα...

2. Η Λοκομοτίβα δεν πουλάει φθηνά κι ας μην είναι μεγάλο μέγεθος στο κροατικό πρωτάθλημα. Πέρσι έδωσε τον 18χρονο σεντερ φορ της Ρόκο Σίμιτς με 4.000.000 ευρώ στην Ζάλτσμπουργκ! Και πρόπερσι τον κίπερ Ίβο Γκρμπιτς με 3.500.000 στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Και σύμφωνα με την ελ ληνό κροατική πιάτσα αgents άλλη ελληνική, μπιγκφοράτη ομάδα είχε ενδιαφερθεί το περασμένο καλοκαίρι για την αγορά του Τσοκάι! Κι αυτή ήταν η ΑΕΚ αλλά όταν άκουσε ως πρώτη τιμή τα 2.500.000 ευρώ για τον Αλβανό μέσο δεν έκανε κίνηση!

3. Ο Ενίς Τσοκάι δεν ήταν λύση της τελευταίας στιγμής για τον Παναθηναϊκό, επειδή ο Κυπελλούχος έφαγε άκυρο σε άλλες περιπτώσεις χαφ. Οι "πράσινοι" τον ήθελαν από το καλοκαίρι , αλλά τότε κόστιζε πολύ περισσότερα. Οι "πράσινοι" κινήθηκαν και τον κτύπησαν στο καλύτερο τάιμινγκ, εκμεταλλευόμενοι πως μέσα Σεπτεμβρίου μόνο το ελληνικό market παρέμενε ανοικτό, με τον Αλβανό μέσο να έχει ξεμείνει στην Λοκομοτίβα. Η τελευταία μέσα στο καλοκαίρι ζητούσε αρχικά 2.000.000 και μετά 1.500.000 για τον Τσοκάι αλλά δεν έφτασε σε deal doneΓια αυτό λέω πως ο Παναθηναϊκός περίμενε και δικαιώθηκε με ένα transfer fee 1.000.000,αρκετά ψηλότερο (συγκριτικά) από όσα έδωσε για τον Τσέριν. Απόδειξη και πως ο Τσοκάι δεν είναι τυχαίος παίκτης, ούτε πήγε στον Παναθηναϊκό για συμπληρωματικός!

4. Μπορεί για τον πολύ κόσμο στην Ελλάδα ο Τσοκάι να μην είναι γνωστός αλλά υπάρχουν οι επαγγελματίες που τον γνωρίζουν και τον έχουν αξιολογήσει. Έμπειρος σκάουτ, που εμπιστεύεται απόλυτα η στήλη, μας έλεγε πως είναι περισσότερο 8άρι αλλά που παίζει άνετα και 6άρι. Μάλιστα μας επισήμανε πως τα χαρακτηριστικά του είναι ένα μείγμα Τόνι Σαβέσκι και Κώστα Κατσουράνη. Τα χαρακτηριστικά του, επαναλαμβάνω. Και δεν είναι μόνο τα τρέξιματά και οι πάσες του αλλά και η ικανότητά του να ...τρέχει και την μπάλα.

ΥΓ. Παρασκηνιακά/μανατζερικά αν κάτι έχει ενδιαφέρον από την μεταγραφή του Αλέξις Τρουιγέ, του ετερου κεντρικού χαφ, στον Παναθηναϊκό, είναι το Γραφείο που τον εκπροσωπεί. Κι αυτό αφού πρόκειται για την γερμανική Rogon, του Πολ Κουτσολιάκου. Κι αυτό αφού στο παρελθόν ελάχιστες φορές είχαν συνεργαστεί ενώ υπήρχε και μια καχυποψία στην ανανέωση του Ζαγαρίτη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόσο αυξήθηκε το μπάτζετ του Παναθηναϊκού - Ανάλυση με νούμερα - Τριπλασιασμός από Αλαφούζο!

Παναθηναϊκός - Λοκομοτίβα 2-2 |HIGHLIGHTS|" /> Παναθηναϊκός - Λοκομοτίβα 2-2 |HIGHLIGHTS|" />